Nyt elbil mærke på vej til Danmark – stor Tesla-konkurrent

Endnu et nyt elbilmærke er på vej til Danmark i løbet af 2024. Det kan blive en stor konkurrent til Tesla, forlyder det.

Seres 5 (Foto: Seres)
Seres 5 (Foto: Seres)

Seres er et elbilmærke, som er på vej til Danmark. Allerede inden sommerferien ventes det, at første model Seres SF5 vil blive introduceret. Det skriver Bilmagasinet.

Navnet vil formegentlig ”kun” blive Seres 5 herhjemme.

Det er importøren K.W. Bruun, som også er importøren bag Peugeout og Citroën, der tager Seres ind. K.W. Bruun har også mærkerne Hongai og Voyah, så Seres er ikke det første kinesiske mærke i deres sortiment.

Oplysninger som priser, forhandlernet og andet praktisk, er endnu ikke offentliggjort.

Seres har foruden SF5 også to andre modeller. Men i første omgang er det altså kun SF5, som lanceres herhjemme. Men flere følger dog.

Seres SF5 er på størrelse med Tesla Model Y, men en mere klassisk SUV. Det ventes, at Seres kan blive en konkurrent til Tesla og MG.

Seres 5 (Foto: Seres)
Seres 5 (Foto: Seres)

Nyt batteri

Seres har tidligere oplyst, at Seres SF5 bliver en af de første biler med nyt batteri. Den kommer nemlig med et såkaldt semi-solid state batteri.

Batteriet er på 90 kWh og har en lang rækkevidde. Det er uvist om bilen kommer til Danmark med dette batteri, da Seres 5 også kommer med et 80 kWh LFP-batteri.

Det ventes, at solid-state-batterier bliver den næste store ting i bilbranchen. Der er dog mange batteriproducenter, som mener masseproducerede solid-state batterier ligger længere ude i fremtiden. Semi-solid state-batterier er i mellemtiden det bedste alternativ.

Solid-state-batterier er en videreudvikling af lithium-ion-batterier, dog byttet på en lidt anden måde. De skulle være hurtigere at oplade, samt give dobbelt så lang rækkevidde, samt være mere sikre og have en længere holdbarhed.

Det er uvist, hvad prisen på Seres 5 bliver herhjemme. Men det ventes at blive omkring 450-500.000 kroner.

LÆS MERE: Bryder Tesla-ejere loven?

Kort om Seres

Seres er en forholdsvis ny bilproducent. Seres startede i 1986 som producent af støddæmpere og er altså kommet ind i bilbranchen på den måde. Deres første bil under navnet Seres blev lanceret i 2019.

Huawei har også en lille finger med i spillet, da de blandt andet står bag styresystemet til infotainmentsystemet i bilen. På det danske marked kommer bilerne ikke med Huawei-dele.

Mere til historien

Med overgangen til elbiler har det bragt mange nye mærker til Danmark, da mange ikke tidligere bilproducenter er kommet med et bud på en elbil.

Nyt LFP-batteri afsløret med 1.000 km rækkevidde

Batteriproducenten CATL har afsløret et nyt LFP-batteri, der skulle have en rækkevidde på over 1.000 kilometer på én opladning.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Tesla klar med ny Model 3 Performance

En helt ny Tesla Model 3 Performance er lanceret. Du kan læse om nyhederne her, samt se de danske priser.

(mere…)
Danskerne har fortsat speederen i bund i elbilerne

Den danske elbil-park er igen vokset. Igen er danskerne med til at sætte retningen i EU.

(mere…)
Elbiler har også brug for service

Værkstedskæde vil gøre op med myten om, at elbiler ikke skal til service. Det er lige så vigtigt, som en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram