Google vil presse Bixby ud af Samsungs telefoner

Google forhandler angiveligt med Samsung om at promovere Google Play Store fremfor Samsungs egen appbutik og tjenester. Det kan presse Bixby ud.

Google Assistant
Google vil gerne sikre, at Google Assistent er den foretrukne stemmeassistent på Samsungs enheder, hvilket potentielt kan koste selskabet en stor sum penge i kompensation. (Foto: Google)

Google og Samsung forhandler angiveligt om en aftale, der skal gøre Googles tjenester mere fremtrædende på Samsungs telefoner. Det skriver The Verge. Det er tilsyneladende Googles plan at tjenester som Google Assistent og Google Play, skal overstråle Samsungs alternativer såsom Bixby.

Samsung er verdens største smartphoneproducent, og selvom den sydkoreanske gigant benytter Googles Android-system til sine telefoner, så prøver Samsung konsekvent at udvikle sit eget økosystem. Samsung benytter Googles styresystem som fundamentet for egne applikationer og forbrugernes valg af tjenester.

Google og Sonos i krig

Alle os der har haft en Samsung-smartphone i hænderne, kan nikke genkendende til at især Galaxy app-butikken og stemmeassistenten Bixby, kraftigt promoveres på enhederne. Det betyder ikke, at du ikke kan bruge Googles tjenester på en Samsung-telefon. Samsung går bare rigtigt langt for at gøre det mere attraktivt at bruge koreanernes egne apps. Det inkluderer blandt andet en dedikeret ”Bixby-knap,” der har til formål at gøre Bixby til den foretrukne assistent. Bixby-knappen er dog fjernet fra Samsungs seneste Galaxy S20-serie.

Har krydset klinger før

Det er ikke første gang, at de to tech-giganter krydser klinger over Samsungs tilpasninger af Android-systemet. Tilbage i 2014 gik Samsung med til at dæmpe nogle af de ændringer, der kom med Samsungs TouchWiz-brugerflade. TouchWiz fik sin sidste opdatering i 2016, da Samsung lancerede Galaxy Note7.

I dag hedder brugerfladen One UI og er tilsyneladende stadigvæk ”lidt for meget Samsung” til Googles smag. Samsung bryder dog ingen regler eller love. Derfor kommer det sandsynligvis til at kræve en anseelig kompensation fra Google, hvis det sydkoreanske selskab skal begrænse promoveringen af egne tjenester.

Google betaler flere milliarder dollars til Apple for at være standardsøgemaskinen i Safari-browseren. Hvis Google vil dominere Samsungs telefoner på samme måde, vil det givetvis kræve en lignende aftale.

Hos Google erkender man, at Samsung arbejder indenfor rammerne. En talsperson har således forklaret, at som alle andre Android-producenter, står det Samsung frit for at lave sin egen app-butik.

Foretrækker du Bixby eller Google Assistent?

Siden Googles stemmeassistent lærte dansk, er populariteten eksploderet herhjemme. Men hvordan gik det egentlig til, at den digitale assistent lærte dansk? Det kan du få svar på i techpodcastens sommerspecial fra sidste år.

Mere til historien

Selvom Google gerne vil være mere synlig på Samsungs telefoner, lader det ikke til, at de to selskaber har et dårligt forhold til hinanden. Tidligere på måneden lancerede Samsung blandt andet sin første Chromebook på det danske marked.

Galaxy A55 og Galaxy A35 er klar i handlen

Samsung er klar med deres nye Galaxy A-modeller på det danske marked.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Samsung udvider AI-funktioner til S22-serien

AI-funktionerne i Galaxy S24-serien skal ud til endnu flere brugere.

(mere…)
Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram