TikTok bandlyses på statslige telefoner

TikTok skal slettes fra telefonen, anbefaler CFCS medarbejderne i staten. EU-Kommissionen går endnu videre og har udstedt et forbud.

TikTok SOME
EU-Kommisionen forbyder de ansatte at have TikTok på deres telefoner. I Danmark er der tale om en anbefaling (Foto: Olivier Bergeron)

Ansatte i staten bør ikke have TikTok installeret. Anbefalingen kommer fra Center for Cybersikkerhed (CFCS) i en håndbog, som er blevet til i samarbejde med PET og Statens IT, skriver Ritzau.

Endnu engang falder snakken på overvågning samt overdragelse af oplysninger fra kinesiske tjenester til de kinesiske myndigheder, når blandt andet TikTok er emnet.

Bytedance, der ejer TikTok, er mistænkt for at levere oplysninger til styret i Beijing. Ikke overraskende er Bytedance uenig i udlægningen om, at de skulle have urent mel i posen.

 – ”…sagen er misforstået og baseret på grundlæggende misforståelser,” lyder det fra en TikTok-talsperson ifølge nyhedsbureauet AFP.

LÆS OGSÅ: TikTok høster dine børns data

Forbud i EU

Fra EU-Kommissionen er meldingen, at TikTok er forbudt på tjeneste-telefoner i hænderne på de ansatte. Seneste den 15. mats 2023 skal appen være slettet, men medarbejderne opfordres til at slette appen hurtigst muligt.

I Danmark er anbefalingen, at apps på telefonerne skal opfylde et arbejdsrelateret behov.

En dansk forsker i hybrid krigsførelse, André Ken Jakobsson, er heller ikke vild med TikTok. Appen skal slettes på børns telefoner, siger han. Læs advarslen mod TikTok her.

LÆS OGSÅ: Toneangivende telefoner er fyldt med spyware

Mere til historien

TikTok-formatet med korte videoklips er forsøgt kopieret af Meta med Instagram-reels. YouTubes svar hedder YouTube Shorts.

Falske annoncer med tv-værter overdrages til EU

Dansk tilsyn vurderer, at EU-reglerne overtrædes af Meta på Facebook og Instagram.

(mere…)
Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Flertal ønsker aldersgrænsen hævet for sociale medier

Frankrig ønsker at forbyde sociale medier for børn og unge under 18 år. En meningsmåling i Norge peger i samme retning.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram