Nu kommer Android 11 – her er 11 nyheder

OVERBLIK: Google er nu klar med Android 11, der nu ruller ud til udvalgte telefoner. Her er 11 nyheder i det nye 11-version af Android.

(Foto: Google)
Android 11 er frigivet og en række telefoner er begyndt at modtage opdateringen. (Foto: Google)

Android 11 er endelig landet, skriver Google i et blogindlæg. Det nye styresystem bringer vanen tro en masse nyheder med sig. Der er blandt andet nye måder at administrere dine samtaler og tilsluttede enheder. En ting, der også er meget fokus på for tiden, er dit privatliv, hvor Android 11 også kommer med nyt.

Vi har samlet 11 nyheder i Android 11.

Her er de nye funktioner i Android 11

Bedre måder at kommunikere

 1. Du kender sikkert problemet med at skulle skifte mellem forskellige besked-apps for at kommunikere med dine kontakter. Det kan være, at du bruger SMS, Facebook Messenger og WhatsApp. I Android 11 vil alle samtaler på tværs af apps være at finde i et dedikeret notifikationsområde. På den måde har du alle dine samtaler samlet ét sted. Derudover kan du prioritere samtaler, så du er sikker på at modtage beskeder fra vigtige kontakter.
 2. Bubbles gør det lettere at multitaske på din enhed. Nu kan du svare på beskeder, uden at skulle skifte frem og tilbage mellem det, du netop foretager dig og en besked-app. Du kender måske allerede funktionen fra Facebook Messenger. Nu er den altså også en integreret del af dit Android-system.
 3. Indbygget skærmoptagelse er nu en del af Android. Fremover kan du optage og dele det, der foregår på din skærm. Lyden kan optages fra mikrofonen, telefonens lyd eller begge. Du behøver altså ikke længere en tredjepartsapp.

Nye måder at styre tilsluttede enheder og medier

 1. Nu kan du tilgå alle dine tilsluttede enheder ét sted, ved ganske enkelt at foretage et langt tryk på powerknappen. Herfra kan du kontrollere enheder, som dine termostater eller smartlåse, uden at skulle åbne flere apps.
 2. Mediestyring har fået et nyt design. Nu er det lettere at skifte mellem hvilken enhed, du afspiller medier fra. På den måde kan du lettere skifte mellem at lytte på dine hovedtelefoner og dine højttalere.
 3. Android Auto virker nu trådløst på alle telefoner, der kører Android 11 – så længe dit køretøj er kompatibelt. Dermed slipper du for et virvar af kabler, når du skal tilslutte din telefon.

Android 11 tilbyder trådløse funktioner til Android Auto

Mere kontrol over dit privatliv og dine data

 1. Engangstilladelser giver dig mulighed for at give en enkeltstående adgang til dine mest følsomme funktioner: Mikrofon, kamera og placering. Næste gang samme app vil have adgang, skal du således give tilladelse igen. På den måde sikrer du, at dine tilladelser ikke bliver misbrugt.
 2. Hvis du ikke har brugt en bestemt applikation i et stykke tid, er det ikke sikkert, at du stadig vil tillade adgang til dine data. Fremover vil Android automatisk nulstille tilladelser på ubrugte apps og naturligvis informere dig om det. Derefter kan du selv vælge, hvorvidt du igen vil give den pågældende app tilladelse.
 3. Med yderligere Google Play-systemopdateringer, er der mulighed for endnu flere sikkerheds- og privatlivsrettelser fra Google Play. De vil fungere på samme måde, som opdatering af apps. Det betyder, at du ny kan modtage opdateringer og rettelser uden at skulle vente på en fuld opdatering af styresystemet.
 4. Android Enterprise-brugere får nu samme privatlivsbeskyttelse, som private brugere. Det betyder, at en arbejdsprofil nu giver tilladelse til, at din arbejdsgiver styrer enheden uden at kunne overvåge dine personlige data eller aktivitet på enheden.

Vigtig kameraændring fra Android 11

Du får mere med Pixel

 1. Hvis du bruger en Pixel 2 eller nyere, får du ekstrafunktioner med Android 11. Det inkluderer nye funktioner til organisering og styring af din enhed, såsom appforslag på din startskærm, der er baseret på dine daglige rutiner.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Android 11 er allerede ved at rulle ud til udvalgte enheder fra Google, OnePlus, Xiaomi, Oppo og Realme. Flere telefoner følger i de kommende måneder. Du kan læse meget mere om Android 11 på den officielle hjemmeside.

Google I/O – sådan ser du med

Google afholder i aften deres årlige udviklerkonference, som du kan følge med i live. Se her hvordan.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram