Asus ROG Phone 5 test | suveræn gamingoplevelse

TEST: Er du telefon-gamer, så tjek lige Asus ROG Phone 5. Denne gamertelefon er helt klart værd at læse mere om.

ASUS ROG Phone 5 test
Asus ROG Phone 5 med Kunai 3 Gamepad er en fed oplevelse (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har nu haft Asus ROG Phone 5 i hænderne siden den udkom tidligere i marts. Jeg er mildest talt dybt imponeret. Dette ER en gamer-telefon og Asus har virkelig lavet et godt stykke arbejde.

Nogle vil måske spørge om der virkelig er behov for en decideret gamer-telefon, men jeg er af den opfattelse, at det vil være en uendelig diskussion. Hvis du er til gaming på farten og ikke har en stor gamer-laptop, PC eller konsol – så er en gamer-telefon efter min mening det bedste bud.

På mange måder leverer Asus ROG Phone 5 et mesterværk, men det kræver sin tilvænning, tid og økonomi – noget jeg kommer tilbage til her i min Asus ROG Phone 5 test.

Lad os starte med at tage et kig på specifikationerne. Asus ROG Phone 5 kommer med et 6.000 mAh stort batteri. Eller rettere; batterier.

De har nemlig, ligesom Lenovo gjorde med deres gaming-telefon, valgt at dele batterierne op i to lige store dele. Dermed kan opladningen komme så højt op som muligt. Den oplader nemlig med 65 watt – det må siges at være RIGTIG hurtigopladning.

Derudover har den fingeraftryksaflæser indbygget i skærmen og den er vildt hurtig og MEGET præcis! Jeg er overrasket over så hurtigt den reagerer, når jeg sammenligner med min oplevelse på Lenovos gamertelefon.

Samtidig er det rart med en skærm med så høj en opløsning og en refresh-rate på hele 144 Hz. Det er i den grad værdsat, men også en nødvendighed hvis den skal hamle op med andre mobiler. En standard-smartphone opdaterer skærmbilledet 60 gange i sekundet (60 Hz) så 144 Hz er temmelig vildt.

Som du kan se i specifikationerne herunder, så kommer Asus ROG Phone 5 i forskellige konfigurationer.

Specifikationerne: Asus ROG Phone 5

SpecifikationerROG Phone 5 Ultimate (Limited)ROG Phone 5 ProROG Phone 5
FarverMatte WhiteGlossy BlackPhantom Black / Storm White
ProcessorSnapdragon 888 5G MobileSnapdragon 888 5G MobileSnapdragon 888 5G Mobile
GPUQualcomm Adreno 660Qualcomm Adreno 660Qualcomm Adreno 660
OS & UIAndroid 11 med ROG UIAndroid 11 med ROG UIAndroid 11 med ROG UI
Skærm6.78” 20.4:9 2448×1080 (395ppi) 144Hz/1ms AMOLED HDR10+6.78” 20.4:9 2448×1080 (395ppi) 144Hz/1ms AMOLED HDR10+6.78” 20.4:9 2448×1080 (395ppi) 144Hz/1ms AMOLED HDR10+
Lagerplads18GB / 512GB LPDDR516GB / 512GB LPDDR5128 / 256 / 256 GB
RAM18 GB16 GB8 / 12 / 16 GB
Ekstra sensorTouch Sensor på bagcoverTouch Sensor på bagcoverN/A
Bagkamera64 MP/ 13 MP/ 5 MP64 MP/ 13 MP/ 5 MP64 MP/ 13 MP/ 5 MP
Frontkamera24 MP24 MP24 MP
Video– 8K (7680 by 4320) @ 30 fps (hoved-bagkamera)
– 4K (3840 by 2160) @ 30/60 fps (hoved-bagkamera), @ 30 fps (andet bagkamera)
– 1080p @ 30/60 fps; 720p @ 30 fps
– Time Lapse (4K)
– Slow Motion video (4K @ 120 fps; 1080p @ 240/120 fps; 720p @ 480 fps)
– 8K (7680 by 4320) @ 30 fps (hoved-bagkamera)
– 4K (3840 by 2160) @ 30/60 fps (hoved-bagkamera), @ 30 fps (andet bagkamera)
– 1080p @ 30/60 fps; 720p @ 30 fps
– Time Lapse (4K)
– Slow Motion video (4K @ 120 fps; 1080p @ 240/120 fps; 720p @ 480 fps)
– 8K (7680 by 4320) @ 30 fps (hoved-bagkamera)
– 4K (3840 by 2160) @ 30/60 fps (hoved-bagkamera), @ 30 fps (andet bagkamera)
– 1080p @ 30/60 fps; 720p @ 30 fps
– Time Lapse (4K)
– Slow Motion video (4K @ 120 fps; 1080p @ 240/120 fps; 720p @ 480 fps)
MicroSD-kortIkke muligtIkke muligtIkke muligt

Kræver tilbehør for den fulde oplevelse

Asus ROG Phone 5 med AeroActive Cooler 5 Fotot: MereMobil.dk)
Asus ROG Phone 5 med AeroActive Cooler 5 (Foto: MereMobil.dk)

For at få den fulde oplevelse af ROG Phone 5 kræver det at man køber tilbehøret. Der medfølger nemlig ikke nogen gamepad eller køler med i salgspakken. Derfor skal du ud og investere yderligere for at få den fulde oplevelse.

Jeg vil mene, at du ikke vil få den bedste oplevelse uden i hvert fald en gamepad, som går under navnet Kunai Gamepad. Denne gamepad er nemlig det, der gør hele forskellen for mig. Selvom den er stor og en anelse uhandy, så er den en nødvendighed.

Det kræver derfor lidt ekstra økonomi, hvis man går efter gamingen, hvilket jeg forventer størstedelen gør, hvis ROG Phone 5 står på ønskelisten.

Udover Kunai Gamepad så medfølger der til vores test også en køler, den sælges som tilbehør ligesom gamepaden. Køleren oplever jeg dog ikke som en væsentlig nødvendighed. Jeg lavede en Wild Life Stress Test med og uden blæser og forskellene var marginale – men måske vil længere tids gaming sætte varmen op.

Nvidia Geforce Series 3000 udsolgt landet over

Gamepad er lidt bøvlet at sætte op

Tast-mapping på ROG Phone 5 (Foto: MereMobil.dk)
Tast-mapping på ROG Phone 5 (Foto: MereMobil.dk)

Du får tålmodigheden sat på prøve, når du skal opsætte Kunai Gamepad. Jeg måtte kigge lidt guides igennem for at få det hele til at fungere ordentligt.

For at benytte Kunai Gamepad skal du nemlig benytte Tast-mapping funktionen, som du får frem ved at swipe fra venstre, når du er inde i et spil. Herfra skal du så indstille, hvad den skal gøre ved tryk på de forskellige knapper.

Det er et personligt valg og dejligt at man selv har muligheden for at vælge, hvilke knapper der gør hvad. Det er noget jeg i den grad værdsætter.

Mit favorit spil er stadig Call of Duty og det bliver bare endnu bedre med Kunai Gamepad. Du får hurtigere reaktioner og det fysiske i at dine fingre bliver rykket væk fra skærmen, gør at du får et bedre overblik og større skærmbillede at se på. Det er en ret fed oplevelse.

Hvordan er det at game på en telefon?

Til alle Jer som ikke gamer, så kommer jeg lige med en uddybning af hvad alt det her mobilgaming går ud på. Nogle vil nemlig være tilbøjelige til at sige at skærmen er alt for lille, eller at det er overkill med sådan en telefon.

Som jeg har gjort opmærksom på før, er en gamertelefon værd at foretrække, hvis du ønsker en telefon med brede muligheder.

Med ROG Phone 5, får du et godt kamera, en enorm kraftig ydelse og mulighed for tilbehør, der gør oplevelsen endnu bedre.

Jeg vil nok sammenligne den lidt med en Nintendo Switch Lite. Problemet er bare at hvis du gamer på en Nintendo, så skal slæbe rundt på to ting. Nemlig din Nintendo og telefon. Vælger du derimod en gamertelefoner, så er det fremover kun din gamertelefon med eventuelt tilbehør som skal med på farten – og det kan kan skilles ad, så det passer bedre i lommer eller tasker.

ANMELDELSE: Motorola G30 test | et fornuftigt køb

Telefonen sluger en del strøm, så indstillingerne er sat på X-tilstand og det skal man lige vænne sig til. Der er selvfølgelig også tilbehør som er med til at tage strømmen, men det går hurtigt med at tømme batteriet, når man spiller.

Omvendt har den god batteritid, når du ikke spiller – ja faktisk overraskende god. Hvis man sætter ROG-launcheren til at køre på dynamisk, så finder den et punkt mellem god ydelse og er batteribesparende samtidig.

Som nævnt så spiller jeg en del Call of Duty, og jeg føler, at jeg har et forspring ved at bruge en gamer-telefon med gamertilbehør.

Jeg kan i spillet PUBG se, hvordan spillerne bevæger sig rundt og se besværet de har i at gå ordentligt rundt og samtidig holde styr på alle de andre knapper.

Her har jeg et noget større forspring i og med at jeg har controllerne og større skærmområde at se på, uden fingrene kludre over hinanden, som de ville gøre uden en gamepad. Det kan sammenlignes lidt med, at det også vil være utroligt svært, at spille FIFA med en telefon. Her gør en controller, der er designet til at spille på, en stor forskel.

Er du på udkig efter nye spil så er Call of Duty og PUBG begge spil, som jeg kan anbefale.

Kameraet overraskede mig

Personligt er jeg selv kamera-entusiast og bruger dagligt et Canon 5D Mark IV. Noget af det man lærer med tiden er, at du får nogle hjælpemidler med dig ved et dyrt kamera, men man kan sagtens tage gode billeder med et billigere kamera. Det handler faktisk om fotografen og hans/hendes evner til at fange det perfekte motiv.

Det er her jeg vender tilbage til ROG Phone 5. Selvom jeg har set bedre mobilkameraer end dette og min iPhone 12 Pro Max nok kan tage bedre billeder, så kræver det også, at fotografen finder det rette motiv og den rette indstilling.

Der hvor snakken bærer hen er, at selvom Asus ikke har det bedste kamera, er det stadig ganske overraskende faktisk. Og hvis man er lidt utryg på det med gaming, kan den sagtens bruges almindeligt også. Så er den henvender sig ikke kun til hardcore gamere. Det har den rigeligt specifikationer til at bakke op om.

Billeder taget med ROG Phone 5

Lyden er perfekt

ROG Cetra II (Foto: MereMobil.dk)
ROG Cetra II (Foto: MereMobil.dk)

Lyden er rummelig og bassen er tilpas. Faktisk så er jeg tilbøjelig til at sige, at bassen er bedre på ROG Phone 5, end på min egen iPhone 12 Pro Max. Det er svært at vurdere, men jeg kan konkludere, at Asus er ude og konkurrere med de store.

Og så til det helt store, nemlig jackstikket. For guds skyld – TAK. Trådløshed er vejen frem, men jeg har virkelig savnet et jackstik på de mobiler jeg har haft i hænderne, så jeg slipper for at hive fat i en adapter og alt muligt.

Asus kunne selvfølgelig have valgt bare at anvende deres USB-C port til lyd, men det vil blot give en port mindre og fjerne muligheden for at få opladning samtidig med du spiller eller hører musik med headset.

ANMELDELSE: Nokia 5.4 test | yder fornuftigt til prisen

Jeg har fået et sæt Asus ROG Cetra II med til testen og jeg er virkelig imponeret over lyden.

Det er svært at lave en anmeldelse, hvor man skal grave efter ulemperne, men her skal der virkelig graves. For der er ingen ulemper ved headsettet.

Den bedste lyd får du med ledning og den laveste latency får du også med ledning, hvilket er ultra-vigtigt, når det gælder gaming. Lyden er fyldig og bassen rammer rigtigt godt. I skrivende stund er det Runaway Train med Soul Asylum der kører for fuld knald. Og det bedste er at headsettet bevarer kontrollen.

Især ved høje lydniveauer kan der ind imellem fejles, men generelt klarer de det godt.

Jeg er typen, der sover med høretelefoner på, selvom det nok ikke er særlig sundt. Her oplever jeg langt bedre komfort end ved mine Sony WH-1000xm4, men her snakker vi også en helt anden kategori og en sammenligning vil også være en anelse unfair.

Alt i alt er Asus ROG Cetra II super gode til prisen.

Konklusion: Asus ROG Phone 5 er en klar vinder til de fleste

Konklusionen er rimelig klar fra min side. Jeg vil sige at Asus ROG Phone 5 er en klar vinder til de fleste behov.

Du får en mængde RAM og stor processor kraft, som sagtens kan holde mobilen kørende i flere år. Min mening er, at du med 8 GB, 12 GB eller 16 GB er sikret et PÆNT stykke tid ind i fremtiden.

Du får et overraskende godt kamera, som jeg selv er imponeret over. Sammenlignet med Lenovo, som jeg anmeldte tidligere i marts, er der mange mil til forskel.

Har du økonomien og leder efter smartphone som kan lidt mere, er ROG Phone 5 værd at se nærmere på. Jeg vælger derfor også at give Asus ROG Phone 5, 5 ud af 6 stjerner. Endda et af de “store” femtaller.

Gaming på mobilen udfordrer spilkonsoller

Jeg er generelt meget påpasselig med stjerner, da telefonerne virkelig skal yde noget ekstra for at få en seksstjernet anmeldelse – og Asus ROG Phone fortjener det egentlig også. Desværre trækker tilbehøret en smule ned i min anmeldelse. Du får simpelthen ikke samme oplevelse uden ROG Kunai 3 Gamepad.

Asus ROG Kunai 3 Gamepad koster i nærheden af 1.000 kroner og når snakker vi om vigtigt tilbehør, burde det efter min mening være med i pakken, når man køber telefonen. Den samlede pris ender altså med at blive en anelse pebret.

Priserne starter fra 6.299 kroner for den mindste konfiguration af Asus ROG Phone 5 med 8 GB RAM og 128 GB intern hukommelse. Den kommer også i en variant med 12 GB RAM og 256 GB intern hukommelse, hvor prisen er 6.999 kroner. Den store model herhjemme har 16 GB RAM og 256 GB intern hukommelse. Her er prisen 7.699 kroner.

Har du den store pakke med gamepad og telefon så er Asus ROG Phone 5 kongen af gaming-telefoner lige nu!

Aktuelle priser på Asus ROG Phone 5

Herunder kan du se dagspriserne på Asus ROG Phone 5.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Ekstrem god ydeevne
  • Høj opløsningen i skærmen
  • Hurtig opladning med 65 watt
  • Kunai 3 Gamepad gør en kæmpe forskel
  • Selfiekamera uden punch-hole eller pop-up

Lidt at tænke over

  • Det tager tid at indstille Tast-mapping
  • Sluger en del strøm, hvis du ikke husker at slå maksimal ydelse fra
  • Prisen er høj for den fulde pakke
  • Tilbehør som gamepad er påkrævet for den fulde oplevelse

Mere til historien

Fik du læst min anmeldelse af Lenovo Legion Phone Duel? Den er klar til at blive læst, så kan du selv sammenligne.

ASUS ROG Phone 5
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram