Har cybersikkerheds-eksperter misforstået TikTok?

Advarslen mod brugen af TikTok er misforstået af sikkerhedseksperter og politikere som Alex Vanopslagh. TikTok ønsker dialog.

TikTok app
TikTok mener, at de tager datasikkerheden meget seriøst. Det er dog dokumenteret, at TikTok er den app (af alle SOME-apps), der henter flest data ud af brugernes telefoner (Foto: Antonbe)

Der skyllede en anti-kina-bølge hen over særligt politikerne på Christiansborg i sidste uge, hvor Center for Cybersikkerhed udsendte en advarsel til statens ansatte om at have TikTok-appen installeret.

SOME-kongen Alex Vanopslagh (L) fik meget opmærksomhed, da han sagde at appen nu var afinstalleret fra arbejdstelefonen. Flere andre politikere fulgte trop. Vanopslagh har dog stadig en profil med 40.000+ følgere, der ikke er lukket.

Ikke alle politikere tager advarslen med TikTok lige seriøst. F.eks. kunne man i fredagens Go’ Aften Live på TV 2 høre Rosa Lund (Ø) fortælle, at hun har fjernet TikTok fra arbejdstelefonen, men ikke fra privatmobilen.

Liberal Alliance fortæller, at de vil sikre, at brugen af den kinesiske app fremover kun sker fra private telefoner.

TikTok kører damagekontrol

Mediestormen har nu fået TikTok i Norden ud af busken. DR Nyheder skriver, at TikTok gerne vil mødes med myndighederne og politikerne for at ”afklare nogle misforståelserne og ikke mindst vores relation til Kina”.

Den kinesiske platform mener selv, at de gør meget ud af datasikkerheden.

TikTok ejes af Bytedance, der er under mistanke for at levere data til styret i Kina.

LÆS OGSÅTeleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Designet til at høste data – værst af alle

I sidste uge var den danske forsker i hybrid krigsførelse, André Ken Jacobsson ude med en advarsel til forældre. Slet TikTok på ungernes telefoner, lød hans klare opfordring.

Tidligere har et cybersikkerhedsfirma dokumenteret, at TikTok er designet til at høste data. Appen er den app, blandt alle SOME-apps, der henter flest data ud af telefonerne. Scoren var 63,1. Den russiske app VK kommer på andenpladsen med 62,7 point.

Disse tal skal sammenlignes med industristandarden på 28,8 point. Herunder ligger Facebook og Messenger mens Microsoft Teams og TikTok ligger over.

Det er almindeligt kendt, at telefoner fra kinesiske firmaer som blandt andet Huawei, OnePlus og Xiaomi – af dem som sælges på det kinesiske marked, er proppet med spyware. Følg linket herunder for at læse mere.

UNDERSØGELSEToneangivende Android-mobiler er proppet med spyware


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

TikTok er også i modvind på EU-plan. Firmaet bag har udfordringer med at overholde EU’s Digital Services Act (DSA). Inden 1. september 2023 skal forholdene være bragt i orden, ellers risikerer Bytedance et EU-forbud mod appen.

Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram