OnePlus Nord N10 5G test | rammer ved siden af skiven

TEST: OnePlus sigter for lavt og rammer ved siden af skiven. I min Nord N10 5G test kan du læse, hvilken OnePlus-telefon du i stedet skal købe.

OnePlus Nord N10 5G test
Læs herunder min OnePlus Nord N10 5G test (Foto: MereMobil.dk)

Jeg så frem til at teste OnePlus Nord N10 5G. Jeg var spændt på, hvad OnePlus kunne i en lavere priskategori. Desværre blev jeg skuffet. Velkommen til min OnePlus Nord N10 5G test.

OnePlus retter nu deres fokus på telefoner i den nedre mellemklasse samt i lowend-prisklassen. OnePlus Nord N10 5G og OnePlus Nord N100 er de første produkter i henholdsvis nedre mellemklasse og lowend.

Du læser nu min OnePlus Nord N10 5G test, men jeg vil lige knytte et par ord til på Nord N100 også.

OnePlus Nord N100 er lowend-smartphone til 1.499 kroner med betydeligt ringere hardware end Nord N10 5G. Eksempelvis Snapdragon 460 processor og kun 4 GB RAM. Du skal være opmærksom på at N10, trods dens ”lave” modelnavn, er den dyreste og bedste af de to.

Nord N100 koster 1.499 kroner vejledende, mens Nord N10 5G er prissat til 2.499 kroner.

Generelt laver OnePlus rigtigt fine telefoner, der rammer et sweetspot mellem pris, kvalitet og hardware. Det så vi eksempelvis med den første OnePlus Nord.

Nu reduceres hardwaren så yderligere og OnePlus forsøger at ramme nye målgrupper, som ikke vil betale helt så meget for deres smartphones.

Det kan være en farlig strategi at reducere kvaliteten så meget. Nye købere kan blive skuffede og få en dårlig oplevelse med varemærket. På sigt kan det skade modervaremærket, sådan som det i sin tid skete for HTC, da de med produkter som Wildfire og ChaCha ville ud til en bredere målgruppe.

Jeg var imponeret over OnePlus Nord, men Nord N10 5G er kun en skygge af OnePlus Nord. I øvrigt er prisforskellen kun 800 kroner. Disse ekstra penge er givet rigtigt godt ud for "den rigtige Nord".

Specifikationer: OnePlus Nord N10 5G

 • Skærm: 6.49″, 1.080 x 2.400 pixels, 20:9-format, LCD
 • Beskyttelse: Gorilla Glass 3 på forside. Plastikramme og på bagsiden
 • Opdateringshastighed: 90 Hz
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 690 5G
 • 5G: Ja (Sub-6)
 • Dual-SIM: Ja
 • Kamera: 64 megapixels, 8 megapixels ultra vidvinkel, 2 megapixels makrosensor og 5 megapixels dybdesensor
 • Frontkamera: 16 megapixels
 • RAM: 6 GB
 • Lagerplads: 128 GB
 • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
 • NFC: Ja
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot + Bluetooth 5.1
 • Biometrisk godkendelse: Fingeraftrykslæser på bagsiden
 • 3.5 mm. Jackstik: Ja
 • Batteri: 4.300 mAh
 • Opladning: 30 watt hurtigopladning
 • Mål: 163 x 74.7 x 9 mm
 • Vægt: 190 gram
 • System: Android 10 + OxygenOS 10.5.3

Det mærkes, at motoren er mindre

I forhold til OnePlus Nord mærker du tydeligt, at Nord 10 5G ikke har det samme overskud. Alt går langsommere og det bliver i nogle tilfælde irriterende.

Kameraet starter langsommere op det bliver langsommere klar til det næste billede. Du vil også opleve ventetider og måske udfald i billedet, når du vender telefonen for at skifte fra vertikal til horisontal visning af eksempelvis en video.

Dette er blot et par eksempler, men i princippet gennemsyres alt du gør på Nord N10 5G.

OnePlus kører 90 Hz opdateringshastighed på skærmen, hvilket også tærer på brugeroplevelsen og presser grafikprocessoren. Du kan selvfølgelig gå ned på 60 Hz via indstillingerne, men så mudres teksten sammen ved scroll. Det er altså heller ikke en løsning.

OnePlus Nord N10 5G er baseret på Qualcomm Snapdragon 690 5G-processoren med 6 GB RAM. Egentlig er det en rimelig motor, men som du kan se i benchmarkmålingerne herunder, så er overskuddet bare meget mindre.

Den lidt dyrere Motorola Moto G 5G Plus, der på flere områder minder om Nord N10 5G, klarer sig bedre, men dens processor er også større. Det er det sidste overblik, som den anden processortype giver, at jeg efterlyser hos OnePlus.

 Antutu3D MarkGB-1CoreGB-2CoreGB OpenCL
OnePlus Nord N10 5G281.7812.1595921.794971
OnePlus Nord332.0233.2866141.9111.252
OnePlus 8T576.3847.2348913.1223.313
Motorola Moto G 5G Plus302.142 2.941 596 1.805 1.097 

Du oplever forskellen i byggekvaliteten

OnePlus Nord har et lækkert designudtryk, men da jeg åbnede æsken med OnePlus Nord N10 5G fik jeg oplevelsen af at rejse tilbage i tiden. Telefonen ligner en rest fra fortiden. Alene fingeraftrykslæseren på bagsiden indikerer, at vi her står med et designlayout fra fortiden – selvom sensoren dog fungerer fint.

Bagsiden i plastik, LCD-skærm i stedet for AMOLED og en lidt træls højttalerlyd samt naturligvis den ringede processor- og grafikkraft, er det du oplever, når du tager telefonen i brug.

Dernæst har OnePlus valgt den absolut billigste vibrator, sådan høres og føles det i hvert fald. Når du skriver, så brummer og vibrerer telefonen på den mest utjekkede og billigste måde du kan forestille dig. Ofte skriver jeg forkert på grund af vibrationerne, eller i bedste fald langsommere, på tastaturet. Desuden er det ikke altid, at tastaturet følger med og opfanger mine inputs. Det er bare en dårlig brugeroplevelse.

Skærmbilleder fra OnePlus Nord N10 5G

Et nogenlunde kamera der ikke imponerer

Du kan sagtens skyde nogle fornuftige billeder med kameraet i OnePlus Nord N10 5G. Som med mange andre mobilkameraer, er kvaliteten af billederne nogenlunde. Det er dog ikke en kameraoplevelse, der imponerer.

Der er ikke telefotolinse, billedstabilisatoren mangler og som tidligere nævnt er hele kameraoplevelsen bare lidt dårligere end på OnePlus Nord.

Selvom du ikke får en telefotolinse, kan du stadig tage portrætbilleder. Disse skabes blot digitalt og i øvrigt med et meget fornuftigt resultat.

Kameraets største udfordring kommer omkring billeder ved lav belysning – kvaliteten her er oftest virkelig ringe.

I øvrigt er det underligt, at man ikke kan tage billeder i 16:9-format. Standardformatet er sat til 4:3. Herefter er mulighederne 1:1 (kvadrat) eller "fuld", hvilket er 20:9-format. Det giver jo ingen mening.

Du vil se, at billederne ved dagslys er lidt neutrale, men lidt roden rundt i Google Fotos’ redigering, kan trylle ekstra power frem, der kan løfte fotoet til nye højder. Billederne herunder er dog urørte og ikke redigerede.

Jeg har været heldig at fange et par magiske øjeblikke. Det kan du også, hvis du har tålmodigheden til det.

Billeder taget med OnePlus Nord N10

Taget med OnePlus Nord N10 5G
Et rigtigt heldigt moment fanget med OnePlus Nord N10 5G (Foto: MereMobil.dk)
Taget med OnePlus Nord N10 5G
Et meget typisk billede for OnePlus Nord N10 5G. Lyset i ridehallen er rimeligt fornuftigt, men da hesten er i bevægelse, formår kameraet slet ikke at fastfryse øjeblikket (Foto: MereMobil.dk)

Hurtig opladning og lang batteritid

Når du mangler strøm, kan du virkelig hurtigt fyre op under N100 5G. På en halv time sendes batteriet fra 0 til 55 procent, når du benytter den medfølgende oplader på 30 watt. Dermed lader denne nord-model næsten lige så hurtigt som OnePlus Nord. Det er noget, at du bliver glad for.

Desværre må de kigge langt efter trådløs opladning.

Batteriforbruget er også en positiv oplevelse. Her kører du uden problemer en hel dag – måske hele den næste dag med også, hvis du ikke giver den for meget gas på YouTube.

Desværre har også denne OnePlus-model en ret aggressiv batteristyring, der sætter centrale apps så meget i sleepmode, at notifikationerne udebliver. Det er mega irriterende. En work-around er, at finde dine vigtigste apps i batteristyringen og sætte systemet til IKKE at optimere på dem. Det er bøvlet men dog muligt.

Jeg har i flere anmeldelser af OnePlus-produkter beskrevet problematikken, der ikke er et generelt problem på Android-platformen. OnePlus må således selv have rodet i Googles Android-kode. Desværre.

Hvor er knappen? Hvor er den!

OnePlus har normalt en helt unik funktion, som INGEN andre telefoner på markedet tilbyder. Jeg taler om deres tre-trins-knap til styring af lyd. Du ved ”lyd”, ”lydløs”, ”vibrator”.

Knappen er væk på OnePlus Nord N10 5G. Jeg har næsten ikke ord for hvor tankeløst det er af designerne. Trods alt er knappen ikke det dyreste komponent, men det er et VIGTIGT komponent, da knappen er med til at gøre en OnePlus-telefon til en OnePlus-telefon – uagtet prisklassen.

Når det er sagt, så synes jeg det er fedt, at telefonen har 3,5 mm. jackstik.

SÅDAN VIL ONEPLUS OPDATERE NORD N10 5G: OnePlus Nord N10 5G får én stor Android-opdatering i dens levetid og vil modtage sikkerhedsopdateringer i to år. Det oplyser OnePlus til MereMobil.dk.

Forskelle på OnePlus Nord N10 5G og OnePlus Nord

 • Fylder fysisk mere på alle leder
 • Vejer 190 gram – 6 gram mere
 • Stort set samme skærmstørrelse, men du får et billigere LCD-panel fremfor AMOLED
 • Gorilla Glass 3-glas frem for Gorilla Glass 5
 • Mindre processor
 • Mindre RAM
 • Færre megapixels i frontkameraet
 • Fingeraftrykssensor på bagsiden – ikke i skærmen
 • OnePlus’ unikke fysiske knap til lyd er væk

Konklusion: Jeg synes ikke OnePlus Nord N10 5G er relevant

OnePlus Nord N10 5G
OnePlus Nord N10 5G (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er fuld af forståelse for, hvad OnePlus vil med N10 og N100, men jeg er bare ikke enig i strategien. Alle dage har OnePlus kørt efter devisen at levere ”high specs til low price” – jo vist er prisen på topprodukterne ikke længere så god, men det er stadig fine og anstændige produkter til prisen, der kommer ud.

Endnu billigere produkter er ikke vejen frem, OnePlus! I sælger måske flere telefoner nu, men en N10 5G giver ikke køberne lyst til at købe OnePlus fremadrettet. Stik modsat var det med OnePlus Nord, der i øvrigt høstede min topkarakter og anbefaling. Og sådan er det stadig.

En Snapdragon 690 5G-processor, LCD-skærm, dårlig vibrator, ringe højttalerlyd og middelmådigt kamera er ikke nok. Jeg tror mange af jeres fans vil være enige.

3 ud af 6 stjerner… Desværre.

Stop lige… Hvad så? Ja. Så køber du OnePlus Nord (128 GB) og bliver MEGA glad. Den kan du finde ned til 3.300 kroner.

Læs her min anmeldelse af OnePlus Nord.

Et andet alternativ, men stadig lidt dyrere end Nord N10 5G er Motorola Moto G 5G Plus, der fik 4 stjerner i min anmeldelse. Her får du blandt andet en bedre skærm, større batteri og lidt mere processor- og grafikkraft. Læs min Moto G 5G Plus test her.

Aktuelle priser på OnePlus Nord N10 5G

Herunder kan du se dagspriserne på OnePlus Nord N10 5G.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Lynhurtig opladning og rigtig god batteritid
 • 3.5 mm. jackstik
 • Er forholdsvis billig
 • God, hurtig og præcis fingeraftrykslæser
 • Softwaren fungerer fint (men ikke med stort overskud)
 • 90 Hz skærmteknologien dræner ikke batteri
 • 5G-mulighed, hvis operatøren understøtter 5G og telefonen

Lidt at tænke over

 • Designet er ikke specielt lækkert
 • Skærmen er af LCD-typen og ikke AMOLED
 • Vibratoren brummer og giver ikke en god brugeroplevelse
 • Højttaleren lyder ikke særligt godt
 • Den fysiske knap til lydstyring mangler
 • Du mærker at telefonen mangler overskud pga. den lille processor
 • Giv lidt ekstra og køb OnePlus Nord

Mere til historien

OnePlus Nord N10 5G fås i farven Midnight Ice. Den kan købes i Danmark fra den 20. november 2020.

OnePlus Nord N10 5G
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
OnePlus Open lanceringsdato er afsløret

Den kommende foldbare smartphone fra OnePlus er snart klar til en lancering. Datoen for lanceringseventen er lækket.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Jabra Elite 10 og Elite 8 Active – sådan er de

FØRSTE INDTRYK: Lyden er god og støjreduktionen i Jabra Elite 10 verdensklasse effektiv. Jeg har prøvet Jabras nye headsets.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram