YouTube er klar med TikTok-konkurrent

#Shorts er korte videoer, der skal tiltrække brugere fra TikTok-platformen.

YouTube Shorts logo
YouTube Shorts er korte catchy videoer på under 60 sekunder. YouTube Shorts oprettes fra YouTube-appen på ens Android-mobil eller iPhone.

YouTube Shorts er navnet på YouTubes konkurrent til TikTok. YouTube Shorts er nu tilgængelig globalt efter en prøveperiode på udvalgte markeder.

TikTok-konkurrenten fra det Google-ejede YouTube er stadig i beta, men kan nu bruges i over 100 lande inklusive USA, Storbritannien og Danmark.

Shorts, der bruger hashtagget #shorts, er integreret i YouTube-appen, hvilket ikke ligefrem er det mest geniale, da det tiltrækker svindlere og andre, som vil udnytte interessen omkring #shorts til at udgive falske apps, hvilket allerede er sket. Det bliver interessant om Google får dette stoppet.

Hvis du i dag søger ”YouTube Shorts” i Google Play på en Android-telefon, er de to første resultater ”YouTure Shorts Videos” og ”YouTime Short Video App”. Ingen af disse er udgivet af Google. Logoet på den første ligner tilmed det officielle YouTube Shorts logo.

Tiden må vise om Googles tiltag kan konkurrere med TikToks over 1 milliard brugere og 200 millioner downloads alene i USA.

Ude af kontrol

TikTok er en kinesisk videotjeneste, der gennem tiden ser ud til at være kommet ud af kontrol. Svindel, selvmords- og selvskadevideoer, falske informationer, profilmisbrug og ulovlig dataindsamling er blandt kritikpunkterne.

Eksperter og ja selv politiet har flere gange advaret mod at børn og unge henter og bruger TikTok.

Nu er det ikke nødvendigvis sikkert, at YouTube Shorts bliver et rart sted at være. Som eksempel kan nævnes, at Google allerede i dag har problemer med at styre børneindhold på deres videoplatform.

Det er ikke unormalt, at ens børn udsættes for upassende indhold, bizarre videoer, der er navngivet som børns favoritter med voldsomt indhold. End ikke reklamerne kan Google holde børnevenlige og på YouTube er der ingen mulighed for at udelukke eller blokere kanaler eller videoer med upassende indhold. Faktisk fungerer det omvendt; jo flere upassende videoer børnene støder på jo flere eksponeres de for.

LÆS OGSÅ: Minisjang skal konkurrere mod YouTube og Disney+

Nu må tiden vise, hvordan YouTube-platformen vil holde #shorts i kort snor.

Mere til historien

TikTok er den app, som ikke er et spil, der i første halvår 2021 tjente flest penge. Læs mere om dette her.

“Nyn eller syng” for at søge på YouTube Music

YouTube Music er klar med en nyhed, da Android-brugere nu kan søge på YouTube Music enten ved at nynne eller med sang.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
YouTube-videoer med AI skal mærkes

YouTube er klar med strengere regler, hvis brugerne gør brug af kunstig intelligens i videoerne. Fremover skal det mærkes tydeligt.

(mere…)
TikTok på vej med ny app

Der har igennem tiden været meget negativ omtale af TikTok. Nu forsøger de sig med en billede-app, der skal konkurrere mod Instagram.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram