OnePlus 8T test | en topmodel til den helt rigtige pris

TEST: Min OnePlus 8T test konkluderer, at OnePlus siden 8 Pro har forbedret sig markant. 8’eren er overflødig. 8T er en skarp mobil til den helt rigtige pris.

OnePlus 8T test
OnePlus 8T er “pro” i sig selv. Den slår efter min mening OnePlus 8 Pro. Læs min OnePlus 8T test heruder (Foto: OnePlus)

I foråret kom OnePlus 8 Pro. Nu følger så den næste topmodel i rækken fra OnePlus. OnePlus 8T er netop offentliggjort, men jeg har allerede haft telefonen i et stykke tid. Derfor kan jeg nu sige velkommen til min OnePlus 8T test.

Med OnePlus 8T får du en ret fed telefon, til en overkommelig pris, hvor de børnesygdomme jeg oplevede i OnePlus 8 Pro heldigvis er forsvundet.

Det vel nok vigtigste argument for at købe OnePlus 8T er prisen. I forhold til OnePlus 8 Pro sparer du en hel del.

Da OnePlus 8 Pro blev lanceret kostede den 6.999 kroner for versionen med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Den tilsvarende af OnePlus 8T koster 4.699 kroner og er i min optik et MEGET bedre køb.

Selvom OnePlus nok vil erklære sig uenige, så er sandheden, at OnePlus 8 Pro og OnePlus 8T stort set er de samme telefoner – med små ændringer naturligvis. Det du mangler ved at købe 8T, kan slet ikke forsvares af prisforskellen på 2.300 kroner.

Specifikationerne: OnePlus 8T

 • Skærm: 6,55”, 120 Hz, 402 PPI, 20:9-format
 • Type: Fluid AMOLED
 • Opløsning: 2.400 x 1.080 pixels
 • Beskyttelse: Gorilla Glass 5 på for- og bagside
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 865, 5G
 • RAM: 8 eller 12 GB, LPDDR4X
 • Hukommelse: 128 / 256 GB
 • Udvidelse: Nej
 • Hovedkamera: 48 megapixels, f/1.7, OIS, EIS, Sony IMX586-sensor
 • Ultra vidvinkelkamera: 16 megapixels, 123gr, f/2.2
 • Makrokamera: 5 megapixels, fokuslængde 3 cm.
 • Monochromelinse: 2 megapixels
 • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.4, EIS, fast fokus, Sony IMX471-sensor
 • Batteri: 4.500 mAh
 • Trådløs opladning: Nej
 • Hurtigoplader: Ja. 65 watt-lader i salgspakken
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, hotspot, Bluetooth 5.1, GPS, Glonass, Galileo, Beidou, NFC, USB-C
 • 5G: Non-standalone (NSA), 5G Sub6 og Standalone (SA)
 • Dual-SIM: Ja
 • E-SIM: Nej
 • Fingeraftrykssensor: Ja. Optisk i skærmen
 • IP-beskyttelse: Nej
 • Størrelse: 160.7 x 74.1 x 8.4 mm.
 • Vægt: 188 gram
 • System: Android 11
 • Brugerflade: Oxygen OS

Mange irriterede fejl er forsvundet

Først og fremmest er listen af irriterede fejl OnePlus 8 Pro havde væk. Du slipper blandt andet for en over-følsom buet skærm, der resulterer i mange fejltryk. Du skal heller ikke slås med apps, der mister dataforbindelsen indtil telefonen har været genstartet eller et kamera, som nogle gange nægter at starte rigtigt op.

Siden testen i foråret har jeg besøgt OnePlus 8 Pro, for at efterprøve om softwarerettelserne har givet noget. Desværre var fejlene stort set de samme. Men så er det jo godt, at OnePlus er klar med en ny og bedre smartphone i 8-serien.

Heldigvis er den gode nyhed, at OnePlus 8T ikke har de nævnte fejl. Til trods for at jeg kører på en pre-release-udgave af softwaren, ja så fungerer 8T effektivt og stabilt.

HER KAN DU KØBE ONEPLUS 8T: Priserne på OnePlus 8T starter fra 4.699 kroner. Se detaljerne og bestil her Sponseret link

Strømspare-funktionen spærrer for apps

I et misforstået forsøg på at spare på strømmen, har OnePlus en voldsomt irriterende strømsparefunktion. Apps og funktioner går i dvaletilstand og sover alt for dybt. Ofte sover de så meget, at eksempelvis notifikationer ikke vises før du tænder skærmen. Så vælter de tilgengæld ind.

De apps du er afhængig af og som du vurderer indeholder en kritisk funktion, skal du dybt ind i indstillingerne for at tilføje til listen over apps, som systemet ikke skal batterioptimerer på.

Min anke er, at jeg godt ved, hvor jeg skal ændre dette. Det gør den jævne bruger, der køber en smartphone, bare ikke. Må jeg venligst men bestemt henstille til, at OnePlus ændrer på dette?

Nok om de kedelige ting for nu. Der er nemlig fede ting at se frem til i min OnePlus 8T test.

Du kan glæde dig til MEGA hurtig opladning

OnePlus 8T
OnePlus 8T oplader til fuld kapacitet på omkring tre kvarter, når du benytter den medfølgende oplader (Foto: OnePlus)

Skærmen med 120 Hz-teknologi er virkelig lækker. Selvom skærmstørrelsen er lidt mindre end på pro-modellen og opløsningen reduceret en smule, så tag det roligt. Det bytte du får er bedre batteritid.

Batteriet på 4.500 mAh kan oplades fra 0-40 procents kapacitet på et kvarter. En halv time i laderen giver cirka 73 procent. På omkring tre kvarter opnår du en fuld opladning, hvis du bruger den medfølgende kablede oplader. Det er næsten lige så hurtigt som Huawei P40 Pro kan oplades. Samsung Galaxy S20 Ultra kan oplades endnu hurtigere, men så skal du købe en 45 watts oplader som ekstra tilbehør, da Samsung ikke har vedlagt en sådan i salgspakken.

Jeg tror, mange vil synes det er fedt, at de på meget kort tid, kan få en masse strøm på batteriet. Nu skulle man så tro, at telefonen ville forvandles til en brødrister med denne type opladning. Dette er heldigvis ikke tilfældet. OnePlus 8T holder sig forholdsvis kølig under hele opladeprocessen. Det gælder i øvrigt også, når mobilen udsættes for belastning. Dermed kan jeg konstatere, at det nye kølesystem som OnePlus beskriver i materialet, virker efter hensigten.

Benytter du en anden hurtigoplader end OnePlus’ egen, så understøttes op til 27 watt. Samsung har en 45 watts USB-C PD-universaloplader i sortimentet. Den kan oplade OnePlus 8T til 21 procent på et kvarter og 45 procent på en halv time. Den fulde opladning tager cirka 85 minutter.

Opladeren som OnePlus vedlægger er i øvrigt også af USB C-PD typen. Dermed kan du også bruge den til opladning af andre USB-C baserede enheder, som du måtte have i hjemmet.

ANMELDELSE: Dette skal du vide om Samsungs 45 watts universaloplader

Mange vil vide, at jeg er stor fan af trådløs opladning. Nok er den kablede hurtigopladning fedt, men trådløs opladning har for mig været en mangelvare i testperioden. Trådløs opladning ville klart have været prikken over i’et for mig. Men det er en smagssag og her er alle forskellige.

Trods det at jeg har kørt med 120 Hz og Always-On-skærm aktiveret, har det intet problem været, at holde telefonen kørende i mindst et døgn uden opladning. Det er forrygende. Igen et skridt op fra 8 Pro.

Tag gode billeder med OnePlus 8T

OnePlus 8T
OnePlus 8T (Foto: OnePlus)

Du kan tage udmærkede og gode hverdagsbilleder med OnePlus 8T. Hovedkameraet har en opløsning på 48 megapixels og er i grove træk identisk med hovedkameraet fra OnePlus 8 Pro. Du får på den nye model stadig optisk og elektronisk stabilisering af billederne (OIS + EIS).

Den største ulempe er, at telefotolinsen mangler og at ultra vidvinkellinsen på 48 megapixels er nedgraderet til 16 megapixels.

OnePlus har i stedet for telefoto valgt en makrosensor og et monokrom (sort/hvid) -sensor. Disse to sensorer skal du se bort fra. Det er trods alt hverdagsbillederne af hunden, ungerne og naturen, der tæller. Og en dedikeret sort/hvid-sensor på 2 megapixels gør ikke en forskel, som forskellige monokrom-filtre ikke kan klare i efterredigeringen.

Jeg har forud for min OnePlus 8T test desværre ikke haft tid nok til at tage mange billeder i alle tænkelige og utænkelige situationer. På den korte tid er min klare opfattelse dog, at telefonen bestemt tager gode billeder i hverdagssituationer.

Vigtigst af alt er for mig, at kameraet starter lynhurtigt op, skyder billedet og er klar til det næste.

Kraftig motor men ikke den nyeste

Går du op i processor- og grafikkraft, bliver du ikke ked af OnePlus 8T, der kommer med Qualcomm Snapdragon 865-processor. Det er ikke den nyeste plusmodel, men det skal du ikke bekymre dig over.

Snapdragon 865 leverer ydelse nok til alt det du kunne tænke dig at udsætte smartphonen for. Alle hverdagssituationer såvel som avancerede 3D-spil i stil med Asphalt og Call of Duty fungerer fedt. Og med 120 Hz-skærmen så er du godt kørerne.

Selvom OnePlus 8T kommer i både 8- og 12 GB RAM-konfigurationer, så gå med 8 GB-modellen. Det eneste du mister ved at gå på 12 GB RAM, er 700 kroner.

Herunder kan du se mine benchmarkmålinger på OnePlus 8T og OnePlus 8 Pro. Telefonerne er mål med henholdsvis Android 11 og Android 10.

ModelAntutu Benchmark3D Mark
OnePlus 8T576.3857.234
OnePlus 8 Pro581.5477.131

OnePlus 8T kommer med Android 11

Vil du være med på den nyeste Android-udgave, er OnePlus 8T et godt valg, hvis du står og skal købe en ny smartphone. OnePlus 8T kommer nemlig med Android 11 ud af salgspakken som den første telefon udover Googles egne.

Ejer du i dag en OnePlus 8 eller 8 Pro, så er den gode nyhed, at Android 11-udrulningen er i gang til disse.

Fra Android 10 til Android 11 har jeg ikke oplevet den helt store forandring. Der er selvfølgelig de nyheder som Google kommunikerer med bobler i beskeder og sikkerhedsfunktionen, hvor tilladelser du har givet til apps, automatisk tilbagekaldes, når en app ikke har været anvendt i lang tid.

OVERBLIK: Her er 11 nyheder du skal kende i Android 11

På nuværende tidspunkt er erfaringerne med Android 11 relativt små. Jeg har endnu ikke en referencetelefon med ren Android 11. Derfor er det svært at gennemskue, hvilke ændringer OnePlus selv har lavet og hvilke der kommer fra Googles hånd.

OnePlus har fortalt, at de har foretaget mange ændringer til Android 11 for at ”gøre det bedre og mere brugervenligt”. Generelt er OxygenOS-brugerfladen på toppen af Android, da også spækket med OnePlus’ egne ting. Det havde jeg gerne været foruden.

På nuværende tidspunkt vil jeg lade stå, at telefonen kører stabilt selv i denne pre-release af softwaren på OnePlus 8T. Det er jo trods alt det vigtigste.

Du skal dog have med, at OnePlus har deres eget dashboard, der kommer frem når du trækker fingeren ned fra øverste venstre skærmkant. Det er aldeles ubrugeligt. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du ved hvordan man deaktiverer denne skrækkelige ”opfindelse”.

Skærmbilleder fra OnePlus 8T

Ligger godt i hånden

En ikke uvæsentlig detalje er designet. Her benyttes gode materialer, der giver en høj kvalitetsfølelse. Telefonen har Gorilla Glass 5 på for- og bagsiden.

Den samlede vurdering er, at du her står med en telefon, der er godt skruet sammen og som ligger godt i hånden.

Bagsiden er glat og telefonen er altid i overhængende fare for at ryge på gulvet, men så kan du eventuelt anvende det gennemsigtige silikonecover, der medfølger i salgspakken.

Det svære valg: 8T vs. Nord vs. 8 Pro

Hvis du brændende ønsker dig en OnePlus-telefon, skal du tænke dig rigtigt godt om.

I min optik er OnePlus 8 Pro ikke længere interessant. Den er ganske simpelt for dyr. Jeg kan ikke argumentere rimeligt for at den telefon, er en god idé at købe. Prisen er i øvrigt 7.899 kroner (12 GB RAM + 256 GB lagerplads). Den mindre 8 / 128 GB-udgave er udgået.

Derimod er OnePlus Nord MEGET mere inde i billedet. Her får du for 3.299 kroner 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Det er på alle parametre, og til prisen, en fremragende telefon.

Hvis du er i tvivl, så læs lige min test af OnePlus Nord.

Tilbage er overvejelsen: Skal du bruge 4.699 kroner på OnePlus 8T eller spare 1.400 kroner og gå med Nord?

SÅDAN BLIVER ONEPLUS 8T OPDATERET: OnePlus vil vedligeholde OnePlus 8T med sikkerhedsopdateringer i tre år. Softwaren, Android og OnePlus’ egen brugerflade Oxygen OS, loves vedligeholdt i to år. Sikkerhedsopdateringer bliver udsendt minimum hver anden måned – ofte dog hver måned. Det oplyser OnePlus til MereMobil.dk.

Konklusion: Du bliver glad for OnePlus 8T

OnePlus 8T
OnePlus 8T (Foto: OnePlus)

Det bedste køb er uden tvivl OnePlus Nord, men hvis du VIL have den kraftigere Snapdragon 865-processor, bliver du altså rigtigt glad for OnePlus 8T. Et mobilvalg kan ikke altid måles rationelt. Nogle gange ønsker man sig bare noget HELT bestemt.

Kommer du fra en OnePlus 7-serie eller ældre, kan du trygt gå ombord i OnePlus 8T.

Jeg kunne have ønsket mig trådløs opladning, men kablet hurtigopladning er såmænd også fin. Du skal bare huske, at den helt hurtige opladning kun fungerer med OnePlus’ egen oplader.

8T er 5G-klar og kører 5G NR. Du får ikke mmWave. Det er i min optik heller ikke nødvendigt på nuværende tidspunkt da mmWave først åbner i Danmark efter frekvensauktionen, der afholdes i løbet af 2021.

Fra de små detaljer, vil jeg gerne fremhæve, at 8T har en sygt lækker vibrator, der giver et lille prik, når du skriver beskeder. Fingeraftrykslæseren i skærmen er vanvittig god og præcis og jeg har slet ikke haft fejlaflæsninger i testperioden. Desuden er samtalekvaliteten god og netværk samt Bluetooth fungerer HELT perfekt.

Du skal tage følgende med fra denne anmeldelse:

 • Kvalitetsdesign
 • Høj ydelse
 • Fornuftigt kamera
 • Klar til 5G og Wi-Fi 6
 • Lynende hurtig opladning
 • Android 11 fra salgspakken

Min OnePlus 8T test ender på 5 ud af 6 stjerner. OnePlus 8T ER en stærk smartphone, som du bliver virkelig glad for.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Høj kvalitetsfølelse
 • Lækker 120 Hz skærm
 • Kører uden opladning mindst et døgn
 • Lynene hurtig opladning – hurtigoplader medfølger
 • Kraftig ydelse – på niveau med OnePlus 8 Pro
 • Gode dagligdagsbilleder
 • Irriterende fejl fra OnePlus 8 Pro er ryddet af vejen
 • Realistisk prissat
 • Født med Android 11 og tydelig udmelding om opdateringsplan

Lidt at tænke over

 • Batterifunktion ’dræber’ vigtige apps og notifikationer
 • Kameraet mangler telefotolinse
 • OnePlus laver mange ændringer i Android
 • Hukommelsen kan ikke udvides
 • Ikke 3.5 mm. jackstik eller adapter i salgspakken
 • Overvej OnePlus Nord

Mere til historien

Da OnePlus præsenterede OnePlus 8T løftede de også sløret for en ny farvevariant af OnePlus Nord. Den nye farve hedder Gray Ash. Nord blev oprindeligt lanceret i farverne Gray Onyx og Blue Marble.

OnePlus 8T
OnePlus 12R – spændende mellemklasse-mobil til fornuftig pris

Prisen kan blive ret interessant og specifikationerne lader til at være virkelig spændende. Læs om OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus har lanceret OnePlus 12
(mere…)
OnePlus 12 lanceres globalt i januar

OnePlus er nu officiel på det kinesiske marked. Dansk lancering sker i slutningen af januar 2024.

(mere…)
Nye detaljer om OnePlus 12

Et dryp af nye informationer om OnePlus 12 er landet.

(mere…)
Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
53 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram