Har cybersikkerheds-eksperter misforstået TikTok?

Advarslen mod brugen af TikTok er misforstået af sikkerhedseksperter og politikere som Alex Vanopslagh. TikTok ønsker dialog.

TikTok app
TikTok mener, at de tager datasikkerheden meget seriøst. Det er dog dokumenteret, at TikTok er den app (af alle SOME-apps), der henter flest data ud af brugernes telefoner (Foto: Antonbe)

Der skyllede en anti-kina-bølge hen over særligt politikerne på Christiansborg i sidste uge, hvor Center for Cybersikkerhed udsendte en advarsel til statens ansatte om at have TikTok-appen installeret.

SOME-kongen Alex Vanopslagh (L) fik meget opmærksomhed, da han sagde at appen nu var afinstalleret fra arbejdstelefonen. Flere andre politikere fulgte trop. Vanopslagh har dog stadig en profil med 40.000+ følgere, der ikke er lukket.

Ikke alle politikere tager advarslen med TikTok lige seriøst. F.eks. kunne man i fredagens Go’ Aften Live på TV 2 høre Rosa Lund (Ø) fortælle, at hun har fjernet TikTok fra arbejdstelefonen, men ikke fra privatmobilen.

Liberal Alliance fortæller, at de vil sikre, at brugen af den kinesiske app fremover kun sker fra private telefoner.

TikTok kører damagekontrol

Mediestormen har nu fået TikTok i Norden ud af busken. DR Nyheder skriver, at TikTok gerne vil mødes med myndighederne og politikerne for at ”afklare nogle misforståelserne og ikke mindst vores relation til Kina”.

Den kinesiske platform mener selv, at de gør meget ud af datasikkerheden.

TikTok ejes af Bytedance, der er under mistanke for at levere data til styret i Kina.

LÆS OGSÅTeleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Designet til at høste data – værst af alle

I sidste uge var den danske forsker i hybrid krigsførelse, André Ken Jacobsson ude med en advarsel til forældre. Slet TikTok på ungernes telefoner, lød hans klare opfordring.

Tidligere har et cybersikkerhedsfirma dokumenteret, at TikTok er designet til at høste data. Appen er den app, blandt alle SOME-apps, der henter flest data ud af telefonerne. Scoren var 63,1. Den russiske app VK kommer på andenpladsen med 62,7 point.

Disse tal skal sammenlignes med industristandarden på 28,8 point. Herunder ligger Facebook og Messenger mens Microsoft Teams og TikTok ligger over.

Det er almindeligt kendt, at telefoner fra kinesiske firmaer som blandt andet Huawei, OnePlus og Xiaomi – af dem som sælges på det kinesiske marked, er proppet med spyware. Følg linket herunder for at læse mere.

UNDERSØGELSEToneangivende Android-mobiler er proppet med spyware


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

TikTok er også i modvind på EU-plan. Firmaet bag har udfordringer med at overholde EU's Digital Services Act (DSA). Inden 1. september 2023 skal forholdene være bragt i orden, ellers risikerer Bytedance et EU-forbud mod appen.

Gentager det samme vrøvl

TikTok sejler rundt i ukonkrete svar på kritiske spørgsmål og fastholder påstande, som forlængst er modbevist.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram