Sony lancerer WH-1000XM4 hovedtelefoner

Sony er klar med efterfølgeren til de fremragende trådløse noise-canceling hovedtelefoner. Den nye model hedder Sony WH-1000XM4.

Sony WH-1000XM4
Sony WH-1000XM4 (Foto: Sony)

Lad mig starte med at indrømme, at jeg er kæmpe fan af Sonys WH1000XM3. I min verden er de kongen af trådløse hovedtelefoner med noise-canceling. Jeg knus-elsker dem simpelthen!

Først og fremmest er de super behagelige at have på. Faktisk i sådan en grad at jeg ofte glemmer, at jeg har dem på. Jeg bruger dem ofte lang tid ad gangen, enten når jeg sidder og arbejder, som nu, foran skærmen, eller når jeg gerne vil høre musik sent om aftenen.

Noise-canceling er i top på WH-1000XM4. Om Sony er de allerbedste på den front - måske nok en subjektiv vurdering, men det er ikke til at komme udenom, at Sony er med i den absolutte front. For mig er headsettet et must, når jeg rejser. Faktisk er de så gode, at jeg også bruger dem, når jeg slår græs med benzinplæneklipperen. Det siger noget om, hvor effektive, de egentlige er.

Derfor kommer det heller ikke som en overraskelse, at jeg er begejstret for nyheden om, at Sony er klar med efterfølgeren - nemlig WH1000XM4.

MINITEST: Sådan er Sony WH1000XM4-hovedtelefonerne

Evolution - ikke revolution

Hvordan forbedrer man et produkt, som allerede er blandt de førende på markedet? Ved de første kig på de nye WH-1000MX4, er det da også tydeligt, at der er tale forfining af forgængeren.

Designet ligner til forveksling WH-1000XM3. For at spotte ændringerne er du nødt til at have dem i hænderne. Ørepuderne er blevet lidt tykkere og puden på hovedremmen er lidt mindre. det skulle angiveligt gøre, at hovedtelefonerne er endnu mere behagelige at have på. De er også blevet ét gram lettere. Nu har jeg aldrig selv tænkt, at WH-1000XM3 føltes tunge, men jeg hilser alligevel disse forbedringer velkomne.

En af de største forandringer finder du inde i selve ørekoppen. Her sidder der nemlig en sensor, som registrer, når du tager hovedtelefonerne af og på. Det virker til at være en ganske smart feature, som gør, at du ikke behøver at pause musikken, men blot tage headsettet af hovedet.

Mange af funktionerne er de samme uanset om du vælger WH-1000XM3 eller WH-1000XM4. En opgraderring til Sonys telefon app, betyder nemlig at XM3 brugerne også får glæde af nogle af de nye funktioner som f.eks. lydindstillinger efter, hvor du er henne. Sony 360 Reality Audio er også tilgængelig på Sony WH-1000XM4. Som navnet indikerer, giver funktionen dig en 360 graders musikoplevelse.

Du kan læse om John G's oplevelse med Sonys 360 Reality Audio her.

Samme processor med bedre lyd

Sony WH-1000MX4 har samme HD Noise Cancelling QN1-processor som forgængeren. Dog skulle Sony have tweaket den, så den nye udgave er blevet bedre.

Igen understreges det, at du skal forvente, at WH-1000MX4 er en evolution og ikke revolution. Ifølge Sony, betyder forbedringerne, at lyden er mere detajleret og forfinet på den nye udgave. Når du lytter til komprimeret musik fra f.eks en streamingtjeneste, sørger chippen for at analysere musikken i realtid og genskabe de høje frekvenser, som går tabt under komprimeringen.

Som lydnørd må jeg sige, at det kræver en blindtest mellem WH-1000MX4 og WH-1000MX3 for at afgøre, om der er en reel hørbar forskel.

Elsker du lyd? Så læs min guide til at få bedre lyd ud af dine højtalere

Forbind Sony WH-1000MX4 til to enheder på én gang

Den nye udgave har faktisk en funktion, som jeg savner af og til. Sony WH-1000MX4 lader dig nemlig forbinde hovedtelefoner til to enheder på samme tid via bluetooth.

Jeg starter ofte med at lytte til musik eller en lydbog på telefonen, for så at sætte mig og arbejde ved computeren. Når jeg så skal foretage videopkald på computeren ender jeg altid med, at skulle deaktivere bluetooth på telefonen for så at aktivere og finde hovedtelefonerne på computeren. Måske nok et mindre problem for de fleste, men hvis det kan gøre overgangen mellem enheder nemmere, så synes jeg, at det er en lækker lille bonus.

Hovedtelefonerne har også fået det, som Sony kalder Precise Voice Pickup-teknologi som sørger for, at stemmer bliver klare og præcise i håndfrie opkald og Speak-to-Chat-funktionen.

Byder Sony WH-1000MX4 på nok til en opgradering?

Det spørgsmål er på nuværende tidspunkt svært at svare på. Mange af funktionerne er de samme som ved Sony WH-1000MX3. Dermed er der måske ikke et kæmpe behov for at springe på den nye model. Omvend skal det skrives, at vi ikke har haft produktet mellem hænderne, så vurderingen er foretaget ud fra Sonys pressemateriale.

Har du derimod Sony WH-1000MX2, så er der måske alligevel sket så stor en udvikling, at et køb kan give mening.

Meget tyder da også på, at Sony WH-1000MX4 er endnu et pletskud fra Sony. Anmelderen fra CNET, er da også overvejende positiv:

"De blæser måske ikke Bose, Senheiser og andre af banen, men de lyder bare virkelig godt. Dette er en virkelig god hovedtelefon, som er 15 til 20 procent bedre (end Sony WH-1000MX3) takket være nogle mindre men vigtige opgraderinger. Dette er en af de bedste, hvis ikke den bedste noise-canceling hovedtelefon på markedet."

Mere til historien

Sony skriver, at de trådløse Sony WH-1000XM4 kommer i farverne sort og sølv og vil blive tilgængelige i butikkerne fra midten af august til en vejledende pris på 2.800 kroner. 

Apple i modvind med nye iPhone-covers
(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Apple har opdateret AirPods Pro med USB-C

Det er ikke kun iPhone 15-serien, som har fået USB-C-stik, det har opladeæsken til en opdateret AirPods Pro variant også.

(mere…)
Doro nedbryder skellet mellem headset og høreapparat

Folk med høreproblemer får en ny mulighed med Doros nye, banebrydende headset.

(mere…)
WOW! Jeg burde have dette headset

Mit favoritheadset Beoplay EX fås nu i en vildt flot Ferrari-udgave.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram