Gaming på mobilen udfordrer spilkonsoller

En ny undersøgelse viser, at gaming på mobilen i 2020 vækstede enormt og nu større i omsætning end spilkonsoller og PC til sammen.

OnePlus 7 Pro
OnePlus 7 Pro er en af de mobiler, som er rigtig god til spil (Foto: OnePlus)

Gaming på mobilen er blevet stort. Faktisk så stort, at det er blevet større, hvis man måler på omsætningen, end PC og spilkonsoller til sammen. Det viser en ny rapport, ”2021 Gaming Report”, der er udgivet af Unity.

Smartphonen er nummer ét på gaming

En af grundene til at gaming på mobilen er blevet populært, er selvfølgelig, at det er den enhed, som alle går rundt med – døgnet rundt. Og man kan altså hurtigt finde en situation, hvor man kan spille ligesom spil også er let tilgængelige.

Gaming på mobilen kræver heller ikke en lige så stor ”investering”, som det gør med gaming på PC og spilkonsol. Er man mest til disse, så kræver det både hardwaren og diverse spil. Med mobilen er man hurtigt i gang.

Selvom mobilgaming vækster, så satser Sony og Microsoft fortsat på konsoller, hvilket også ses med lanceringen af PlayStation 5 og Xbox Series S og Series X. Og køberne er også fortsat meget interesseret, hvilket ses ved at særligt PlayStation 5 er utrolig svær at få fingre i.

I Unitys rapport fremgår det også, at måden der spilles på, har ændret sig med coronapandemien. Om det er tilfældigt, er uvist. Det ventes dog, at coronakrisen er grunden. Sikkert er det i hvert fald at 2020 var helt uden fortilfælde for spilbranchen.

IKEA på vej med ny gaming-kollektion

Covid-19 havde også en bemærkelsesværdig indflydelse på den måde, som folk spiller videospil på. Tendensen i hvornår folk spiller har også ændret sig. Før pandemien blev der spillet mest i weekender og mindre i hverdage. Men sidste år (2020) blev der altså gamet nærmest lige meget uanset om det var weekend eller hverdag. Og tilbage i maj 2020, hvor coronapandemien i mange lande fortsat var på sit højeste, ved ”første bølge” med nedlukninger og restriktioner, blev der spillet mest i hverdagene.

Mobilgaming vil kun blive større

Både Apple og Google har også stor fokus på gaming i deres appbutikker, hvilket selvfølgelig gøres for at friste brugerne til at købe nye spil og mange spil. Mobilgamere brugere også langt flere penge nu end nogensinde før.

Fremtiden ventes at være lys for mobilegaming. Selvom konsoller helt klart fortsat har deres berettigelse i mange år frem.

Gran Turismo 7 er forsinket indtil 2022

Mobilgaming er klart kommet for at blive og vil formentlig også blive større fremadrettet.

Ifølge Unity, så har cross-platform mellem mobil og andre platforme virkelig potentiale i fremtiden. Her er vi nærmest kun ved begyndelsen. Du kan læse hele rapporten her.

Mere til historien

DR har for kort tid siden udgivet en stor undersøgelse af børns spillevaner sammen med Medierådet for Børn og Unge samt Det Danske Filminstitut. Rapporten ”Børns spillevaner 2020” blev udgivet tirsdag den 9. februar 2021, der også var ”Sikker Internet Dag”, hvor fokus i år var på gaming. Der kan du blive klogere på, hvor meget børn spiller og deres spilvaner – alt fra enheder til hvad de bruger penge på.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram