Nvidia Geforce Series 3000 udsolgt landet over

Nvidias nye grafikkort er udsolgt landet over, men lad dig ikke friste af billige Series 2000-kort.

Nvidia logo (Foto: Nvidia)
Nvidia logo (Foto: Nvidia)

Jeg har været gamer i en del år nu. Jeg har selv stået for at bygge mine computere og servere, der har alt fra 32 TB til en lille hjemmebygget NAS på 3 TB SSD, som står i en lille 47 kvadratmeters lejlighed. Nogen vil måske bruge ordet “overkill”… Jeg kalder det interesse og hobby.

ANMELDELSE: Lenovo Legion Phone Duel test – til den ultimative gamer

Når det er sagt, så står mit nuværende PNY 2080 Super til en udskiftning. Jeg er på udgik efter et Nvidia Geforce 3080. De er desværre bare ikke til at skaffe.

Nvidia kan simpelthen ikke følge med de mange bestillinger og det kan tydelig ses, hvis man tager et kig på de store salgssider såsom Proshop, Komplett og Elgiganten.

Alle skal skrive sig op for at få en mail, når de modtager et parti. Lidt ligesom med PlayStation 5 og deres forudbestillinger.

Det kan derfor friste nogen og gå på DBA, hvor de bliver solgt til overpris. Mit råd er… Hold dig fra det!

Gaming på mobilen udfordrer spilkonsoller

Ligeledes gælder det Nvidias 2000-serie. Det kan være fristende, hvis man sidder med et serie-1000, eller et dårligt grafikkort af anden art, men det er ikke pengene værd.

Butikkerne har ikke formået at følge udviklingen og sælger stadig et Nvidia Geforce 2080 Ti til overpris – i forhold til hvad du kan få et Nvidia Geforce 3080 for – såfremt du bare du har tålmodigheden i behold.

Lad os tage et kig på tabellerne:

Nvidia RTX 3080 vs. RTX 2080 Ti: Specs  

Nvidia GeForce RTX 3080Nvidia GeForce 2080 Ti
Starting Price$699$999
Nvidia CUDA Cores8,7044,352
Boost Clock (MHz)1.7101,545
Standard Memory Config10 GB GDDR6X11 GB GDDR6
Memory Interface Width320-bit352-bit
Memory Speed19 Gbps14 Gbps
Memory Bandwidth760.0 GB/s616 GB/s
Maximum Resolution7680×43207680×4320
PortsHDMI 2.1, DisplayPort 1.4a (3x)DisplayPort, HDMI, USB Type-C
Tabel: TomsGuide.com

På disse to kort er Nvidias Geforce 3080 helt overlegent og det bedste hvad angår prisen. Det eneste et 2080 TI slår 3080 på, er ved Memory Interface Width samt på antallet af GB med sølle 1 GB mere men til gengæld ikke GDDR6X.

Prisen er også en helt anden. Der er nemlig hele 300 dollars til forskel for disse to.

Sony arbejder på nyt VR-headset til PS5

Skulle du støde på et Nvidia Geforce 2080 TI til en vanvittig billig pris. Her snakker vi under 4.500 kroner, så kan du lade overvejelsen komme over, men husk, du kan altså også få et Nvidia 3080 til en startpris på 6.499 kroner. Her får du bedre performance for pengene.

Det er svært at vente, men med lidt tålmodighed kan du snart få et væsentligt bedre grafikkort, hvis du bare venter lidt.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Samme sang kan synges om Sonys Playstation 5. Medmindre du akut står og mangler så lad dig heller ikke friste af Playstation 4 Pro, som efter min mening er alt for højt sat i pris, efter Playstation 5 er kommet ud.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram