TikTok bandlyses på statslige telefoner

TikTok skal slettes fra telefonen, anbefaler CFCS medarbejderne i staten. EU-Kommissionen går endnu videre og har udstedt et forbud.

TikTok SOME
EU-Kommisionen forbyder de ansatte at have TikTok på deres telefoner. I Danmark er der tale om en anbefaling (Foto: Olivier Bergeron)

Ansatte i staten bør ikke have TikTok installeret. Anbefalingen kommer fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) i en håndbog, som er blevet til i samarbejde med PET og Statens IT, skriver Ritzau.

Endnu engang falder snakken på overvågning samt overdragelse af oplysninger fra kinesiske tjenester til de kinesiske myndigheder, når blandt andet TikTok er emnet.

Bytedance, der ejer TikTok, er mistænkt for at levere oplysninger til styret i Beijing. Ikke overraskende er Bytedance uenig i udlægningen om, at de skulle have urent mel i posen.

 - ”…sagen er misforstået og baseret på grundlæggende misforståelser,” lyder det fra en TikTok-talsperson ifølge nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ: TikTok høster dine børns data

Forbud i EU

Fra EU-Kommissionen er meldingen, at TikTok er forbudt på tjeneste-telefoner i hænderne på de ansatte. Seneste den 15. mats 2023 skal appen være slettet, men medarbejderne opfordres til at slette appen hurtigst muligt.

I Danmark er anbefalingen, at apps på telefonerne skal opfylde et arbejdsrelateret behov.

En dansk forsker i hybrid krigsførelse, André Ken Jakobsson, er heller ikke vild med TikTok. Appen skal slettes på børns telefoner, siger han. Læs advarslen mod TikTok her.

LÆS OGSÅ: Toneangivende telefoner er fyldt med spyware

Mere til historien

TikTok-formatet med korte videoklips er forsøgt kopieret af Meta med Instagram-reels. YouTubes svar hedder YouTube Shorts.

Gentager det samme vrøvl

TikTok sejler rundt i ukonkrete svar på kritiske spørgsmål og fastholder påstande, som forlængst er modbevist.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram