TikTok risikerer forbud i Danmark 

TikTok kan risikere at blive forbudt i EU's lande, hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen. 

TikTok er endnu et socialt medie, der særligt henvender sig til børn og unge (Kilde: solenfeyissa - Pixabay.com)
TikTok skal rette ind i forhold til datapolitik, hvis de skal blive i blandt andet Danmark (Kilde: solenfeyissa - Pixabay.com)

TikTok risikerer at blive forbudt i Danmark. Det har den øverste embedsmand for EU's indre marked fortalt til TikToks direktør sidste torsdag. 

Tiktok bliver nødt til at indordne sin forretning, så det kommer i overensstemmelse med EU's Digital Services Act (DSA) inden deadlinen den 1. september 2023. Det har EU-kommissær Thierry Breton fortalt til TikTok-chefen Shou Zi Chew, ifølge et referat af et EU-videoopkald mellem de to. 

TikTok har i et svar sagt, at de er forpligtet til DSA og derudover har de beskrevet deres bestræbelser på at overholde andre EU-lovgivninger såsom GDPR-lovgivningen og EU-adfærdskodeks om falske nyheder og information.

TikToks direktør for public policy og government relations, Caroline Greer, har i den forbindelse blandt andet tweetet “Vores brugeres sikkerhed er altafgørende”. 

Den populære videoapp er ejet af det kinesiske firma ByteDance. De seneste tre år har ByteDance arbejdet på at imødekomme USA's bekymringer om hvorvidt amerikanske borgeres personlige data kan tilgås og manipuleres af Kinas kommunistparti eller enhver anden enhed under Beijings indflydelse. 

Hvis TikTok ikke får rettet op på dette kan vi risikere, at alle EU's lande skal leve uden den underholdende og kreative platform. 


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien 

Presset på firmaet er steget efter at nogle af TikToks medarbejdere fik uretmæssig adgang til TikTok brugerdata, da to journalister fra Forbes Magazine undersøgte forbindelsen mellem firmaets amerikanske og kinesiske afdeling.  

Medie: ByteDance har adgang til følsom persondata

TikTok-ejeren ByteDance har fuld adgang til persondata, selvom det tidligere er afvist af virksomheden.

(mere…)
TikTok har flyttet US-brugeres data

Data fra TikTok-appen, som amerikanske brugere skaber, kører nu fra amerikanske servere hos Oracle.

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
TikTok er blevet forbudt i amerikansk delstat

Den amerikanske delstat Montana har, som den første, indført forbud mod TikTok.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram