Nokia 5.4 test | yder fornuftigt til prisen

TEST: Til en pris lige under 1.500 kroner yder Nokia 5.4 fornufigt, men du får ikke en powermobil. Læs min Nokia 5.4 test her.

Nokia 5.4 test
Nokia 5.4 har en stor skærm, men skærmen er ikke specielt lysstærk, som det fremgår af billedet her. Læs min Nokia 5.4 test herunder (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har hygget mig med Nokia 5.4, der er en lowend-smartphone fra HMD Global. Ifølge Pricerunner er dagsprisen omkring 1.500 kroner, og i forhold til prisen gør telefonen det rimeligt.

Du får ikke en lynhurtig smartphone med de nyeste specifikationer, men du får en fornuftig telefon, der henvender sig til dem, som vil have mulighed for at tjekke E-boks, Facebook, mails og ikke mindst kunne tale i telefon i lang tid – uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Nokia 5.4 kører uden problemer alle de almindelige apps, du vil støde på, men i forhold til kraftigere og dyrere telefoner, må du vente lidt længere tid på, at en app åbner. Og når du skifter mellem apps, kan du godt mærke at telefonen ikke har overskud på ydelsen. Det betyder ikke noget, hvis du har tiden til at vente de få (milli)-sekunder ekstra.

Specifikationer: Nokia 5.4

 • Skærm: 6.39″, 720 x 1.560 pixels, 19.5:9-format, LCD
 • Opdateringshastighed: 60 Hz
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 662
 • 5G: Nej
 • Dual-SIM: Ja
 • Kamera: 48 megapixels, 5 megapixels ultra vidvinkel, 2 megapixels makrosensor og 2 megapixels dybdesensor
 • Frontkamera: 16 megapixels
 • RAM: 4 GB
 • Lagerplads: 64 GB
 • Udvidelse via MicroSD-kort: Ja
 • NFC: Ja
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot + Bluetooth 4.2
 • Biometrisk godkendelse: Fingeraftrykslæser på bagsiden
 • 3.5 mm. Jackstik: Ja
 • Batteri: 4.000 mAh
 • Opladning: 10 watt
 • Mål: 161 x 76 x 8.7 mm.
 • Vægt: 181 gram
 • System: Android 10

Hør testen af Nokia 5.4

Den store skærm mangler lidt

Skærmen klarer sig bedst, når du ser på den nogenlunde vinkelret. Så snart du vipper telefonen lidt, bliver billedet mere utydeligt, hvilket er meget naturligt i den billige ende af LCD-skærme.

Opløsningen er ikke den bedste og lystyrken er ikke overdreven god. I kraftigt solskin om sommeren vil den givetvis blive udfordret.

Du må også nøjes med 60 Hz-opdateringshastighed, hvilket nok ikke gør så meget i denne priskategori, da et højere Hz-tal vil presse hardwaren yderligere.

Skærmen er ikke direkte dårlig, men det er tydeligt, at vi er i lowend-kategorien.

De cirka 6,4 tommer på skærmen gør telefonen forholdsvis stor. Du skal derfor forvente at bruge begge hænder til betjening. Størrelsen kan godt opleves som lidt ”klodset”.

Kører hele dagen på en opladning

Nokia 5.4
Nokia 5.4 er svær at betjene med én hånd. To hænder er påkrævet for det meste. Fingeraftrykslæseren på bagsiden er meget præcis og låser telefonen lynhurtigt op (Foto: MereMobil.dk)

Batteriet på 4.000 mAh er stort nok til, at du har strøm hele dagen. For mig har cirka halvdelen af strømmen været tilbage ved sengetid. Det er ikke nok til at kunne fortsætte hele den næste dag, men det er nok til at komme igennem førstedagen uden at mangle strøm – selv ikke på de travle dage.

Der medfølger en 10 watt standardoplader og du får således ikke hurtigopladning, men det er jo også lige meget, når telefonen fint kører hele dagen.

Desværre må du undvære trådløs opladning.

Kameraet kræver tålmodighed

Der hvor jeg har haft de største udfordringer ved Nokia 5.4 er på kameraet. Opstartshastigheden er sløv, fokuseringen går heller ikke vildt hurtigt og den er ikke så kvik om at være klar til det næste billede.

Trods irritationsmomenterne må jeg medgive, at billederne (særligt udendørs) bliver rimelige. Nu er der jo ingen, der har lovet mig en ”kameramobil”, hvilket også gør, at den ikke dømmes så hårdt på dette punkt.

Kameraet i Nokia 5.4 er fint, hvis du har behov for lejlighedsvise billeder – og hvis du generelt ikke går så højt op i fotografering med mobilen.

Billeder taget med Nokia 5.4

Hardwaren er ikke fremtidssikret

Nokia 5.4 har ikke mulighed for at benytte 5G-nettet, hvilket jeg ikke tænker betyder ret meget, hvis man køber en telefon i denne prisklasse. Trods alt er 5G stadig ikke hverdagskost på mobilnettene i Danmark og det varer formentlig nogle år før det bliver det.

Det vil desuden nok være begrænset, hvor meget telefonen med dens begrænsede processorkraft vil kunne udnytte 5G-nettet.

Når vi ser på ydelsen generelt, så yder processoren ikke ret meget. I forhold til en telefon som Motorola Moto G9 Plus til cirka 1.800 kroner, leverer Nokia 5.4 kun de halve kræfter på grafikydelsen.

Alt i alt er Nokia 5.4 ikke en fremtidssikret telefon.

Det skal dog siges, at Nokia 5.4 kommer med to års Android-opdateringer. Aktuelt kører testtelefonen dog kun Android 10 (sikkerhedsopdateret til 1. februar 2021), selvom Android 11 for længst er ude på markedet.

Endnu mere underligt bliver det, at Nokia 5.4 er med i Android One-programmet, der netop kredser om at levere hurtige opdateringer. Android One kendetegnes ved at være en ren Android-udgave uden en masse ændringer fra producenten. I den sammenhæng er det derfor underligt, at Netflix er preinstalleret.

SÅDAN BLIVER NOKIA 5.1 OPDATERET: Du kan forventete minimum to opdateringer af Android-platformen i produktets levetid. Nokia 5.4 lanceres med Android 10, men opdateres til Android 11 “snarest”. Telefonen modtager månedlige sikkerhedsopdateringer i tre år, oplyser HMD Global til MereMobil.dk.

Konklusion: Et fint køb til prisen

Nokia 5.4
Nokia 5.4 kommer med to års opdateringer til Android (Foto: MereMobil.dk)

Det er let at tale om, hvad denne telefon ikke kan, men der er mange ting som den rent faktisk kan og gør rigtigt fint.

Har du et begrænset budget og har du brug for en stor skærm samt lang batteritid, går du ikke fejl af Nokia 5.4 så længe du ikke forventer en raket.

Jeg har brugt Nokia 5.4 fuldstændigt som alle andre smartphones. Den største mangel for mig har været omkring kameraet, men jeg er også en ivrig mobilfotograf. Dernæst kunne jeg godt ønske mig en bedre skærmkvalitet. Når det er sagt, så vænner man sig hurtig til det.

ANMELDELSE: OnePlus Nord N10 rammer forbi skiven

Til prisen er Nokia 5.4 et fint køb. I min Nokia 5.4 test lander jeg på 4 ud af 6 stjerner.

Hvis du vil have en Nokia-telefon med betydeligt flere kræfter, uden prisen stikker helt af, er Nokia 8.3 5G et godt bud. Den koster lige under 3.000 kroner. Du kan læse min anmeldelse af Nokia 8.3 5G her.

Aktuelle priser på Nokia 5.4

Herunder kan du se dagspriserne på Nokia 5.4.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Stor skærm
 • God lydkvalitet ved samtaler
 • Mere end rigeligt batteritid til en hel dags brug
 • 3.5 mm. jackstik
 • Attraktiv pris
 • Tydelig udmelding om fremadrettede softwareopdateringer
 • Hurtig og præcis fingeraftrykslæser

Lidt at tænke over

 • Opleves lidt sløv – begrænset processorkraft
 • Langsom opstart af kameraet samt sløv autofokus
 • Ingen mulighed for 5G
 • Er skærmkvaliteten god nok til dig

Mere til historien

På venstre side af telefonen findes en dedikeret knap til at aktivere Google Assistant. Denne kan ikke ændres til andre funktioner.

Nokia 5.4
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram