Vigtig kameraændring fra Android 11

32

Tredjepartsapps skal fremover benytte standard-kameraet i Android 11. Årsagen er sikkerhed, lyder det fra Google.

Samsung phone camera
Fra Android 11 skal tredjepartsapps benytte systemets standardkamera. Sikkerhed er årsagen (Foto: Lisa Fotios)

Android 11 kommer med en vigtig ændring i hvordan styresystemet håndterer kameraet. Ændringen vedrører primært apps, der benytter kameraet.

Tredjepartsapps med en indbygget kamerafunktion, bliver fremover tvunget til at anvende Androids indbyggede kameraapp og ikke appens egen indbyggede. Det skriver Android Authority.

Ændringen bunder i sikkerhed og beskyttelse af brugernes privatliv, lyder det fra Google.

En app (og udvikleren bag) med ureelle hensigter kan teoretisk have en usikker kameraapp, der har adgang til at stjæle billeder eller andre følsomme informationer fra brugerens telefon.

Ændringen i Android gælder for alle apps, der har en kamerafunktion. Det er eksempelvis Instagram, Snapchat, Microsoft Outlook og mange andre. Herunder også bankapps hvor du med kameraet kan scanne en kodelinje på et indbetalingskort.

Google vil presse Bixby ud af Samsungs telefoner

Udfasningen af det såkaldte ”camera picker” vil i praksis kun få ringe betydning for brugerne i dagligdagen, men det er et fint tiltag i forhold til sikkerheden.

Fortalere for Androids store frihed til selv at bestemme vil formentlig ikke synes om nyheden, da den jo netop piller ved brugernes valgfrihed.

Vil du vide mere om, hvad Android 11 gemmer på? Her kan du se nogle af Android 11’s funktioner.

Mere til historien

Android 11 forventes at blive frigivet i sin endelige version den 8. september 2020. Herefter kan producenterne begynde at versionere og implementere Android 11 på deres enheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
32 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer