Vanopslagh vender ryggen til TikTok – flere politikere følger trop

Flere partier lukker for TikTok på politikernes telefoner og opfordrer til fælles regler i Folketinget og det offentlige.

Alex Vanopslagh, TikTok
Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance er en af flere politikere, som har fjernet TikTok-appen fra telefonen (Grafik: MereMobil.dk)

Den vel nok mest fremtrædende politiker på TikTok - og andre SOME-platforme - er Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance. Efter kritikken af TikTok er begyndt at hagle ned, har han besluttet at slette appen fra telefonen, skriver Politiken.

Ifølge SH.dk er Vanopslaghs profil dog ikke lukket ned. Den har over 38.000 følgere.

En undersøgelse har fornyeligt vist, at TikTok er en af de apps, der høster flest data fra telefonerne, hvorfor en professor opfordrer forældre til at fjerne TikTok fra børnenes telefoner.

Det stopper ikke her. TikToks ejer, Bytedance, mistænkes for at lække data til det kinesiske styre. 

Nu er det pludselig et sikkerhedsspørgsmål. Forstået således, at hvis politikere og andre fremtrædende personer har TikTok-appen, er det så en risiko for at fortrolige oplysninger slipper igennem til styret i Beijing.

Partier følger trop

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har netop udsendt en anbefaling om, at ansatte i staten ikke bør have TikTok på telefonen. Anbefalingen står i en håndbog, som er blevet til i samarbejde med PET og Statens IT.

LÆS OGSÅTikTok bandlyses på statslige telefoner

Det har nu fået De Radikale til at bede ansatte i partiet og deres folketingsmedlemmerne stoppe brugen af den kinesiske platform. Samme melding kommer fra Danmarksdemokraterne.

Flere andre partier overvejer, hvad deres holdning er til sagen.

Gruppeformanden i De Konservative Mai Mercado fortæller til Ritzau, at der bør indføres fælles regler for TikTok. Mai Mercado oplyser videre, at hun ikke har TikTok på arbejdstelefonen.

IDA: Forbyd TikTok

Ingeniørforeningen IDA mener, at regeringen skal forbyde appen på alle telefoner, der anvendes i det offentlige.

- ”Tiktok er blevet meget mere invasiv. Derfor skal vi være varsomme med, hvad den kinesiske regering kan opsnuse gennem appen,” siger IDAs IT- og sikkerhedsekspert Jørn Guldberg til TV 2.

Bytedance, der ejer TikTok, er ikke overraskende uenig i kritikken om, at de skulle have urent mel i posen.

 - ”…sagen er misforstået og baseret på grundlæggende misforståelser,” lyder det fra en TikTok-talsperson ifølge nyhedsbureauet AFP.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

TikTok er blevet en stor underholdningsplatform, hvor små korte videoer fodrer hjernen med lavkalorie-indtryk.

Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
TikTok viser krig - bare ikke for russere

Journalister har afdækket, at stormombruste TikTok skelner mellem profiler fra Rusland og fra Ukraine.

(mere…)
Gentager det samme vrøvl

TikTok sejler rundt i ukonkrete svar på kritiske spørgsmål og fastholder påstande, som forlængst er modbevist.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram