Google og Sonos i krig

Efter Sonos sagsøgte Google tilbage i januar, skal de to selskaber endnu engang i retten. Denne gang med omvendt fortegn.

Sonos Move
Google sagsøger Sonos for uretmæssig brug af flere patenterede teknologier, heriblandt mesh-netværk og søgefunktion. (Foto: Sonos)

Google har valgt at sagsøge højtalerproducenten, Sonos, skriver Tek.no. Søgsmålet handler angiveligt om, at Sonos skulle have brugt nogle af Googles patenter uden tilladelse.

Google lægger selv vægt på, at selskabet sjældent sagsøger andre virksomheder for patentovertrædelser, men føler i dette tilfælde behov for at hævde sine immaterielle rettigheder.

Udover påstand om forbud mod, at Sonos kan fortsætte brugen af Googles patenter, har Google nedlagt påstand om en ”passende” kompensation. Google vil med andre ord have betaling fra Sonos.

Blandt Googles patenterede teknologier, som Sonos skulle gøre uretmæssig brug af, er mesh-netværk, søgning og lydbehandling.

Sonos Arc er en kraftig ny soundbar

Anstrengt forhold mellem Google og Sonos

Søgsmålet fra Google skal måske ses som en respons på et søgsmål fra Sonos mod Google tilbage i januar. Her sagsøgte højtalerproducenten Google for at have brugt Sonos’ multiroom-teknologi i sine højtalere.

LÆS OGSÅ: Sonos mener, at Google har stjålet fra dem

Ifølge Sonos, har Google anskaffet sig viden om teknologien gennem et samarbejde med Sonos, der skulle integrere Google Play Music i Sonos-platformen. Derudover mener Sonos, at Google har prissat sine højtalere for billigt, udelukkende for at presse Sonos ud af markedet.

Google afviser alle anklager fra Sonos. Tech-giganten påpeger, at det faktisk var Google, der i sin tid hjalp Sonos med at udvikle sit system.

- ”Vi er skuffede over, at Sonos har fremsat falske anklager omkring vores samarbejde og teknologi,” udtaler Googles talsmand, Jose Castanede, til The Verge.

Sonos: Google spiller med musklerne

Ifølge Sonos’ administrerende direktør, Patrick Spence, spiller Google med musklerne for at få sin vilje.

- ”I stedet for blot at adressere sagen og betale os det, der skyldes, har Google valgt at bruge deres størrelse til at forsøge at finde måder at gøre gengæld. Vi ser frem til at vinde den oprindelige sag, samt også at vinde denne nyligt indgivne gengældelsessag,” udtaler Patrick Spence.

Mens Google vil have penge ud af Sonos, forsøger Sonos omvendt at standse importen af en række Google-produkter, der produceres i Kina. Det handler angiveligt blandt andet om Pixel 3 XL, Google Chromecast og Google Nest Hub.

Sonos har både indgivet et civilt søgsmål og klaget over Google til handelskommissionen. Sagen i handelskommisisonen skal efter planen behandles i februar 2021. Før end der foreligger en afgørelse herfra, vil retten i Los Angeles ikke behandle det civile søgsmål.

Sonos er ikke alene på markedet for multiroom-systemer. Vi har for kort tid siden testet Denons svar mod Sonos domimans. Se også videoanmeldelsen herunder.

Mere til historien

Sonos har netop lanceret en vigtig opdatering. Her kan du læse mere om, hvad opdateringen betyder for dig, samt hvad du skal gøre.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Sonos bluetooth-højttaler fås nu i smarte farver

Den roste transportable højttaler, Sonos Roam, kommer nu i smartere farver, som er lidt mere interessante end sort og hvid.

(mere…)
Mød Sonos Ray – en soundbar til lavpris

Sonos Ray leverer mere power til lyden i dit TV – til en yderst overkommelig pris.

(mere…)
Sonos næste soundbar hedder Sonos Ray

Er du på udkig efter en soundbar, som ikke har en tårnhøj pris? Du kan glæde dig til Sonos kommende soundbar, Sonos Ray.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram