Her er de nye funktioner i Android 11

Google har løftet sløret for nogle af de vigtigste funktioner i den kommende Android 11. Her får du et overblik over, hvad du kan se frem til i Android 11.

(Foto: Google)
Google har netop lanceret betaversionen af Android 11 til Google Pixel-telefoner. Flere enheder følger i de kommende uger.(Foto: Google)

På grund af raceurolighederne i USA, valgte Google i sidste uge at udskyde lanceringen af Android 11 beta. I dag har Google valgt at annoncere nogle af de vigtigste nyheder i Android 11 på en lidt anden måde end oprindeligt planlagt.

I stedet for et livestream-arrangement, har Google valgt at dele en række videoer, der demonstrerer de nye funktioner.

Få et overblik herunder.

Fokus på lettere kommunikation

Blandt nyhederne finder vi nogle funktioner, som Google har designet med det formål at gøre kommunikation lettere. Først og fremmest er Google Meet nu tilgængeligt for alle. Det betyder blandt andet mulighed for større konferenceopkald, mens Family Mode til Google Duo skal gøre videoopkald med familie og venner sjovere.

For at gøre kommunikation endnu lettere i Android 11 har Google samlet alle dine samtaler i samme notifikation. Det betyder at notifikationer kommer samme sted, hvad end det er en samtale på Twitter, Instagram eller Facebook.

En anden funktion som du måske vil genkende fra Facebooks Messenger-app, er ”Bubbles”. Det går i al sin enkelthed ud på, at samtaler kan minimeres til en cirkel et vilkårligt sted på skærmen. På den måde behøver du ikke gå ind og ud af apps for at svare.

Slutteligt vil Gboard fremover komme med relevante forslag til ord og emoji’er. Forslagene vil basere sig på samtalens kontekst frem for dine mest brugte ord og emoji’er, som vi er vant til.

Nye måder at styre tilsluttede enheder og medier

Med Android 11 forsøger Google også at gøre det nemmere for dig at kontrollere alle dine tilsluttede enheder.

Fremover får du hurtigt adgang til dine smart-enheder ved at holde power-knappen inde. Det betyder, at du kan justere temperaturen, tænde og slukke lys, eller låse din dør, uden at skulle åbne en masse forskellige apps.

Dine enheder vil desuden blive vist sammen med andre ting, du muligvis har brug for at få hurtig adgang til – eksempelvis betalingsmetoder og boardingpas.

Google har også valgt at samle alle dine medieenheder ét sted. Det betyder, at du hurtigt kan vælge, hvor din musik eller TV afspilles fra.

Forbedret privatliv

Med hver et nyt Android-system følger nye privatlivs- og sikkerhedsindstillinger, som hjælper dig til at bestemme, hvilke data du vil dele og hvornår.

Det samme gælder Android 11, der byder på nye muligheder, når det kommer til apptilladelser. Blandt andet engangstilladelser, som giver apps tilladelse til at bruge mikrofon, kamera eller placering en enkelt gang.

Næste gang den samme app skal bruge en af de funktioner, så vil den spørge dig om tilladelse endnu en gang.

Derudover har Google inkluderet en ”auto reset”-funktion, som simpelthen nulstiller alle tilladelser, du har givet til en app, hvis du ikke har brugt den i længere tid. Derefter vil du få mulighed for at give tilladelse på ny, næste gang du åbner den pågældende app.

Betaversion er tilgængelig nu

Ovenstående er kun et udpluk at nye funktioner i Android 11. Du kan finde alle de nye funktioner i betaversionen af Android 11, som er tilgængelig nu.

For at få adgang skal du have en Google Pixel 2 eller nyere. Andre enheder vil dog få adgang i de kommende uger.

Mere til historien

Google havde oprindeligt helt andre planer for afsløringen af Android 11. Men på grund af urolighederne i USA, valgte Google helt at aflyse det oprindelige arrangement.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
55 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram