Smartphonen er nummer ét på gaming

En smartphone bruges i dag til mange ting og faktisk er det den enhed, som flest børn spiller spil på.

Der var engang, hvor man brugte telefonen til at ringe fra. Sidenhen blev det en mobiltelefon og funktioner som SMS-beskeder, vækkeur, stopur og radio blev en del af den.

Men da først smartphonen kom, blev endnu flere ting ændret. Og smartphonen er nu ifølge en ny undersøgelse den enhed, som flest børn i alderen 1-15 år spiller digitale spil på.

IKEA på vej med ny gaming-kollektion

Den viser også, at nogle selvfølgelig spiller på flere enheder.

I undersøgelsen kom det frem, at 63 procent spiller spil på mobilen, mens 53 procent spiller på en tablet. De mere traditionelle ”spilstationer” som spilkonsol og computer er der henholdsvis 40 procent og 33 procent, som benytter.

Det er piger, der oftere vælger at spille på telefon og tablet, mens drengene vælger computer og spilkonsol oftere end pigerne.

-”De yngste børn på 1-8 år spiller hyppigere på tablet, mens de ældste børn på 9-15 år hyppigere spiller på telefon eller computer. Tabletten lægges væk mod 12-års-alderen. Brugen af computer udvikler sig gradvist, og den benyttes især af børn fra 9 år,” står der blandt andet i rapporten.

Så meget spiller danske børn

De mest populære spil for børn i alderen 1-15 år var i 2020 følgende:

  • Roblox
  • Minecraft
  • Fortnite
  • Among Us
  • Ramasjang

Særligt omkring 11-12-årsalderen sker der en stor ændring i, hvilken type spil drenge og piger spiller. Du kan læse hele rapporten om børns spillevaner i 2020 her.

Mere til historien

Bag undersøgelsen står Medierådet for Børn og Unge, DR og Det Danske Filminstitut har undersøgt børn i alderen 1-15 år og deres spillevaner. Undersøgelsen er foretaget i november 2020. Den bygger på 1.035 besvarelser fra forældre til og børn selv, der har prøvet at spille et spil på en skærm f.eks. telefon, computer, tablet eller konsol.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram