Android 11 tilbyder trådløse funktioner til Android Auto

Når Android 11 officielt ruller ud, bliver det med en række trådløse funktioner til Android Auto – det kræver dog 5 GHz Wi-Fi.

(Foto: Google)
Når Google lancerer Android 11, bliver det blandt andet med mulighed for, at næsten alle telefoner kan tilsluttes Android Auto trådløst. (Foto: Google)

Så snart Android 11 ruller ud, vil listen af telefoner der kan benyttes trådløst med Android Auto vokse betragteligt, skriver Engadget. Det er Google selv, der nu har opdateret FAQ-siden for Android Auto. Nu er stort set samtlige telefoner, der får Android 11, kompatible med trådløs opkobling til Android Auto.

Her er de nye funktioner i Android 11

På den opdaterede side noteres det dog, at en enhed skal understøtte 5 GHz Wi-Fi, for at få den trådløse forbindelse til at fungere.

De fleste moderne smartphones understøtter dog 5 GHz Wi-Fi. Så du vil sandsynligvis ikke få et problem, medmindre du har en ældre eller meget billig smartphone. I så fald risikerer du, at din enhed kun understøtter 2,4 GHz Wi-Fi. Det er også værd at huske på, at EU har nogle specifikke regler for brugen af 5 GHz Wi-Fi i biler.

Den trådløse opkobling til Android Auto blev lanceret helt tilbage i 2018. Det har dog været småt med enheder, der understøtter funktionen. Det kommer sig af, at bilproducenten først og fremmest skal have integreret trådløs tilslutning til bilens infotainment-system. Derudover kræver det, som nævnt, en kompatibel telefon.

Til at starte med, var funktionen kun tilgængelig på Googles Pixel- og Nexus-telefoner, som ikke er lanceret i Danmark. Sidste år frigav Samsung dog en opdatering, der tilføjede den trådløse Android Auto-funktion til producentens topmodeller.

Vigtig kameraændring fra Android 11

Oveni hatten findes der kun ganske få bilproducenter, der tilbyder trådløs Android Auto-understøttelse. Senest har Ford og BMW annonceret, at funktionen kommer til nuværende og kommende modeller næste år.

Mere til historien

Android Auto er ikke officielt tilgængelig i Danmark medmindre du har en nyere telefon. Android Auto er nemlig en fast del af Android 10. Det betyder, at har din telefon Android 10, kan du bare tilslutte den en kompatibel bil, og så vil Android Auto dukke op på bilens skærm.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram