Lenovo Legion Phone Duel test – til den ultimative gamer

TEST: Er du til gaming på smartphonen, kan Lenovo Legion Duel meget vel være et godt bud på den ultimative gaming-mobil. Jeg er ret vild med den.

Legion Phone Duel (Foto: MereMobil.dk)
Legion Phone Duel er fedt hvis du er til gaming på mobilen (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har haft Lenovos gaming-mobil til test i en uges tid og her er der på mange måder tale om et decideret bæst, hvad angår gaming.

Telefonen er Lenovo Legion Phone Duel 5G med 16 GB RAM og 512 GB lagringsplads, hvilket giver plads til rigeligt med spil og masser af hukommelse at bruge ud af.

Som navnet antyder, så understøttes 5G og skærmen har en refresh-rate på op til 144 Hz, hvilket godt kan mærkes i forhold til min egen personlige telefon, hvor skærmen kun har en opdateringshastighed på 60 Hz.

Gaming på mobilen udfordrer spilkonsoller

Telefonen har et stort skærmareal og i stedet for en notch eller punch-hole, så gør den brug af pop-up kamera. Dette er noget jeg vender tilbage til senere.

Når jeg vælger at kalde den for et decideret “bæst”, er det fordi, at den er særligt tilegnet til den ultimative smartphone-gamer.

Den er vild til gaming

Rampage på Legion Phone Duel (Foto: MereMobil.dk)
Rampage på Legion Phone Duel (Foto: MereMobil.dk)

Med hele to USB-C porte så understøttes op til 90 watt hurtigopladning og det går i den grad hurtigt. Det er en anelse upraktisk at huske to ledninger, når man skal have opladeren med rundt. Heldigvis kan man også godt vælge, bare at nøjes med en enkelt port til opladning.

Det særligt praktiske ved to porte er, at man kan ligge med telefonen i sengen, og undgå det ubehagelige tryk, som én ledning kan gå hen og give.

På bagsiden har vi et dual-kamera og et smart lys, der blinker når telefonen er i brug. Desværre har kameraet en uheldig placering, i og med at det sidder lige i midten af selve telefonen og derved sommetider kan blive tildækket af ens hånd ufrivilligt. Det gør den i hvert fald sådan, som jeg holder telefonen.

Det vigtigste punkt i denne anmeldelse er selve oplevelsen i forbindelse med gaming. Jeg vil nemlig ikke lægge skjul på at det rent gaming-baseret er en fantastisk mobil.

Sony arbejder på nyt VR-headset til PS5

De 144 Hz giver en utrolig smooth oplevelse og der er faktisk rigtigt mange af de testede spil, som understøtter 144 Hz. Man kan selvfølgelig også vælge og skrue den ned på 120 Hz eller 90 Hz for den sags skyld, men det ville næsten være synd, når nu den har 144 Hz.

Der er blevet testet en del spil, blandt andet PUBG og Call of Duty. Begge to er en fantastisk oplevelse på Lenovo Legion Phone Duel 5G.

Det er en fornøjelse at spille Call of Duty med stereohøjttalerne sat til og på 144 Hz, samt Rampage sat til.

Sku’ ekstra op for ydelsen

Nu sidder du så nok og tænker hvad Rampage er…

Rampage er Lenovos svar på ultra-settings for CPU og GPU. For at aktivere Rampage skal du swipe ned, når du sidder i et spil. Så skruer den fuldt op for CPU’en og GPU’en, hvilket lige giver det sidste til en smooth oplevelse.

Desværre er der også et par dårlige sider. Legion Phone Duel har nemlig to Y-triggere i toppen, som er en slags knapper du kan bruge i spil.

De sidder i højre og venstre side og man kan vælge, hvor hårdt der skal trykkes før de aktiveres. Disse ville være perfekte som skyde-knapper og lade-knapper i Call of Duty for eksempel. Dette er bare ikke tilfældet. Selvom alt er forsøgt, så virker Y-triggerne kun i indstillingerne og ikke inde i selve spillet. Dette er også tilfældet i PUBG og Fortnite. Rigtigt ærgerligt.

Gran Turismo 7 er forsinket indtil 2022

Jeg er ikke den store Fortnite spiller, men jeg er blevet gjort opmærksom på at man kan tilslutte sin Legion Phone Duel til en stationær computer via USB-C porten, og spille med mus og tastatur. Jeg har dog ikke haft mulighed for dette, da jeg ikke har en stationær med USB-C indgang, men det er værd at tage med i overvejelsen.

Alt i alt er dette en fantastisk god gamer-mobil, som helt klart lever op til forventningerne. Dette er selvom man er til avanceret spil som Call of Duty eller mere simple spil som Subway Surfers.

Kameraet er ikke optimalt

Legion Phone Duel er en gaming-mobil, hvor fokus netop er på gaming. Det kan slås meget hurtigt fast, når man ser på kameraet.

Kameraet har en dum placering i midten af telefonen, hvilket gør at hånden kan komme til at dække det til ved en fejl. Dette er ret irriterende og ærgerligt.

Ligeledes er stabilisatoren ikke den bedste – især ikke ved 2x zoom-tilstand. Det er til at leve med, men man skal have en rolig hånd, og mit gæt er, at den ikke vil være særlig god til hurtige bevægelser, mens man filmer.

Til gengæld er dens makro-tilstand overraskende god, og man kan faktisk tage nogle ret gode billeder i makro-tilstand.

Pop-up kameraet har, ligesom de to linser på bagsiden, også en dum placering. Det sidder i siden fremfor i toppen.

Jeg er dog nået frem til at den logiske forklaring må være, at det er særligt velegnet hvis man ønsker at filme sig selv, mens man spiller. Det vil give god mening, og også gøre mobilen endnu mere gamer-baseret.

Batteriet er fantastisk

Batteritiden kan beskrives ganske kort: Fantastisk.

Legion Phone Duel har ikke ét men to batterier på 2.500 mAh hver, hvilket samlet set giver 5.000 mAh. Dette er også grunden til, at den kan oplade med helt op til 90 watt.

Gaming i 144 Hz sluger en del strøm, og det kan også mærkes efter en dags brug med spil i løbet af dagen. Jeg oplevede dog at den kunne klare hele dagen og stadig have 27 procent strøm tilbage bagefter.

ASUS ROG Phone 5 – lyden er sublim

Dette er selv efter spil, streaming og udforskning af apps. Så samlet set, er det ret god klaret, når man tager skærmen i betragtning.

Konklusion: Gamere skal overveje den

Lenovo Legion Phone Duel 5G er en imponerende gamer-mobil og jeg vil faktisk gå så langt som at kalde den undervurderet.

Den har dog en høj pris. Prisen er nemlig på den anden side af 8.000 kroner, men til den pris får man så også en 5G understøttede mobil, med 16 GB RAM og 512 GB lagringsplads. Det er mere end hvad min primære computer har i sig.

Med sin Snapdragon 865 Plus-processor gør den også et ganske godt stykke arbejde i spil. Skydespil som PUPG og Call of Duty er fede at spille på Legion Phone Duel. Det samme er det at køre en omgang racerbil. Især hvis man lægger mærke til stregerne på vejen og tænker over den høje refresh-rate.

Desværre har den også nogle dårlige sider. Kameraet kunne være placeret bedre og jeg savner et ultravidvinkel kamera, som efterhånden er almindeligt i telefoner – særligt i den prisklasse.

Smartphonen er nummer ét på gaming

Ligeledes kunne natfotos også være bedre. Her performer en iPhone 12 Pro Max langt bedre.

Skal vi kigge på det vigtigste og mest væsentlige punkt, nemlig gaming, så er denne telefon helt klart værd at overveje. Den er henvendt til en bestemt målgruppe og defor vil jeg gå så langt som at give den 4 ud af 6 stjerner.

Kameraet er det sidste den mangler for at trække den op, og så måtte Y-triggeren gerne være understøttet i flere spil. Dette er nok mere udviklerne fremfor producenten, der skal stå for dette.

Kort sagt er Lenovo Legion Phone Duel 5G absolut et bekendtskab værd, hvis du er til gaming på mobilen.

SÅDAN OPDATERES LENOVO LEGION PHONE DUEL 5G: Lenovo har ikke leveret oplysninger om fremtidtidige softwareopdateringer eller sikkerhedsopdateringer. Produktet kørte ved testen Android 10 med sikkerhedsniveau 1. august 2020.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Høj ydelse og du kan aktivere den fulde power inde i spillet
  • Flot skærm med HØJ opdateringshastighed – mega fedt
  • Bruger ikke vildt meget strøm
  • Hurtig opladning med 90 watt

Lidt at tænke over

  • Udførslen af Y-triggeren er ikke optimal
  • Hånden kommer ofte til at dække for kameraet
  • Er du gamer nok til at købe en gamer-mobil?
  • Kameraet er ikke optimalt

Aktuelle priser på Lenovo Legion Phone Duel 5G

Herunder kan du se dagspriserne på Lenovo Legion Phone Duel 5G. Det er denne konfiguration, vi har anmeldt.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Mere til historien

Lenovo Legion Phone Duel 5G kan oplade fra 0 til 100 procent på 30 minutter med 90 watts opladning sat til.

Lenovo Legion Phone Duel 5G
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram