Android 11 tilbyder trådløse funktioner til Android Auto

5

Når Android 11 officielt ruller ud, bliver det med en række trådløse funktioner til Android Auto – det kræver dog 5 GHz Wi-Fi.

(Foto: Google)
Når Google lancerer Android 11, bliver det blandt andet med mulighed for, at næsten alle telefoner kan tilsluttes Android Auto trådløst. (Foto: Google)

Så snart Android 11 ruller ud, vil listen af telefoner der kan benyttes trådløst med Android Auto vokse betragteligt, skriver Engadget. Det er Google selv, der nu har opdateret FAQ-siden for Android Auto. Nu er stort set samtlige telefoner, der får Android 11, kompatible med trådløs opkobling til Android Auto.

Her er de nye funktioner i Android 11

På den opdaterede side noteres det dog, at en enhed skal understøtte 5 GHz Wi-Fi, for at få den trådløse forbindelse til at fungere.

De fleste moderne smartphones understøtter dog 5 GHz Wi-Fi. Så du vil sandsynligvis ikke få et problem, medmindre du har en ældre eller meget billig smartphone. I så fald risikerer du, at din enhed kun understøtter 2,4 GHz Wi-Fi. Det er også værd at huske på, at EU har nogle specifikke regler for brugen af 5 GHz Wi-Fi i biler.

Den trådløse opkobling til Android Auto blev lanceret helt tilbage i 2018. Det har dog været småt med enheder, der understøtter funktionen. Det kommer sig af, at bilproducenten først og fremmest skal have integreret trådløs tilslutning til bilens infotainment-system. Derudover kræver det, som nævnt, en kompatibel telefon.

Til at starte med, var funktionen kun tilgængelig på Googles Pixel- og Nexus-telefoner, som ikke er lanceret i Danmark. Sidste år frigav Samsung dog en opdatering, der tilføjede den trådløse Android Auto-funktion til producentens topmodeller.

Vigtig kameraændring fra Android 11

Oveni hatten findes der kun ganske få bilproducenter, der tilbyder trådløs Android Auto-understøttelse. Senest har Ford og BMW annonceret, at funktionen kommer til nuværende og kommende modeller næste år.

Mere til historien

Android Auto er ikke officielt tilgængelig i Danmark medmindre du har en nyere telefon. Android Auto er nemlig en fast del af Android 10. Det betyder, at har din telefon Android 10, kan du bare tilslutte den en kompatibel bil, og så vil Android Auto dukke op på bilens skærm.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer