Xiaomi Mi 11 test | ligner og føles som en Huawei

TEST: Huawei er sparket til hjørne og Xiaomi har potentiale til at overtage Huaweis position. Læs min test af den prisaggressive Xiaomi Mi 11.

Xiaomi Mi 11 test
Xiaomi Mi 11 minder rigtigt meget om en Huawei-telefon fra Huaweis gode “gamle” dage (Foto: MereMobil.dk)

Xiaomi har eksisteret i flere år, men ind til nu er de et forholdsvist ubeskrevet blad i Danmark. Årsagen er, at produkterne ikke har været markedsført herhjemme og lidt salg hist og her, primært via parallelimport, har intet flyttet.

Med lanceringen af Xiaomi Mi 11 lader det til, at Xiaomi nu vælger at satse mere helhjertet på Danmark. Blandt andet er en dansk organisation under opbygning.

I et stykke tid har jeg brugt Xiaomi Mi 11 og jeg er faktisk temmelig imponeret. Mi 11 koster ned til cirka 6.300 kroner, hvilket gør den værd at se nærmere på.

Velkommen til min Xiaomi Mi 11 test.

Jeg starter med specifikationerne, så du har en idé om, hvad du skal forvente af denne Snapdragon 888-baserede 5G-telefon.

Specifikationer: Xiaomi Mi II

  • Skærm: 6,8 tommer
  • Type: AMOLED, HDR10+ 
  • Opløsning: 3.200 x 1.440 pixels
  • PPI: 515
  • Opdateringshastighed: 120 Hz dynamisk (fra 30, 60, 90 og 120 Hz)
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 888 5G
  • RAM: 8 GB 
  • Hukommelse: 256 GB 
  • Udvidelse af hukommelse: Nej 
  • Kamera 1: 108 megapixels, f/1.85, OIS
  • Kamera 2: 13 megapixels ultra vidvinkel
  • Kamera 3: 5 megapixels fotofoto, f/2.5, OIS
  • Frontkamera:  20 megapixels, f/2.3
  • Batteri: 4.600 mAh 
  • 3.5 mm. Jackstik: Nej – 3.5 mm. adapter medfølger i salgspakken
  • Stereohøjttalere: Ja
  • Kablet opladning: Ja, 55 watt
  • Trådløs opladning: Ja
  • Oplader medfølger: Ja
  • Forbindelser: USB-C, Bluetooth 5.2, W-Fi 6
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • E-SIM: Ja
  • Fingeraftryk: Ja. I skærmen
  • IP-beskyttelse Ikke oplyst
  • Størrelse: 164.3 x 76.6 x 8.06 mm. 
  • Vægt: 196 gram 
  • System: Android 11
  • Brugerflade: MIUI 12 

Minder om en Huawei-topmodel

Streger du Xiaomi-navnet ud og skriver ”Huawei” i stedet, har du en ret god fornemmelse for, hvad vi taler om med Mi 11.

Måden brugerfladen fungerer på, organisering af ikoner, farver og udtryk minder rigtigt meget om, hvad vi tidligere har set på Huaweis topmodeller. Er du tryg ved Huaweis måde at skrue betjeningen af en telefon sammen på, så vil du være i gode hænder med en Xiaomi Mi 11.

Jeg har tidligere sagt (for cirka 2 år siden), at Xiaomis brugerflade MIUI var meget kinesisk og i hvert fald ikke rettet mod den vestlige verden. Sådan er det ikke længere. Heldigvis!

Total power på ydelsen

Qualcomm Snapdragon 888 og 8 GB RAM. Det er motoren i Xiaomi Mi 11. Du får altså markedets hurtigste processor netop nu, hvilket giver nærmest uanede kræfter til alt det du måtte udsætte telefonen for.

Selvom Android 11 er fuldstændigt klistret ind i MIUI 12-brugerfladen, påvirker det ikke hastigheden og brugeroplevelsen negativt.

Sammenlignet med OnePlus 9 Pro, der også bruger Snapdragon 888 – og i øvrigt har 12 GB RAM, er benchmarkmålingerne på Mi 11 desuden bedre.

Det skal siges, at når du belaster telefonen hårdt, bliver den temmelig varm på bagsiden, hvilket naturligvis ikke er optimalt.

Telefonen har i øvrigt 120 Hz-skærmteknologi, der gør, at brugerfladen, apps m.v. er super flydende. Skærmen buer en smule ud over kanten, men ikke i en grad hvor det bliver et problem for betjeningen.

 Antutu3D Mark, Wild LifeGB 1/2 coreGB OpenCL
Xiaomi Mi 11759.8965.7071.123/3.4954.617
ASUS Rog Phone 5737.9355.8041.131/3.7424.717
OnePlus 9 Pro677.8455.1901.101/3.3874.539

Smurt ind i Xiaomi

Xiaomi Mi 11
Her ses nogle af de mange apps Xiaomi Mi 11 er født med – bloatware (Foto: MereMobil.dk)

Der er på ingen måde en ren Android-oplevelse på denne telefon, men det er jo heller ikke noget man finder på eksempelvis Samsung og Huaweis produkter. Så er du til ren Android, så skal du kigge efter noget andet.

Men selvom Mi 11 er smurt ind i Xiaomis egne apps og ændringer i stort set alle menuer og lister i Android, er det faktisk stadig en god brugeroplevelse. Som nævnt – kender du Huawei vil du også være i godt selskab med Xiaomi-brugerfladen MIUI.

Standardbrowseren er (heldigvis) Google Chrome, men Mi Browser og flere andre Xiaomi-apps er installeret og kan hverken afinstalleres eller deaktiveres. Det bedste man kan er, at placere de mange bloatware-apps i en mappe for sig selv.

Der er dog også gode ting i posen fra Xiaomi. Appen Sikkerhed er et eksempel. Her kan du scanne enheden for apps, der udgør en sikkerhedstrussel. Desuden tjekkes også nye apps du downloader. Derudover kan Sikkerhed bruges til at optimere telefonen ved at fjerne gamle cache-filer og lukke kørende apps.

Jeg er glad for, at Xiaomi har bibeholdt Chrome-browseren, tastaturet Gboard og flere andre Android-elementer.

Skærmbilleder fra Mi 11

Hvad så med batteritiden?

Xiaomi Mi 11
Xiaomi har tilpasset og ændret Android stort set over alt i telefonen (Foto: MereMobil.dk)

Batteritiden er overraskende god. Selvom min testtelefon kører med 120 Hz opdateringshastighed aktiveret, er der masser af overskud på batteriet. Jeg bruger lidt over halvdelen af strømmen på en dag og Mi 11 sluger så lidt strøm, at den sagtens kan overnatte ved siden af sengen og fungere et pænt stykke ind i den næste arbejdsdag.

Lad mig minde om, at batterikapaciteten “kun” er 4.600 mAh. Men kun menes, at det er en telefon der for alvor også forbruger med stor skærm, høj opdateringshastighed osv. Det er ret flot klaret.

Desværre har Xiaomi en ret aggressiv strømstyring, der gør, at du ikke nødvendigvis får notifikationer fra dine apps. Derfor må du manuelt tilrette strømstyringen for de enkelte apps, så de ikke lægges i dyb søvn af systemet. Dette er irriterede og du skal nærmest være superbruger for at finde ud hvad, hvordan du gør dette.

Xiaomi Mi 11 har trådløs opladning hvor 50 watt er understøttet, men den kan også oplades på en almindelig 10 eller 15 watt trådløs oplader. Jeg har ikke fået trådløs oplader, der understøtter 50 watt, med i mit testkit, men jeg har fint kunne oplade den på andre trådløse opladere. På dette punkt minder Xiaomis tilgang til trådløs opladning ret meget om, hvad vi har set fra OnePlus.

Stærke forbindelser og god samtalekvalitet

Lyden fra stereohøjttaleren er optimeret af det Samsung-ejede brand Harman / Kardon. Jeg er ikke sikker på, hvilken forskel dét præcis har gjort, men højttalerne lyder nogenlunde, når man tænker på, at det trods alt er en mobil.

Den gode lyd høres også ved samtaler samt hvis du anvender trådløst headset. Jeg har også haft et kablet sæt hovedtelefoner sat til USB-C-porten via en Baseus USB-C til 3.5 mm adapter. Også her er lyden ret fin. Ifølge specifikationerne skulle der medfølge en USB-C-adapter i salgspakken, men den var ikke med i mit testkit.

Generelt leverer Xiaomi Mi 11 stabile forbindelser på mobilnetværket og via Wi-Fi.

Vilde kamerasensorer – op til 108 megapixels

Xiaomi Mi 11
Her ses kamerasensorerne på Xiaomi Mi 11 (Foto: MereMobil.dk)

Et af de store salgspunkter er 108 megapixels kamerasensoren, der i øvrigt er fra Samsung. Det er fint nok med en stor sensor, men som på Samsungs telefoner er det ikke noget, der for alvor i dagligt brug giver mening.

I standardindstillingen har billederne en opløsning på 27 megapixels. Hvis du VIL bruge 108-megapixels, skal det aktiveres i menuen.

Generelt oplever jeg fotokvaliteten fra Mi 11 fin. Kameraet starter hurtigt og man kan let få nogle fine skud i kassen, hvilket jeg synes er det allervigtigste.

Som andre telefonen har denne også en AI-tilstand, hvor avanceret scenegenkendelse skal give bedre billeder. Generelt skal du vide, at det papiret er fint nok, men det kan også give nogle unaturlige billeder hvor farver og kontrast er pumpet lige hårdt nok op.

Som en ekstra bonus skal du vide, at hovedsensoren har optisk stabilisator og der ikke er en dedikeret sensor til portrætfotografering.

Ved dårlige lysforhold klarer Mi 11 sig egentlig meget godt. Den har automatisk nattilstand, som på iPhone, så du ikke skal bøvle med at få aktiveret nattilstanden, når det er påkrævet.

Du kan se et par af mine egne billeder herunder.

Du får også et ultra vidvinkel kamera med fast fokus samt en makrosensor (fra Samsung) på 5 megapixels. Denne har autofokus og kan skyde makrobilleder på en afstand af 3 til 9 centimeter.

Softwaren har byder på en helt del sjove funktioner, hvor du blandt andet kan tage billeder af månen og anvende forskellige biografeffekter samt lave spændende billeder med lang udløsertid. Det er alt sammen finde tilføjelser, blot ikke noget der til hverdag er vigtigt for mig. Her er det vigtigste om mit point-and-shoot billede bliver godt – og dét gør det.

SÅDAN OPDATERES XIAOMI MI 11: Xiaomi oplyser til MereMobil.dk, at Mi11 vil modtage opdateringer i 3 år inklusive 2 opdateringer af Android-systemet. Det er uklart, hvor ofte telefonen vil modtage sikkerhedsopdateringer. Produktet kørte ved testen Android 11 med sikkerhedsniveau 1. februar 2021.

Konklusion: Kunne sagtens have været en Huawei

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 har USB-C stik i bunden og ikke 3.5 mm jackstik, men der medfølger en adapter i salgspakken (Foto: MereMobil.dk)

Xiaomi Mi 11 er ret lækker at holde i hånden og positive sider har den mange af. Jeg glemmer helt, at jeg står med en Xiaomi. Det kunne lige så godt have været en Huawei. Særligt på softwaredelen kommer de to kinesiske varemærker tæt på hinanden.

Som bekendt kan Huawei ikke længere bruge Googles apps og services på deres telefoner på grund af den amerikanske handelskrig mod Kina, men Xiaomi er ikke ramt af dette problem.

Der er fuldt skrald på alt, hvad der kan kravle og gå fra Google, med Xiaomis egen fortolkning af Android smurt ovenpå.

Xiaomi Mi 11 skal i Danmark konkurrere 1:1 mod OnePlus 9 Pro. Der er bare lige dét, at Xiaomi har overtaget OnePlus’ value-for-money strategi. Mens OnePlus sætter priserne op, så sætter Xiaomi et nålestik ind i OnePlus’ bløde prispunkt.

Du skal betale cirka 8.000 kroner for en 256 GB version af OnePlus 9 Pro mens Xiaomi Mi 11 kan købes til 6.300 kroner – ligeledes med 256 GB lagerplads. Av! Av! Og så kommer der i øvrigt også en Xiaomi Mi II Lite 5G til omkring den halve pris.

ANMELDELSE: OnePlus 9 Pro – derfor er det en god telefon

Nu kan man ikke bare sætte prisen ned og tro, at man scorer en topkarakter. På det foreliggende grundlag mangler Xiaomi stadig at tilrette deres strømstyring så notifikationer fra apps ikke kvæles. Der er rigtigt meget Xiaomi-bloatware, som ikke kan fjernes eller deaktiveres og så skal man ikke sætte en 108 megapixels sensor i en telefon bare fordi man kan.

Jeg er ikke gode venner med fingeraftrykslæseren i skærmen og softwaren har nogle designfejl hvor f.eks. tekst i notifikationer fra Facebook skæres af, på en uheldig måde. Mystiske oversættelser ses også hist og her.

Min testtelefon kører Android 11 og MiUI 12.0.3 samt sikkerhedsniveau 1. februar 2021. Ved afslutningen af min Xiaomi Mi 11 test er det ikke lykkedes mig at få oplyst, hvad Xiaomis politik er for fremtidige software- og sikkerhedsopdateringer.

De positive sider er skærmkvaliteten, processorkraften og særligt batteritiden og opladningen samt prisen. På toppen af dette kommer gode point-and-shoot-billeder.

Karakteren er 4 ud af 6 stjerner.

Spørger du mig, om du skal købe Xiaomi Mi 11 i stedet for en Samsung-topmodel eller en OnePlus 9 Pro, er svaret ja, hvis du vil have den maksimale ydelse for pengene. Mi 11 er et godt køb. Du skal så også vide, at gensalgsværdien sandsynligvis er helt i bund. Her er Samsung trods alt et mere kendt varemærke.

Xiaomi Mi 11 er en frisk start på det danske marked. Det bliver spændende, om de kan snuppe de sidste markedsandele fra Huawei og efterfølgende begynde at guffe af Samsungs kunder.

Godt køb,  MereMobil.dk
Xiaomi Mi 11 er et godt køb

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Rigtig flot og meget flydende skærm
  • Utrolig meget processorkraft
  • Virkelig god batteritid
  • Stabile netværksforbindelser og god samtalekvalitet
  • Tager gode billeder – point-and-shoot
  • Lav pris i forhold til specifikationer

Lidt at tænke over

  • Stor mængde bloatware der ikke kan fjernes
  • Strømstyring dræber vigtige apps så notifikationer ikke fungerer
  • Du skal ikke købe denne mobil pga. 108-megapixels sensoren
  • Fingeraftrykssensor aflæser forkert ind i mellem
  • Ukendt varemærke i Danmark (endnu) = dårlig gensalgsværdi
  • Uklarhed om fremtidige softwareopdateringer

Aktuelle priser på Xiaomi Mi 11

Herunder kan du se dagspriserne på Xiaomi Mi 11.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Mere til historien

Xiaomi er meget andet end smartphones. El-løbehjul, tv-skærme, smarthome-dimser og MEGET andet, er at findes i deres internationale katalog.

Advertisement
Xiaomi Mi 11
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Xiaomi er klar med sin første elbil – den ligner en drengedrøm

Xiaomi vil være verdens største producent af elbiler. SU7 er den første model. Og sikke en af slagsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram