Motorola Moto G9 Plus test – et godt køb til under 2.000 kroner

VIDEO: Motorola Moto G9 Plus fylder i lommen og er ikke et designikon, men til under 2.000 kroner løser den fint opgaven. Læs min Moto G9 Plus test her.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementerAnnoncelinkinternet på adressenAnnoncelink på 1 minut.

Vil du kun ofre en begrænset mængde penge på en ny smartphone og har du IKKE brug for 5G, så er Motorola Moto G9 Plus, som jeg har testet, et rigtigt godt bud.

Motorola Moto G9 Plus koster, ifølge Pricerunner, helt ned til 1.600 kroner alt efter hvilken forhandler du vælger. Selvom det lyder lidt for discountagtigt med en smartphone, der kan fås til under 2.000 kroner, så lover jeg, at du ikke bliver skuffet. Til prisen er det en stærk 4G-smartphone.

Her er nogle af de hovedpunkter, som jeg tror du bliver glad for:

 • Stor skærm på 6,8 tommer
 • 128 GB intern lagerplads
 • Plads til hukommelseskort
 • Lynhurtig fingeraftrykslæser på siden
 • 3,5 mm. jackstik
 • Fornuftigt kamera – også i mørke

Ikke sløv – men heller ikke hurtig

Selvom Moto G9 Plus er billig, er den ikke ulideligt langsom. Det er egentlig lidt overraskende, da telefonen kun har 4 GB RAM og den forholdsvis lille Qualcomm Snapdragon 730G processor.

Du kan sagtens se Netflix og spille nogle af de lidt mere avancerede 3D-baserede spil, uden at føle telefoner snegler sig afsted.

Når du bevæger dig rundt i telefonen, går alt fornuftigt hurtig. Det samme er tilfældet, når du skifter mellem apps eller læser nyheder på nettet eller går på Facebook.

Motorola Moto G9 Plus er ikke det hurtigste egern i skoven. Derfor må du ikke forvente mirakler. Men jeg må sige, at Motorola har skabt en telefon, der på ingen måde er ulidelig at bruge. Efter få dage er hastigheden det nye ”almindelige” og ikke særligt tit har jeg savnet ekstra power.

Kameraet tager fornuftige billeder

Herunder kan du se et lowlight-billede, jeg har taget med Moto G9 Plus. Som du kan se, falder Motorola i hvert fald ikke igennem. Billeder taget i almindeligt lys bliver fornuftige, men ikke overdrevne fede.

Selvom du ikke får en decideret kameratelefon, bliver du alligevel rimelig tilfreds.

Udover hovedsensoren på 64 megapixels får du også en ultra vidvinkel sensor på 8 megapixels samt mulighed for at tage portræt- og makrobilleder.

Taget med Motorola Moto G9 Plus
Taget med Motorola Moto G9 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Stor og buttet – fylder meget i lommen

Moto G9 Plus fylder ret meget i lommen, men det er jo også en stor 6,8 tommer skærm. Derudover vil du opleve et design, der ikke får folk til at vende hovederne efter telefonen.

Jeg oplever Motorola Moto G9 Plus buttet på grænset til kluntet. Det er tydeligt, at designet ikke har betydet ret meget i udviklingsfasen. Bagsiden er tilmed i plastik, der dog har den fordel, at det holder meget bedre end glas – men er lettere at ridse.

Den store krop gemmer heldigvis på brugbare ting – såsom et STORT batteri på 5.000 mAh. Strøm til to dage uden en oplader kan dermed reelt opnås i praksis.

SÅDAN VIL MOTOROLA OPDATERE MOTO G9 PLUS: Telefonen er født med Android 10. Du vil modtage sikkerhedsopdateringer minimum hver 60. dag i 2 år efter lanceringen. Motorola garanterer desuden en opgradering til Android 11.

Konklusion: Den klarer sig ret godt

Med Moto G-serien har Motorola i flere år overrasket og leveret fede telefoner til en meget billig penge. G9 Plus overrasker ikke helt så meget som sine forgængere. Samtidigt skal vi huske på, at konkurrenterne også er blevet meget bedre i denne prisklasse.

Motorola Moto G9 Plus har sine kvaliteter i skærmstørrelse og god batteritid. Desuden er det stort set en ren Android-oplevelse, hvor styresystemet ikke er snasket ind i ubrugeligt skrammel. Det gør telefonen nem at opdatere fremadrettet for Motorola.

Du må leve med designet og dens buttede form samt manglen på IP-certificering mod vand og støv. Heller ikke stereolyd får du i pakken.

Motorola Moto G9 Plus er ”et godt køb”. Til under 2.000 kroner er der rigtigt meget telefon for pengene.

4 ud af 6 stjerner.

Sørge du et alternativ med flottere design og 5G, skal du læse min anmeldelse af Samsung Galaxy A42 5G. En telefon som OnePlus N10 5G er derimod ikke en telefon, som jeg kan anbefale.

Aktuelle priser på Motorola Moto G9 Plus

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Moto G9 Plus.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Stor skærm
 • Lang batteritid med hurtigopladning
 • Hurtig og præcis fingeraftrykssensor
 • 3.5 mm. jackstik
 • Stor hukommelse
 • Ren Android oplevelse

Lidt at tænke over

 • Buttet design – lidt stor i lommen
 • Monohøjttalere
 • Kun 4 GB RAM
 • Kameraet er ikke fantastisk – men rimeligt
 • Ingen IP-certificering

Mere til historien

Moto G9 Plus har i øvrigt en sjov detalje; indbygget FM-radio. Ikke nok med det… Du kan ”optage fra radioen”.

Motorola Moto G9 Plus
Razr 50 Ultra lækket på promo-video

Motorola har netop bekræftet, at lanceringen af den nye Razr-model finder sted i næste uge. Telefonen er allerede lækket på video.

(mere…)
Powerbank med nødstrøm til hjemmet

GUIDE: Forbliv online ved strømafbrydelser og cyberangreb. Denne powerbank med nødstrøm til hjemmet trækker både køleskab og telefoner.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Hvad gør du? Din elbil er gået ned!

VIDEO: Elbilernes software er langt fra altid fejlfrie. Skal du finde dig i softwarefejl?

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram