Folketinget: TikTok skal ud

Den potentielle spionapp fra Kina, skal fjernes fra telefonerne. Sådan lyder den klare besked fra øverste ledelse i Folketinget.

Tiktok
TikTok er ikke længere velkommen på telefonerne i Folketinget (Foto: Markus Winkler)

TikTok skal væk fra politikernes arbejdstelefoner, lyder det fra Folketingets Præsidium, den øverste ledelse i Folketinget.

Der er tale om en ”kraftig anbefaling”, står der i en pressemeddelelse.

Beslutningen fra Folketingets Præsidium kommer efter at Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) tidligere slog fast, at der er risiko for spionage, hvis TikTok-appen er installeret.

- ”Vi følger hermed den linje, som centret anlægger over for statslige institutioner. Når der nu ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge TikTok, så indretter vi os efter det”, siger Folketingets formand Søren Gade (V).

De ansatte i administrationen, gruppesekretariater og alle folketingsmedlemmerne modtog tirsdag morgen (28. februar 2023) en mail med opfordringen.

LÆS OGSÅSå mange data høster TikTok fra telefonen

Ekspert: TikTok ved om du har en affære

Vi har tidligere beskrevet, at SOME-kongen Alex Vanopslagh (L) og Rosa Lund (Ø) har udtalt, at de sletter TikTok fra arbejdstelefonen, men fortsætter med den kinesiske spionapp på deres private telefon.

Det får en fremtrædende analytiker til at tage sig til hovedet.

- ”Det er fornuftigt at slette TikTok, men tåbeligt fortsat at have den på privatmobilen. Kineserne kan alligevel, potentielt, følge med i politikernes gøren og laden, hvis de vil – herunder hvem de taler med, hvor de befinder sig osv. Hvis en folkevalgt har en affære, så ved TikTok det – uanset om det er fra privat- eller arbejdstelefonen," fortæller teleanalytiker John Strand fra Strand Consult til MereMobil.dk.

Han henviser desuden til tidligere afsløringer, hvor Bytedance, der ejer TikTok, er taget i at overvåge amerikanske journalister. Dette førte til fyring af fire medarbejdere i Bytedance.

Mandag udtalte TikTok, at sikkerhedseksperter og politikere misforstår tjenesten.

FORSKER MED ADVARSELSlet TikTok på dine børns telefoner

Mere til historien

Der er en verserende sag i EU mod TikTok. Hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen kan appen blive forbudt.

Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
TikTok viser krig - bare ikke for russere

Journalister har afdækket, at stormombruste TikTok skelner mellem profiler fra Rusland og fra Ukraine.

(mere…)
Gentager det samme vrøvl

TikTok sejler rundt i ukonkrete svar på kritiske spørgsmål og fastholder påstande, som forlængst er modbevist.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram