Tech-gigant slår til i Danmark

Kinesiske Xiaomi vil fylde det hul i markedet, som Huawei har efterladt i Danmark - satser stort med tre nye modeller

Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra (Foto: Xiaomi)

Nu er det ikke, fordi kinesiske Xiaomi - der er en gigant i sit hjemland - er ukendt i Danmark. Bare spørg dem der har et elektrisk løbehjul eller en robotstøvsuger fra firmaet stående derhjemme.

Men modsat Huawei og efterfølgende OnePlus har Xiaomi indtil i dag ikke investeret voldsomt mange penge i at blive kendt som mobilproducent herhjemme.

Det ændrer sig nu, hvor Xiaomi for alvor begynder at røre på sig i et marked, hvor netop Huawei har efterladt sig et pænt stort hul.

Firmaet har senest fået en dansk landechef, Musa Akin. Og har man blandt andet i det københavnske bybillede kunne se store udendørsreklamer fra mobilserien Xiaomi Mi 11.

Ifølge Musa Akin har Xiaomi et erklæret mål om at blive nummer tre i Danmark, siger han til MereMobil.dk. Landechefen vil dog ikke sætte tidshorisont på målet.

Enormt kameramodul

Mi 11i
Xiaomi Mi 11i (Foto: Xiaomi)

Det er netop tre nye modeller i denne serie, der fra 19. maj sættes til salg hos blandt andet 3, Power, Proshop og Elgiganten: Mi 11 Ultra, Mi 11i og Mi 11 Lite.

Den mest specielle og dyreste er Mi 11 Ultra, der har et enormt kameramodul (fra Samsung, red.) på bagsiden, som i øvrigt er lavet af et keramisk materiale.

Displayet er en 6,81 tommers AMOLED-skærm (3200 x 1440 pixels), og så kan telefonens 5000 mAh-batteri ifølge Xiaomi oplades fra 0 til 100 procent på lidt over en halv time.

Og prisen: 9490 kroner hvilket nok skræmmer de mere almindelige og budgetorienterede brugere bort.

Understøtter 5G

Xiaomi Mi 11 Lite (Foto: Xiaomi)

Mi 11i og Mi 11 Lite er da også de to modeller, man nok skal vente sig flest af i butikkerne.

En 6,67 tommer AMOLED skærm og et 4250 mAh batteri sidder i Mi 11i, som koster 4990 kroner.

Er man til en Lite-udgave og en lavere pris på 2990 kroner, er kompromiset en langsommere processor (Snapdragon 732G mod Snapdragon 888, red.) og et svagere batteri. Displayet er også mindre, 6,5 tommer, mens telefonen formmæssigt er ganske let med sine 159 gram og en tykkelse på blot 6,81 millimeter.

Uanset model understøttes 5G.

INFO: Denne artikel er skrevet af Heine Jørgensen og bragt i samarbejde med Ekstra Bladet.

Mere til historien

Læs også testen af Xiaomi Mi 11 her.

Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro lækket

En S-version af de meget roste Xiaomi 12-modeller kan være stærkt på vej. Detaljer om Xiaomi 12S og Xiaomi 12S Pro er lækket.

(mere…)
Så vild bliver Xiaomi 12 Ultra

RYGTE: Xiaomi har i skrivende stund ikke annonceret Xiaomi 12 Ultra, men rygterne svirrer om telefonen. Se de forventede specifikationer her.

(mere…)
Måske den bedste robotstøvsuger

VIDEO: En god og billig robotstøvsuger der samtidigt er smart og støvsuger godt… Kom tæt på Xiaomi Mi Robot Vacuum.

(mere…)
Denne Xiaomi-robotstøvsuger imponerer

TEST: Xiaomi leverer en robotstøvsuger med moppefunktion i et attraktivt prisniveau, der tilmed støvsuger godt og har mange smart-funktioner.

(mere…)
Xiaomi 12 Ultra får det ikoniske røde Leica-logo

Rygterne svirrer om, at Xiaomi 12 Ultra vil få det røde ikoniske Leica-logo, når den kommer på markedet.

(mere…)
Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram