TikTok risikerer forbud i Danmark 

TikTok kan risikere at blive forbudt i EU's lande, hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen. 

TikTok er endnu et socialt medie, der særligt henvender sig til børn og unge (Kilde: solenfeyissa - Pixabay.com)
TikTok skal rette ind i forhold til datapolitik, hvis de skal blive i blandt andet Danmark (Kilde: solenfeyissa - Pixabay.com)

TikTok risikerer at blive forbudt i Danmark. Det har den øverste embedsmand for EU's indre marked fortalt til TikToks direktør sidste torsdag. 

Tiktok bliver nødt til at indordne sin forretning, så det kommer i overensstemmelse med EU's Digital Services Act (DSA) inden deadlinen den 1. september 2023. Det har EU-kommissær Thierry Breton fortalt til TikTok-chefen Shou Zi Chew, ifølge et referat af et EU-videoopkald mellem de to. 

TikTok har i et svar sagt, at de er forpligtet til DSA og derudover har de beskrevet deres bestræbelser på at overholde andre EU-lovgivninger såsom GDPR-lovgivningen og EU-adfærdskodeks om falske nyheder og information.

TikToks direktør for public policy og government relations, Caroline Greer, har i den forbindelse blandt andet tweetet “Vores brugeres sikkerhed er altafgørende”. 

Den populære videoapp er ejet af det kinesiske firma ByteDance. De seneste tre år har ByteDance arbejdet på at imødekomme USA's bekymringer om hvorvidt amerikanske borgeres personlige data kan tilgås og manipuleres af Kinas kommunistparti eller enhver anden enhed under Beijings indflydelse. 

Hvis TikTok ikke får rettet op på dette kan vi risikere, at alle EU's lande skal leve uden den underholdende og kreative platform. 

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien 

Presset på firmaet er steget efter at nogle af TikToks medarbejdere fik uretmæssig adgang til TikTok brugerdata, da to journalister fra Forbes Magazine undersøgte forbindelsen mellem firmaets amerikanske og kinesiske afdeling.  

Snapchat: Her er de mest brugte filtre

Bruger du Snapchat, har du garanteret set disse filtre før. Her er listen over de mest brugte Snapchat filtre i 2022.

(mere…)
Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram