YouTube er klar med TikTok-konkurrent

#Shorts er korte videoer, der skal tiltrække brugere fra TikTok-platformen.

YouTube Shorts logo
YouTube Shorts er korte catchy videoer på under 60 sekunder. YouTube Shorts oprettes fra YouTube-appen på ens Android-mobil eller iPhone.

YouTube Shorts er navnet på YouTubes konkurrent til TikTok. YouTube Shorts er nu tilgængelig globalt efter en prøveperiode på udvalgte markeder.

TikTok-konkurrenten fra det Google-ejede YouTube er stadig i beta, men kan nu bruges i over 100 lande inklusive USA, Storbritannien og Danmark.

Shorts, der bruger hashtagget #shorts, er integreret i YouTube-appen, hvilket ikke ligefrem er det mest geniale, da det tiltrækker svindlere og andre, som vil udnytte interessen omkring #shorts til at udgive falske apps, hvilket allerede er sket. Det bliver interessant om Google får dette stoppet.

Hvis du i dag søger ”YouTube Shorts” i Google Play på en Android-telefon, er de to første resultater ”YouTure Shorts Videos” og ”YouTime Short Video App”. Ingen af disse er udgivet af Google. Logoet på den første ligner tilmed det officielle YouTube Shorts logo.

Tiden må vise om Googles tiltag kan konkurrere med TikToks over 1 milliard brugere og 200 millioner downloads alene i USA.

Ude af kontrol

TikTok er en kinesisk videotjeneste, der gennem tiden ser ud til at være kommet ud af kontrol. Svindel, selvmords- og selvskadevideoer, falske informationer, profilmisbrug og ulovlig dataindsamling er blandt kritikpunkterne.

Eksperter og ja selv politiet har flere gange advaret mod at børn og unge henter og bruger TikTok.

Nu er det ikke nødvendigvis sikkert, at YouTube Shorts bliver et rart sted at være. Som eksempel kan nævnes, at Google allerede i dag har problemer med at styre børneindhold på deres videoplatform.

Det er ikke unormalt, at ens børn udsættes for upassende indhold, bizarre videoer, der er navngivet som børns favoritter med voldsomt indhold. End ikke reklamerne kan Google holde børnevenlige og på YouTube er der ingen mulighed for at udelukke eller blokere kanaler eller videoer med upassende indhold. Faktisk fungerer det omvendt; jo flere upassende videoer børnene støder på jo flere eksponeres de for.

LÆS OGSÅ: Minisjang skal konkurrere mod YouTube og Disney+

Nu må tiden vise, hvordan YouTube-platformen vil holde #shorts i kort snor.

Mere til historien

TikTok er den app, som ikke er et spil, der i første halvår 2021 tjente flest penge. Læs mere om dette her.

Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
TikTok viser krig - bare ikke for russere

Journalister har afdækket, at stormombruste TikTok skelner mellem profiler fra Rusland og fra Ukraine.

(mere…)
Gentager det samme vrøvl

TikTok sejler rundt i ukonkrete svar på kritiske spørgsmål og fastholder påstande, som forlængst er modbevist.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram