Vigtig kameraændring fra Android 11

Tredjepartsapps skal fremover benytte standard-kameraet i Android 11. Årsagen er sikkerhed, lyder det fra Google.

Samsung phone camera
Fra Android 11 skal tredjepartsapps benytte systemets standardkamera. Sikkerhed er årsagen (Foto: Lisa Fotios)

Android 11 kommer med en vigtig ændring i hvordan styresystemet håndterer kameraet. Ændringen vedrører primært apps, der benytter kameraet.

Tredjepartsapps med en indbygget kamerafunktion, bliver fremover tvunget til at anvende Androids indbyggede kameraapp og ikke appens egen indbyggede. Det skriver Android Authority.

Ændringen bunder i sikkerhed og beskyttelse af brugernes privatliv, lyder det fra Google.

En app (og udvikleren bag) med ureelle hensigter kan teoretisk have en usikker kameraapp, der har adgang til at stjæle billeder eller andre følsomme informationer fra brugerens telefon.

Ændringen i Android gælder for alle apps, der har en kamerafunktion. Det er eksempelvis Instagram, Snapchat, Microsoft Outlook og mange andre. Herunder også bankapps hvor du med kameraet kan scanne en kodelinje på et indbetalingskort.

Google vil presse Bixby ud af Samsungs telefoner

Udfasningen af det såkaldte ”camera picker” vil i praksis kun få ringe betydning for brugerne i dagligdagen, men det er et fint tiltag i forhold til sikkerheden.

Fortalere for Androids store frihed til selv at bestemme vil formentlig ikke synes om nyheden, da den jo netop piller ved brugernes valgfrihed.

Vil du vide mere om, hvad Android 11 gemmer på? Her kan du se nogle af Android 11’s funktioner.

Mere til historien

Android 11 forventes at blive frigivet i sin endelige version den 8. september 2020. Herefter kan producenterne begynde at versionere og implementere Android 11 på deres enheder.

DJI Mini 3 Pro test | Fantastisk! Måske årets gadget

TEST: Med en DJI-dronen kan du skyde flotte billeder og videoer fra luften. Læs min DJI Mini 3 Pro test - måske den måske bedste privatdrone.

(mere…)
Apple vil rette kamerafejl i ny iPhone

Der er en kamerafejl i iPhone 14 Pro. Apple er på vej med en løsning.

(mere…)
iPhone 14 Pro-ejere oplever kameraproblemer

Efter få dage i butikkerne for iPhone 14 Pro-modellerne rapporterer flere brugere om kameraproblemer.

(mere…)
Så meget bruges mobilkameraet

Apple fortalte i går under deres iPhone 14-event, at der sidste år blev taget mere end 3 tusinde milliarder billeder på en iPhone. Derfor er kameraet også meget vigtigt for producenterne.

(mere…)
Nye afsløringer: Motorola kommer med 200 megapixels kamera

Dagen før Motorola afslører nye produkter er der dukket nye billeder op som tyder på flere modeller med monsterkameraet 200 MP.

(mere…)
Android 14 kommer med understøttelse af satelittelefoni

Når Google er klar med Android 14, så bliver det med muligheden for, at smartphones kan benytte satelittelefoni.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
32 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram