Elbilerne blev et hit hos danskerne i 2023

Der blev i 2023 sat rekord, når det kommer til indregistrerede elbiler. Salget af elbiler var højere end af benzin/diesel biler.

Tesla Model Y
Tesla Model Y er den bil, som flest danskere købte i 2023 (Foto: MereMobil.dk)

I 2022 nåede Danmark en milepæl med 100.000 indregistrerede elbiler. En milepæl der tog lang tid at nå.

Allerede pr. 31. december 2023 var endnu en rekord sat. Der er nemlig nu 200.000 indregistrerede elbiler i Danmark. Dermed er mere end syv procent af den danske bilbestand nu elbiler.

LÆS MERE: Tesla Model 3 dumper i stor bilsyntest

-“Der er kommet kraftig acceleration på elbilsalget, særligt i løbet af det sidste år, hvilket har resulteret i, at der nu er 200.000 elbiler på de danske veje. Det er gode nyheder for den grønne omstilling, hvor elbilerne spiller en nøglerolle,” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

FDM mærker også danskernes store interesse for elbiler.

-“Bilsalget har i 2023 været helt elektrisk. På bare lidt over et år har vi fordoblet antallet af elbiler på vejene til nu 200.000. At danskerne i den grad har fået appetit på at køre elbil, mærker vi tydeligt i FDMs købsrådgivning, hvor syv ud af 10 henvendelser i dag handler om enten valg af elbil eller opladning. Den positive udvikling i bilpriserne har også givet medvind til salget, og samtidig går det godt med udrulning af ladeinfrastruktur,” siger adm. direktør i FDM, Stina Glavind.

Fortsætter fremgangen…?

Det er dog ikke sikkert, at fremgangen fortsætter i 2024. Elbiler har nemlig i en årrække været afgiftfritaget og flere modeller har været kommet til. Disse afgiftslettelser ventes udfaset fra 2026.

I 2023 var der også en del prisjusteringer særligt hos Tesla, som i nogle perioder gav køberne store besparelser.

Generelt gik det samlede bilsalg godt i 2023, da der var en fremgang på 17 procent, ifølge De Danske Bilimportører. Det skal også siges, at 2022 var et udfordrende år, hvilket måske har gjort, at nogle har tænkt på ny bil – men udskudt købet.

LÆS MERE: Er Tesla på vej med trådløs opladning til elbiler?

Tesla sidder på første- og andenpladsen for mest indregistrerede elbil med henholdsvis Model 3 og Model Y, som der samlet er mere end 53.000 indregistreret af i Danmark. Se den fulde liste her.

I 2023 har de 5 mest solgte biler været:

  1. Tesla Model Y (17.955 eksemplarer)
  2. Peugeot 208 (6.035 eksemplarer)
  3. Ford Kuga (4.425 eksemplarer)
  4. Tesla Model 3 (4.207 eksemplarer)
  5. Skoda Enyaq iV (3.069 eksemplarer)

Du kan se hvilke 20 biler, der har været de mest solgte i 2023 og meget mere statistik hos De Danske Bilimportører.

Mere til historien

Det bliver rigtig spændende, at følge elbilsmarkedet igen i 2024, hvor blandt andet Seres vil lancere deres bud på en konkurrent til Tesla. Kan den vinde danskernes hjerte?

Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Tesla sænker prisen på Model 3 – igen!

Tesla sætter atter priserne ned. Det sker efter skuffende salgstal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram