Sony WH-1000XM4 hovedtelefoner test | Fantastisk støjreduktion

MINITEST: Hovedtelefonerne WH-1000XM4 fra Sony sidder bedre end XM3 og har markedets nok bedste støjreduktion. Læs vores indtryk her.

Sony WH-1000XM4 test
Sony WH-1000XM3 i sølv og XM4 i sort (Foto: MereMobil.dk)

Der er nu gået halvanden uges tid siden, at jeg modtog de nye Sony WH-1000XM4. Høretelefonerne er en opfølger til Sony WH-1000XM3 og ved første øjekast er der ikke nogen forskel i designet.

Ser jeg lidt nærmere på dem, bemærker jeg dog et lille hul inde i den ene høretelefon. Dette er sensoren, der registrerer, om man bærer høretelefonen eller ej. En funktion jeg første gang lærte at kende igennem Apples AirPods og som jeg allerede er blevet rigtig glad for.

Jeg er allerede en glad ejer af WH-1000XM3. Dem har jeg haft i et års tid som høretelefon til dagligt brug. Der er en del positive ting ved WH-1000XM3: De har en rigtig god batterilevetid, en af de bedste støjreduktioner, USB-C ladeport og et fleksibelt design.

ANMELDELSE: Sony WH-1000XM5 er det bedste noise cancelling headset

Flere af disse ting har ikke ændret sig ved WH-1000XM4. Batterilevetiden forbliver på 38 timer uden ANC (aktiv støjreduktion, red.) slået til og 30 timer med ANC slået til. Dette er dog stadig mere end rigeligt til selv den længste flyvetur.

Angående ANC, så bruger WH-1000MX4 samme QN1-processor som forgængeren, men med et par tweaks i ærmet. DSEE HX er erstattet af DSEE Extreme, hvilket betyder, at den kan genskabe nogle høje frekvenser via AI, som ellers ville komprimeret væk.

Bluetooth-delen er gået fra Bluetooth 4.1 til 5.0 og det er nu muligt at koble dem til to enheder samtidig. Dette er særligt effektivt, hvis man arbejder på computer og måske hører musik derpå, men modtager et opkald på telefonen, hvor man har brug for høretelefoner.

Sådan er WH-1000XM4 i hverdagsbrug

Sensoren som registrerer, når du tager hovedtelefonen af (Foto: MereMobil.dk)
Sensoren som registrerer, når du tager hovedtelefonen af (Foto: MereMobil.dk)

Selve støjreduktionen er markant forbedret. Dette er ikke noget jeg lagde mærke til i første omgang, men ved en blindtest kan man faktisk godt høre forskellen. Støjen udefra er endnu mere dæmpet end før, hvilket selvfølgelig kun gør dem endnu bedre.

Lyden skulle også være en smule bedre. Hvis man blindtester med WH-1000XM3, så kan man godt høre en bemærkelsesværdig forskel faktisk.

Det er ikke fordi at de gamle lyder dårligt; de er stadig nogle fantastiske høretelefoner. De nye har bare fået et ekstra skub, som gør lyden endnu bedre. Selvfølgelig slår de ikke et par hi-fi høretelefoner til 10.000 kroner, men til prisen så er de rigtigt gode.

Det er dog ikke noget jeg har brugt endnu og jeg ved heller ikke hvor meget jeg selv kommer til at bruge det.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd ud af dine højttalere

Er nu endnu bedre til telefonsamtaler

“Damen” som fortæller om høretelefonen er tændt eller slukket, tilsluttet eller ikke-tilsluttet er også forbedret. Hun lyder mere menneskelig nu og det lyder ærligt talt, som om hun taler inde i et form for rør på WH-1000XM3.

På opkaldsdelen skulle der også være forbedring på mikrofonen, så modtageren bedre kan høre en. Dette har jeg fået bekræftet af adskillige nu i samtaler.

Sidst, men ikke mindst, så pauser musikken af sig selv, hvis du begynder at tale til en, der står ved siden af dig. Samtidigt slår den ANC-støjreduktionen fra og forstærker lyden fra omgivelserne, så du lettere kan høre hvad vedkommende siger. Dette er en feature, som jeg finder særlig brugbar og rar.

Jeg har faktisk ikke særligt mange minusser at sætte på hovedtelefonerne. Jeg oplever en generel fejl, ved at høretelefonen dutter et minut efter at jeg tænder dem. Dette er faktisk ret irriterende, når man lige er gået i gang med en sang, men jeg regner med at det er en software-fejl, der kan løses i en opdatering.

Designet i plastik holder vægten nede

Som nævnt, så er der ikke de store designændringer. De er blevet et enkelt gram lettere, men består stadig primært af plastik. Dette har længe været et af de negative ting på min liste. De lyder fantastisk og har fantastiske funktioner, men følelsen af plastik har længe gået mig på.

LYDTEST: Sådan oplever jeg Sonys 360 Reality Audio

Jeg har dog indset, at plastikken måske ikke er så tosset alligevel, da de er med til netop at holde vægten nede, og det gør dem behagelige at have på.

Der er dog enkelte ændringer, som man ikke lige ser, men derimod måske kan mærke. Ørepuden er nemlig blevet en smule tykkere, mens top-bøjlen er blevet lidt tyndere. Dette kan man godt mærke, hvis man bærer dem i længere tid.

Tidligere kunne jeg i perioder får ondt i hovedet, hvis jeg havde dem på i flere timer i træk. Dette oplever jeg ikke længere.

Konklusion: Jeg mangler en premium følelse

Alt i alt så er Sony WH-1000XM4 et par fantastiske høretelefoner. Vi har tidligere beskrevet, at det ikke er en revolution, men derimod en evolution og det holder stadig stik. Der er ikke noget revolutionerende over de nye høretelefoner, men opgraderingerne er alligevel værd for nogen.

Hvis du har længtes efter at kunne forbinde høretelefonerne med to enheder samtidig, eller ANC og lyd-forbedring, så kan en opgradering være en god ide. Har du et par WH-1000XM2 eller ingen par, så vil jeg selv mene at de nye WH-1000XM4 er den bedste opgradering.

I forbindelse med de nye høretelefoner, er forgængeren begyndt at komme på udsalg i forskellige butikker. Disse kan fås til en rigtig attraktiv pris. Dette er værd at tage med i vurderingen, hvis du ønsker dig et par WH-1000XM4, men måske ikke har brug for de nye funktioner.

De nye høretelefoner er ikke perfekte og der vil nok altid være noget at komme efter. Trods den lette vægt, så savner jeg stadig en premium-følelse. De føles ikke som et par til 2.800 kroner, medmindre man kender til specifikationerne og har prøvet dem. Dette skyldes nok plastikken.

Afskaffelsen af aptX og aptX HD er også et minus, i forhold til at vi snakker om en opgradering.

Samlet set vil jeg give dem 4 ud af 6 stjerner. De ovennævnte minusser trækker dem lige en tand ned.

Aktuelle priser på Sony WH-1000XM4

Herunder kan du se dagspriserne på Sony WH-1000XM4.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Mere til historien

Der medfølger det samme tilbehør som med Sony WH-1000XM4, hvilket er en lille taske, jackstik, USB-C kabel og en adapter til.

Sony WH-1000XM4 hovedtelefoner
PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Fik du set den nye M3 MacBook Pro og iMac?

VIDEO: Her er mine første indtryk af M3 MacBook Pro og den nye 24” iMac.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram