Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

mobiltelefon holdes i hånden
Telenor-kunderne kan til enhver tid fravælge SikkerSurf og blokeringen i ”Mit Telenor"-appen eller ved at kontakte kundeservice. (Foto: Telenor/PR)

Telenor lancerer et sikkerhedsfilter til alle selskabets privatkunder. Filteret vil automatisk blokere hjemmesider med svindel og virus.

Ifølge Telenor er selskabet det første teleselskab i Danmark, som tilbyder den service til privatkunder.

SikkerSurf hedder filtret, og lanceringen sker i forlængelse af et samarbejde mellem myndighederne og telebranchen om at øge danskernes sikkerhed og tryghed på nettet, skriver Telenor i en pressekmeddelse.

I dag er svindlere blevet eksperter i at kamuflere deres onde hensigter og links til skadelige hjemmesider i svindelmails og sms'er, skriver teleselskabet, mens Christian Hoffmann, direktør for privatmarkedet i Telenor, uddyber:

- "De ligner til forveksling troværdige beskeder, der kan være enormt svære at gennemskue for den almindelige forbruger."

Grønt lys fra myndighederne

Lanceringen sker på baggrund af et længerevarende samarbejde mellem blandt andre brancheforeningen Teleindustrien, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur og Center for Cybersikkerhed om tiltag, der kan forbedre sikkerheden for danskerne på nettet.

Samarbejdet har udmøntet sig i, at myndighederne for nyligt har givet grønt lys til teleselskabernes brug af sikkerhedsfiltre til at bekæmpe problemet med falske e-mails og sms’er – såkaldt phishing og smishing – som, ifølge en undersøgelse foretaget af Kantar for Telenor, 60 procent af danskerne har været udsat for.

Lokker oplysninger ud

SikkerSurf blokerer for eksempel automatisk adgangen til hjemmesider, der udgiver sig for at være myndigheder, pakkeleverandører, banker og lignende.

Disse sider lokker brugerne til at dele kreditkortinformationer og personlige oplysninger. Når kunden klikker på et ondsindet link, vil vedkommende modtage en meddelelse på skærmen om, at hjemmesiden er blokeret.

- "Med SikkerSurf tager vi et stort skridt i retning af at indbygge tryghed direkte i netværket," siger Christian Hoffmann.

SikkerSurf lanceres primo marts, hvor det automatisk bliver inkluderet i alle private abonnementer på mobil og mobilt bredbånd.

I løbet af foråret bliver SikkerSurf også rullet ud til alle Telenors Maxspeed-kunder, som får deres internet gennem kabel eller trådløst over 4G og 5G.

LÆS OGSÅ: Toneangivende kinesiske telefoner kan have spyware

Mere til historien

SikkerSurf eksisterer i både Norge og Sverige, hvor der er positiv feedback fra teleselskabets godt tre millioner kunder, oplyser Telenor. Siden tjenesten blev lanceret i Norge og Sverige har Telenor blokeret flere millioner besøg til ondsindede hjemmesider.

Dansk universitet frygter aflytning

Frygten for, at TikTok eller andre SOME-tjenester misbruger mobiltelefoner til at høste data breder sig.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
Hackere kan udnytte ny version af ChatGPT

Den nye version af ChatGPT kan sætte turbo på cyberkriminalitet, da den kan udnyttes af hackere.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Nu vil TikTok imødekomme vestlig frygt

TikTok vil finde partner i Europa og sikre, at europæiske brugeres data ikke overføres til Kina.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram