Motorola Moto G9 Plus test – et godt køb til under 2.000 kroner

VIDEO: Motorola Moto G9 Plus fylder i lommen og er ikke et designikon, men til under 2.000 kroner løser den fint opgaven. Læs min Moto G9 Plus test her.

Videoen præsenteres i samarbejde med Samlino.dk, en gratis sammenligningstjeneste som giver dig mulighed for at sammenligne teleudbydere og spare penge på mobilabonnementer%%%%internet på adressen%%%% på 1 minut.

Vil du kun ofre en begrænset mængde penge på en ny smartphone og har du IKKE brug for 5G, så er Motorola Moto G9 Plus, som jeg har testet, et rigtigt godt bud.

Motorola Moto G9 Plus koster, ifølge Pricerunner, helt ned til 1.600 kroner alt efter hvilken forhandler du vælger. Selvom det lyder lidt for discountagtigt med en smartphone, der kan fås til under 2.000 kroner, så lover jeg, at du ikke bliver skuffet. Til prisen er det en stærk 4G-smartphone.

Her er nogle af de hovedpunkter, som jeg tror du bliver glad for:

 • Stor skærm på 6,8 tommer
 • 128 GB intern lagerplads
 • Plads til hukommelseskort
 • Lynhurtig fingeraftrykslæser på siden
 • 3,5 mm. jackstik
 • Fornuftigt kamera – også i mørke

Ikke sløv - men heller ikke hurtig

Selvom Moto G9 Plus er billig, er den ikke ulideligt langsom. Det er egentlig lidt overraskende, da telefonen kun har 4 GB RAM og den forholdsvis lille Qualcomm Snapdragon 730G processor.

Du kan sagtens se Netflix og spille nogle af de lidt mere avancerede 3D-baserede spil, uden at føle telefoner snegler sig afsted.

Når du bevæger dig rundt i telefonen, går alt fornuftigt hurtig. Det samme er tilfældet, når du skifter mellem apps eller læser nyheder på nettet eller går på Facebook.

Motorola Moto G9 Plus er ikke det hurtigste egern i skoven. Derfor må du ikke forvente mirakler. Men jeg må sige, at Motorola har skabt en telefon, der på ingen måde er ulidelig at bruge. Efter få dage er hastigheden det nye ”almindelige” og ikke særligt tit har jeg savnet ekstra power.

Kameraet tager fornuftige billeder

Herunder kan du se et lowlight-billede, jeg har taget med Moto G9 Plus. Som du kan se, falder Motorola i hvert fald ikke igennem. Billeder taget i almindeligt lys bliver fornuftige, men ikke overdrevne fede.

Selvom du ikke får en decideret kameratelefon, bliver du alligevel rimelig tilfreds.

Udover hovedsensoren på 64 megapixels får du også en ultra vidvinkel sensor på 8 megapixels samt mulighed for at tage portræt- og makrobilleder.

Taget med Motorola Moto G9 Plus
Taget med Motorola Moto G9 Plus (Foto: MereMobil.dk)

Stor og buttet - fylder meget i lommen

Moto G9 Plus fylder ret meget i lommen, men det er jo også en stor 6,8 tommer skærm. Derudover vil du opleve et design, der ikke får folk til at vende hovederne efter telefonen.

Jeg oplever Motorola Moto G9 Plus buttet på grænset til kluntet. Det er tydeligt, at designet ikke har betydet ret meget i udviklingsfasen. Bagsiden er tilmed i plastik, der dog har den fordel, at det holder meget bedre end glas – men er lettere at ridse.

Den store krop gemmer heldigvis på brugbare ting – såsom et STORT batteri på 5.000 mAh. Strøm til to dage uden en oplader kan dermed reelt opnås i praksis.

SÅDAN VIL MOTOROLA OPDATERE MOTO G9 PLUS: Telefonen er født med Android 10. Du vil modtage sikkerhedsopdateringer minimum hver 60. dag i 2 år efter lanceringen. Motorola garanterer desuden en opgradering til Android 11.

Konklusion: Den klarer sig ret godt

Med Moto G-serien har Motorola i flere år overrasket og leveret fede telefoner til en meget billig penge. G9 Plus overrasker ikke helt så meget som sine forgængere. Samtidigt skal vi huske på, at konkurrenterne også er blevet meget bedre i denne prisklasse.

Motorola Moto G9 Plus har sine kvaliteter i skærmstørrelse og god batteritid. Desuden er det stort set en ren Android-oplevelse, hvor styresystemet ikke er snasket ind i ubrugeligt skrammel. Det gør telefonen nem at opdatere fremadrettet for Motorola.

Du må leve med designet og dens buttede form samt manglen på IP-certificering mod vand og støv. Heller ikke stereolyd får du i pakken.

Motorola Moto G9 Plus er ”et godt køb”. Til under 2.000 kroner er der rigtigt meget telefon for pengene.

4 ud af 6 stjerner.

Sørge du et alternativ med flottere design og 5G, skal du læse min anmeldelse af Samsung Galaxy A42 5G. En telefon som OnePlus N10 5G er derimod ikke en telefon, som jeg kan anbefale.

Aktuelle priser på Motorola Moto G9 Plus

Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Moto G9 Plus.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Stor skærm
 • Lang batteritid med hurtigopladning
 • Hurtig og præcis fingeraftrykssensor
 • 3.5 mm. jackstik
 • Stor hukommelse
 • Ren Android oplevelse

Lidt at tænke over

 • Buttet design – lidt stor i lommen
 • Monohøjttalere
 • Kun 4 GB RAM
 • Kameraet er ikke fantastisk – men rimeligt
 • Ingen IP-certificering

Mere til historien

Moto G9 Plus har i øvrigt en sjov detalje; indbygget FM-radio. Ikke nok med det… Du kan ”optage fra radioen”.

Motorola Moto G9 Plus
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 IV

EP111: Kom tæt på topmodellen Sony Xperia 1 IV.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV test | genial på sin egen måde

TEST: 10-spors lydstudie, avanceret 4K-video (op til 120 fps) og ekstern mikrofonindgang – ja og så er Xperia 1 IV i øvrigt bare en god telefon.

(mere…)
Motorola Razr 3 rygtes bedre og billigere end forgænger

Ifølge rygterne kan den kommende Motorola Razr 3 vise sig at være rigtigt interessant. Rygterne siger, at den bliver billigere og bedre end forgængeren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram