Vanopslagh vender ryggen til TikTok – flere politikere følger trop

Flere partier lukker for TikTok på politikernes telefoner og opfordrer til fælles regler i Folketinget og det offentlige.

Alex Vanopslagh, TikTok
Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance er en af flere politikere, som har fjernet TikTok-appen fra telefonen (Grafik: MereMobil.dk)

Den vel nok mest fremtrædende politiker på TikTok – og andre SOME-platforme – er Alex Vanopslagh fra Liberal Alliance. Efter kritikken af TikTok er begyndt at hagle ned, har han besluttet at slette appen fra telefonen, skriver Politiken.

Ifølge SH.dk er Vanopslaghs profil dog ikke lukket ned. Den har over 38.000 følgere.

En undersøgelse har fornyeligt vist, at TikTok er en af de apps, der høster flest data fra telefonerne, hvorfor en professor opfordrer forældre til at fjerne TikTok fra børnenes telefoner.

Det stopper ikke her. TikToks ejer, Bytedance, mistænkes for at lække data til det kinesiske styre. 

Nu er det pludselig et sikkerhedsspørgsmål. Forstået således, at hvis politikere og andre fremtrædende personer har TikTok-appen, er det så en risiko for at fortrolige oplysninger slipper igennem til styret i Beijing.

Partier følger trop

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har netop udsendt en anbefaling om, at ansatte i staten ikke bør have TikTok på telefonen. Anbefalingen står i en håndbog, som er blevet til i samarbejde med PET og Statens IT.

LÆS OGSÅTikTok bandlyses på statslige telefoner

Det har nu fået De Radikale til at bede ansatte i partiet og deres folketingsmedlemmerne stoppe brugen af den kinesiske platform. Samme melding kommer fra Danmarksdemokraterne.

Flere andre partier overvejer, hvad deres holdning er til sagen.

Gruppeformanden i De Konservative Mai Mercado fortæller til Ritzau, at der bør indføres fælles regler for TikTok. Mai Mercado oplyser videre, at hun ikke har TikTok på arbejdstelefonen.

IDA: Forbyd TikTok

Ingeniørforeningen IDA mener, at regeringen skal forbyde appen på alle telefoner, der anvendes i det offentlige.

– ”Tiktok er blevet meget mere invasiv. Derfor skal vi være varsomme med, hvad den kinesiske regering kan opsnuse gennem appen,” siger IDAs IT- og sikkerhedsekspert Jørn Guldberg til TV 2.

Bytedance, der ejer TikTok, er ikke overraskende uenig i kritikken om, at de skulle have urent mel i posen.

 – ”…sagen er misforstået og baseret på grundlæggende misforståelser,” lyder det fra en TikTok-talsperson ifølge nyhedsbureauet AFP.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

TikTok er blevet en stor underholdningsplatform, hvor små korte videoer fodrer hjernen med lavkalorie-indtryk.

Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram