Lenovo Legion Duel 2 test | en “bulky” oplevelse

TEST: Lenovo leverer en ekstrem mobil på papiret og den er da også ekstrem – men også en tand klodset. Læs min Legion Duel 2 test her.

Lenovo Legion Duel 2 test
Lenovo Legion Duel 2 pop-up kamera (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har nu haft Lenovos Legion Duel 2 hjemme i en periode til test, og jeg må sige, at det er en ekstrem gamer-smartphone. Det er den første mobil jeg har set med aktiv blæser/køler i sig. Det må siges at være ret ekstremt men også nyttigt på nogle punkter.

Lenovos kommende gamer-mobil får 90 watt opladning

Det virker som om, at Lenovo ihærdigt prøver at fremme sig indenfor gamer-sektionen på mobilmarkedet og de forsøger sig med store bevægelser som ikke kan undgås at mærkes.

Måske er det første gang du hører om Lenovo indenfor gaming, men det er ikke den første gamer-mobil vi her på MereMobil.dk har testet. Jeg vil anbefale dig at læse vores test af den første Legion-telefon inden du går videre. Følg linket herunder.

ANMELDELSE: Lenovo Legion Phone Duel er den ultimative gamer

Tilbage til Legion Duel 2. Siden sidst er der blevet opgraderet en anelse. Vi ser nu en 6,92 tommer stor skærm som i den grad kan mærkes i hånden. Vægten er, såvel som skærmen, også steget en smule, og den føles ret tung og solid i hånden.

Det er både godt og skidt, men det er noget jeg kommer tilbage til. Som processor finder vi en Snapdragon 888 med 5G naturligvis. Grafikken er Adreno 660. Altså de samme specifikationer som vi ser hos Asus ROG Phone 5, der er en konkurrerende gamermobil.

Det vil gennem artiklen også være Asus ROG Phone 5 som jeg mest henviser til. Vi har naturligvis også testet Asus ROG Phone 5, som samtidig er den største konkurrent på gaming-markedet.

Legion Duel 2 kommer i to forskellige konfigurationer. En 256 GB-model med 12 GB RAM og en 512 GB-model med 16 GB RAM. Vores test-model er udgaven med 512 GB lagringsplads og 16 GB RAM.

Kameraet er et dual-setup på bagsiden med en uheldig placering. Hovedkameraet er på 64 megapixels, mens den har et ultrawide kamera på 16 megapixels. Den understøtter op til 8K videooptagelse, hvis man skulle få brug for det og 4K i op til 60 fps.

Det kan være svært at forstå de kommende ord, men den har “desværre” ikke noget jackstik. Jeg tror man skal game på mobilen for måske at kunne følge mig, men det kunne være rart med et jackstik selvom vi skriver 2021.

På lige nøjagtig gaming-sektionen er der nemlig utroligt mange gamingheadsets, og det kunne have været fedt , hvis man kunne plugge det til, uden at skulle give den medfølgende adapter frem. På det punkt adskiller Asus sig positivt med deres ROG Phone 5.

Sindsyg hurtig opladning

Vi kommer ingen vej udenom at nævne batteriet, for her imponerer Lenovo og trækker de tunge skyts frem. Legion-serien kommer ikke blot med ét men med hele to USB-C ladeporte. Disse skal forsyne det 5.500 mAh store batteri, der er delt i to for at optimere ladetiden – og den lader ekstremt hurtigt!

Der reklameres med 0-100 procent på 30 minutter ved hjælp af 90 watts hurtigopladning. Det har dog også sine frustrationer.

Jeg er med på, at det skal gå stærkt, men det frustrerer mig personligt en smule, at skulle fumle rundt med to ledninger, selvom jeg selvfølgelig bare kan nøjes med kun at plugge det ene i og køre med 65 watts opladning.

Det skal ydermere nævnes, at den kan gå fra 0-50 procent på blot 12 minutter, mens den ved de sidste 50 procent skruer hastigheden en smule ned – naturligvis for at skåne batteriet.

Aktiv dedikeret blæser på bagsiden

Lenovo Legion Duel 2 med køler på bagsiden (Foto: MereMobil.dk)
Lenovo Legion Duel 2 med køler på bagsiden (Foto: MereMobil.dk)

Lenovo Legion Duel 2 kommer som tidligere nævnt, med en aktiv køler på bagsiden. Det sætter skub i en masse tanker hos mig, og jeg kan ikke blive enig med mig selv om det er cool eller en unødvendig feature – en ting er i hvert fald sikkert, den generer en del.

Jeg kan huske tilbage til Legion Duel 5G, hvor der var et fladt design. Det er nu erstattet med en “klump” i midten som stikker ud. Og det føltes en anelse “bulky” at have den i hånden.

LEGO ændrer fokus på gaming

Med den forøgede vægt, større skærm og buen med køleren, føles telefonen en anelse for stor, selvom jeg generelt er tilhænger af store telefoner, og bruger en OnePlus 9 Pro i dagligdagen, som i forvejen er stor. Her er det bare ekstremt.

Det er muligt at justere lyset på bagsiden og lyset i blæseren, når den er sat i “Hærgen”-mode, som aktiverer de ekstreme specifikationer og sætter ydeevnen helt i top.

Hvordan er spilleoplevelsen så?

"Hærgen"-mode på Lenovo Legion Duel 2 (Foto: MereMobil.dk)
“Hærgen”-mode på Lenovo Legion Duel 2 (Foto: MereMobil.dk)

Det er fantastisk at spille på Lenovo Legion Duel 2, hvis jeg skal beskrive det med få ord. De 144 Hz, som desværre ikke er understøttet i særligt mange spil, gør oplevelsen fantastisk smooth.

Jeg kunne læse mig frem til, at Real Racing 3 skulle understøtte højere Hz end de bare 60, og jeg begav mig derfor ud i at game lidt med det.

Jeg må sige at selvom telefonen nok er en tand for stor og tung, så giver den store skærm alligevel noget. Det er en fornøjelse at spille på Legion Duel 2 i Real Racing 3 og oplevelsen sammenlagt gør, at jeg savner flere spil med de højere Hz på app-markedet.

Ligesom med Lenovo Legion Duel 5G er der her to Y-triggers foroven på telefonen. Disse kan fint aktiveres i Lenovo-appen og i indstillinger, men jeg er desværre ikke stødt på spil, som jeg kan få det til at fungere i.

Salget af PlayStation 5 går bedre end af PlayStation 4

Jeg havde samme problemer med den første Lenovo, men vælger at undlade at lade det spille ind i selve anmeldelsen, da jeg tror det er et spørgsmål om understøttelse fra spil-producenternes side.

Som sædvanlig skal Call of Duty Mobile selvfølgelig også testes, og her er der ingenting at komme efter. Det hele spiller bare. Det samme gælder ligeledes med PUPG.

Hvis man slår lyden fra, kan man godt høre blæserne køre, men med lyd slået til bemærker man det ikke. Jeg har dog stadig min tvivl om det virkelig er nødvendigt med dedikeret blæsere, men det må tiden vise.

Fjerner baggrunden ved streaming eller foto

Mulighed for at fjerne baggrunden mens man streamer (Foto: MereMobil.dk)
Mulighed for at fjerne baggrunden mens man streamer (Foto: MereMobil.dk)

Det er værd at nævne, at Legion Duel 2 har mulighed for at streame til eksempelvis YouTube, mens man spiller. Her kan man ydermere fjerne baggrunden for sig selv, som der er illustreret ovenfor. Dette gør den faktisk ret godt.

Der er heller ingen vej udenom end også at nævne selve lyden, for den er ret god på de fleste punkter. Den spiller mere end rigeligt højt til spil, men jeg savner noget bas, når det gælder musik.

Among Us kommer til PlayStation 4 og PlayStation 5

Selvom jeg for det meste hører musik med hovedtelefoner, ville det alligevel havde været rart hvis der var en anelse mere fokus på lyden uden for spillende.

Ligeledes savner jeg et sæt høretelefoner, som kunne bruges til gaming. Den medfølgende dongle er nok bare et signal om, at det forventes, at man selv har et headset liggende, og så er vi igen tilbage til at man godt kunne have tilføjet et jackstik.

Kameraet måtte godt placeres anderledes

En uheldig placering af køleren (Foto: MereMobil.dk)
En uheldig placering af kameraet (Foto: MereMobil.dk)

Kameraet har beholdt den samme placering som sidst, men det må der godt laves en smule om på. Det generer nemlig en smule at det sidder i midten.

Det er blevet en anelse bedre, efter at den buler på midten og fingrene automatisk får en anden placering på telefonen, men det kunne stadig godt forbedres ved f.eks. at sætte det i toppen.

Det er en gaming-telefon, og det er rart at se, at der ikke er noget punch-hole eller nogen notch, som generer synsfeltet. Her har man så valgt at bibeholde pop-up kameraet.

Det tager lidt tid at vænne sig til, men med tiden kan jeg nu godt se idéen i det. Især hvis man livestreamer via Twitch eller YouTube, så er det særligt fordelagtigt med et pop-up kamera.

PlayStation indgår samarbejde med Discord

Jeg kan ikke huske om det også var med i Legion Duel 5G, men på den nye model er det i hvert fald muligt at tage billeder med både front og bag samtidigt, og man kan tilmed også fjerne baggrunden på selfie-delen.

Den fungerer nu som softwaren nu tillader det, men hvis man ikke har en alt for detaljeret baggrund, ja så fungerer det faktisk ret godt. Stor thumps-up for den feature.

Kameraet er som man forventer det. Der er desværre ikke noget tele-zoom og det er en smule ærgerligt. Derimod er der almindelig vidvinkel og ultra-vidvinkel.

SÅDAN OPDATERES LENOVO LEGION DUEL 2: Lenovo oplyser, at Legion Duel 2 modtager sikkerhedsopdateringer i to år. Derudover har Lenovo ikke leveret informationer om, hvordan Legion Duel 2 opdateres fremadrettet. Testmodellen kørte Android 11 med sikkerhedsniveau 1. februar 2021.

Konklusion: Du skal virkelig gå op i gaming

Mine følelser omkring Lenovo Legion Duel 2 er en smule blandede. De leverer et fremragende produkt, men samtidig er det en tung sag at bære rundt på.

Jeg savner også noget af det tilbehør som Asus ROG Phone 5 kommer med, og kunne godt ønske mig at se mere af det fra Lenovos side, hvis de for alvor vil satse på gamer-markedet for mobiler.

Blæseren ved jeg ikke om er en nødvendighed, måske på den lange bane hvis man spiller i flere timer i træk, men samtidig skal man også holde den i hånden ligeså længe, og det kan måske godt blive lidt voldsomt.

Jeg vil ikke fraråde et køb af Legion Duel 2, hvis man er gamer og satser på streaming eller måske bare en af delene. Jeg vil dog mene, at man skal være rimelig dedikeret før vi bevæger os herhen.

Samlet set giver jeg 4 ud af 6 stjerner. Den mangler det sidste finish for at nå helt i top, og der føler jeg ikke Lenovo er nået endnu. Samtidigt halter de også en smule efter med opdateringerne.

Lenovo Legion Phone Duel 2 forventes at komme til Danmark i løbet af sommeren.

  • Lenovo Legion Phone Duel 2 med 16GB hukommelse og 512 GB lagerplads og oplader-dock koster €999
  • Lenovo Legion Phone Duel 2 med 12GB hukommelse og 256 GB lagerplads uden dock koster €799.

De danske priser er lige nu ikke tilgængelige.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Særligt velegnet til gaming med sine 144 Hz
  • Ekstrem ydeevne med Hærgen slået til
  • Stor skærm og ingen forstyrrelser i skærme

Lidt at tænke over

  • Kan føles en anelse “bulky”
  • Tung at bære rundt på
  • Finger-ID virker ikke særligt godt med panserglas

Mere til historien

Lenovo Legion Duel 2 er endnu ikke nået til Danmark endnu. Derfor kan softwaren nå at ændre sig, inden produktet når i hænderne på forbrugerne.

Lenovo Legion Duel 2
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram