OnePlus 9 Pro test | den bedste til dato

TEST: Ingen irriterede fejl. Godt kamera og kraftig ydelse. OnePlus 9 Pro er den bedste OnePlus-topmodel hidtil. Læs min store OnePlus 9 Pro test her.

OnePlus 9 Pro test
OnePlus 9 Pro er væsentligt bedre end sin forgænger. Læs min OnePlus 9 Pro test herunder (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har langt fra altid rost telefonerne fra OnePlus, men denne gang er anderledes.

Topmodellerne har lidt under manglen på ’den sidste detalje’. Det er som om, at nogle modeller slipper lettere gennem kvalitetskontrollen for at få dem på markedet til tiden.

Et godt eksempel er OnePlus 8 Pro, der kom i april 2020. Da jeg i august samme år gentestede telefonen, var en række irriterede softwarerelaterede fejl endnu ikke rettet. Den billigere OnePlus Nord imponerede derimod voldsomt fra starten og har gjort det lige siden.

ANMELDELSE: OnePlus Nord er imponerende til prisen

Nu er OnePlus 9 Pro så landet på mit bord. Jeg har ikke været spændt på hardwaren. Derimod har softwaren haft min store interesse; er der stadig mange fejl?

Med disse ord er vi i gang med min OnePlus 9 Pro test.

Specifikationer: OnePlus 9 Pro

 • Skærm: 6,7 tommer, 20.1:9-format
 • Type: AMOLED 
 • Opløsning: 3.216 x 1.440
 • PPI: 525
 • Opdateringshastighed: 120 Hz dynamisk
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 888
 • RAM: 8 eller 12 GB (LPDDR5)
 • Hukommelse: 128 eller 256 GB 
 • Udvidelse af hukommelse: Nej 
 • Kamera 1: 48 megapixels, f/1.8, OIS, EIS, Sony IMX789
 • Kamera 2: 50 megapixels ultra vidvinkel, f/2.2
 • Kamera 3: 8 megapixels, f/2.4
 • Kamera 4: 2 megapixels monochrome
 • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.4, EIS, Fixed Focus
 • Batteri: 4.500 mAh 
 • Kablet opladning: Ja, 65 watt
 • Trådløs opladning: Ja, 15 watt Qi, 50 watt med OnePlus-oplader
 • Oplader medfølger: Ja
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Stereohøjttalere: Ja
 • Forbindelser: USB-C, Bluetooth 5.2, W-Fi 6, NFC, GPS, Glonass, Beidou, A-GPS
 • 5G: Ja
 • Dual-SIM: Ja
 • E-SIM: Nej
 • Fingeraftryk: Ja. I skærmen
 • IP-beskyttelse IP68
 • Størrelse: 163.2 x 73.6 x 8.7 mm.
 • Vægt: 197 gram 
 • System: Android 11
 • Brugerflade: OxygenOS 11.2.1.1 

Kameraet er optimeret af Hasselblad

Taget med OnePlus 9 Pro
Taget med OnePlus 9 Pro, bredt format (Foto: MereMobil.dk)

Det helt store slagnummer på OnePlus 9 Pro er kamerasamarbejdet med Hasselblad, der udmønter sig i en etiket med navnet ”Hasselblad Camera for Mobile”.

Jeg var ikke imponeret over kameraet i OnePlus 8 Pro, når man tager i betragtning, at det trods var en topmodel, men på OnePlus 9 Pro går det heldigvis meget bedre.

Kameraets opstart er lynende hurtig. Det samme er udløseren. Og i point-and-shoot-situationer bliver resultaterne temmelig gode. Helt uden man selv har justeret noget. Det kan jeg rigtigt godt lide. Har du en amatørfotograf i maven, vil du desuden kunne udfolde dig i pro-tilstanden.

OnePlus lægger stor vægt på, at billederne har en naturlig gengivelsen af virkeligheden dog med den særlige Hasselblad-feeling i deres udtryk. Det kan jeg helt ærligt ikke vurdere om er rigtigt. Jeg kan dog konstatere, at billederne helt generelt bliver ret fine.

Jeg bemærkede, at særligt ultra vidvinkelbillederne har lidt problemer. Herunder kan du se et skovbillede taget med både standard og ultra vidvinkel. Sidstnævnte er ikke specielt godt.

I en anden ultra vidvinkel situation fra en parkeringsplads, er det tydeligt, at ultra vidvinkel-linsen strækker billedet en del ude i kanterne. Dette sker også for andre producenter. Når jeg nævner det her, er det fordi, at OnePlus selv lægger vægt på, at det ikke i så høj grad er tilfældet på deres produkt. Jeg er ikke enig.

Portrættilstanden har i øvrigt nogle gange svært ved at fange punktet, hvor bokeh-effekten er optimal. Det kan godt være lidt irriterede. I portrættilstand er der i øvrigt en tendens til uskarphed, hvis ikke motivet forholder sig helt i ro.

Når det er sagt, så synes jeg helt klart OnePlus her leverer en, samlet set, bedre fotooplevelse end jeg tidligere har oplevet. Særligt point-and-shoot situationerne, som de fleste nok vil benytte kameraet til, giver gode resultater.

Hvor meget Hasselblad betyder i praksis er umuligt at vurdere, men det treårige samarbejde har uden tvivl givet OnePlus adgang til nogle kameraresurser de ellers ikke har haft.

I øvrigt har jeg det sådan med Hasselblad, at hvem er det lige, uden for fotokredse, der kender til Hasselblad?

OM HASSELBLAD: Virksomheden er grundlagt i 1841 i Sverige, men ejes i dag af kinesiske DJI og kapitalfonden Ventizz. Hasselblad blev kendt for såkaldte medium format kameraer. En kendis i deres produktserier er modellen 1600F fra 1948. Hasselblad var pionerer indenfor kamerateknologi, hvor man kiggede ned i søgeren fra toppen af kameraet. Der var i øvrigt Hasselblad teknologi med i Apollo-månelandingen i 1969.

Billeder taget med OnePlus 9 Pro

Rigtig god batteritid og lynopladning

Jeg er begejstret for batteritiden i OnePlus 9 Pro. Trods det at kapaciteten kun er 4.500 mAh, så klarer den sig rigtigt godt.

Uden problemer kommer jeg igennem en hel arbejdsdag med masser af aktivitet og helt uden jeg sparer på, hvordan jeg bruger telefonen.

Resultatet er opnået med dynamisk 120 Hz og skærmopløsningen 2.340 x 1.080 pixels aktiveret, hvilket er standardindstillingerne.

Køber du den nye trådløse specialoplader fra OnePlus (549 kroner vejledende), kan du oplade telefonen op til 48 procents kapacitet på en halv time. Anvender du den medfølgende kablede oplader, får du fuld opladning på cirka en halv time.

Selvom OnePlus har deres egen oplader, så understøtter telefonen alligevel trådløs opladning med de almindelige trådløse opladere, der findes på markedet.

Det bliver ikke på batteritid eller opladning, at du eventuelt dumper denne telefon.

Hør anmeldelsen på 5 minutter

https://open.spotify.com/episode/6ooJu2GTTYYKoJ5bgGhfaZ?si=-mUO6sfGRDWVwsGQO3S6Hg

Flydende og lækker

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro kører på Qualcomm Snapdragon 888 processor. Den har en stor, flot og flydende skærm (Foto: MereMobil.dk)

I modsætning til Samsungs topmodeller, der i vores del af verden bruger Samsungs egen Exynos-processor, så anvender OnePlus den nyeste topmodel fra amerikanske Qualcomm, Snapdragon 888.

Der er altså fuldt smadder på ydelsen og sammen med den ultraflydende skærmoplevelse, er det alt i alt en fed telefon at bruge.

Når du skriver beskeder, giver tastaturet (Google Gboard) små stød af vibrationer tilbage, kendt som Haptic Feedback, mens du skriver. Billige telefoner har her en brummende vibrator, der på ingen måde bidrager positivt til kvalitetsfølelsen, men dét gør den på OnePlus 9 Pro. Det føles toptjekket.

Lyden ved samtaler er tilmed ret god og stereolyden fra højttaleren er helt klart i den god ende, hvad enten du hører en podcast eller spiller musik.

Herunder kan du se benchmarkmålingerne fra OnePlus9 Pro og Samsung Galaxy S21 Ultra.

Du skal vide, at i forhold til Samsung, er varmeudviklingen ved kraftig belastning ikke særlig stor fra OnePlus’ nyeste topmodel.

 AntutuGB 1-coreGB 2-coreGB OpenCL
OnePlus 9 Pro677.8451.1203.6034.610
Galaxy S21 Ultra625.4141.0293.1477.359

OnePlus 9 Pro: Fejl og mangler

OnePlus har strammet op! Jeg har ingen graverende fejl fundet. Du ved den slags fejl, hvor man tænker ”det er da underligt, hvis producenten ikke selv kender denne fejl”. I den slags situationer er producenterne i øvrigt ofte hurtige til at sige, at man er den eneste med præcis dén fejl.

På OnePlus 9 Pro har jeg haft en lille udfordring med call-drops, hvis Wi-Fi Opkald var aktiveret. Min telefon er på 3’s netværk.

Efter min bedste overbevisning, er det fordi vi stadig er cirka 8 dage fra salgsstarten. Derfor kan der på denne tidlige testenhed godt mangle nogle softwareoptimeringer i forhold til den aktuelle netværk.

Dette understreges af, at jeg dagen før anmeldelsen blev udgivet, modtog en over 300 MB stor opdatering med mange rettelser. Så noget tyder på, at OnePlus stadig luger ud i fejl.

Den gode nyhed er, at OnePlus 9 Pro i forhold til forgængeren, virker langt mere helstøbt og færdig.

SÅDAN BLIVER ONEPLUS 9 PRO OPDATERET: OnePlus vil vedligeholde OnePlus 9 Pro med sikkerhedsopdateringer i tre år. Softwaren, Android og OnePlus’ egen brugerflade Oxygen OS, loves vedligeholdt i to år. Sikkerhedsopdateringer bliver udsendt minimum hver anden måned. Det oplyser OnePlus til MereMobil.dk.

Skærmbilleder fra OnePlus 9 Pro

Konklusion: Den bedste OnePlus topmodel nogensinde

OnePlus 9 Pro
OnePlus 9 Pro har en omskifter på siden til lyd, lydløs og vibrator (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du ligesom jeg tidligere har været irriteret over OnePlus’ manglende evne til at gøre arbejdet færdigt, bør du se nærmere på OnePlus 9 Pro.

Du får en rigtig topmodel, nu med et topmodel-kamera, samt en topmodel-processor, i et flot design. Dertil får du også OnePlus’ unikke tretrins fysiske knap på siden til lyden, som jeg stadig ikke forstår at andre ikke for længst har kopieret.

Skærmkvaliteten er blandt de bedste på markedet og med Gorilla Glass på for- og bagsiden, står du med en telefon, der udstråler kvalitet. Fingeraftrykssensoren i skærmen er i øvrigt hurtigere og mere præcis end det som Samsung tilbyder på deres topmodeller.

Modellen med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads koster 6.999 kroner (vejledende). Præcis samme pris som OnePlus 8 Pro kostede, da den kom på markdet. Den store model med 12 GB RAM og 256 GB lagerplads er prissat til 7.999 kroner (vejledende) – 100 kroner mere end sidste år.

Jeg foreslår, at du køber 8 GB-modellen. Den er en smule dyrere end en tilsvarende Samsung Galaxy S21+, men på OnePlus får du så Qualcomm- og ikke Exynos-processor, hvilket techentusiaster vil sætte pris på. I praksis for den jævne bruger betyder dette dog meget lidt.

OnePlus har ikke installeret en masse bloatware med undtagelse af Netflix og nogle enkelte af deres egne apps, men OxygenOS-brugerfladen laver selvfølgelig ændringer i Android-systemet – og dette er ikke en ren Android.

En anden god tid er, at OnePlus er tydelig omkring forventningerne til kommende softwareopdateringer, men dog ikke så ambitiøs som Samsung, der nu lover fire års sikkerhedsopdateringer.

I topmodelregi er OnePlus 9 Pro den bedste telefon OnePlus hidtil har lavet.

Karakter: 6 ud af 6 stjerner.

MereMobil topkarakter
OnePlus 9 Pro har fået top-karakteren 6 ud af 6 stjerner fra MereMobil.dk

Se testen af OnePlus 9 Pro

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Stor flot skærm med super flydende grafik
 • Godt point-and-shoot kamera
 • Batteritiden er god – hurtigopladning og trådløs opladning er understøttet
 • Stereohøjttalerne lyder fint
 • Fornuftig pris
 • Høj ydelse
 • Udmeldinger om forventninger til opdateringer

Lidt at tænke over

 • Udnyttelse af trådløs lynopladning kræver tilkøb af oplader
 • Det glossy look på bagsiden er en magnet for fedtfingre
 • Lydstyrkeregulering er på venstre side

Mere til historien

Som alternativ til promodellen kan du overveje OnePlus 9 med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Det er stort set den samme telefon som OnePlus 9 Pro, men prisen er helt nede på 5.499 kroner.

OnePlus 9 Pro
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

TESTEN ER I GANG: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Smugkig: Flere OnePlus-produkter vises frem

OnePlus er ude med et smugkig på deres kommende produkter.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
OnePlus teaser for lancering af OnePlus Nord 4

Sommeren byder på en række lanceringer af telefoner. Nu teaser OnePlus for, at de om mindre end 14 dage er klar med OnePlus Nord 4.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram