Google og Sonos i krig

Efter Sonos sagsøgte Google tilbage i januar, skal de to selskaber endnu engang i retten. Denne gang med omvendt fortegn.

Sonos Move
Google sagsøger Sonos for uretmæssig brug af flere patenterede teknologier, heriblandt mesh-netværk og søgefunktion. (Foto: Sonos)

Google har valgt at sagsøge højtalerproducenten, Sonos, skriver Tek.no. Søgsmålet handler angiveligt om, at Sonos skulle have brugt nogle af Googles patenter uden tilladelse.

Google lægger selv vægt på, at selskabet sjældent sagsøger andre virksomheder for patentovertrædelser, men føler i dette tilfælde behov for at hævde sine immaterielle rettigheder.

Udover påstand om forbud mod, at Sonos kan fortsætte brugen af Googles patenter, har Google nedlagt påstand om en ”passende” kompensation. Google vil med andre ord have betaling fra Sonos.

Blandt Googles patenterede teknologier, som Sonos skulle gøre uretmæssig brug af, er mesh-netværk, søgning og lydbehandling.

Sonos Arc er en kraftig ny soundbar

Anstrengt forhold mellem Google og Sonos

Søgsmålet fra Google skal måske ses som en respons på et søgsmål fra Sonos mod Google tilbage i januar. Her sagsøgte højtalerproducenten Google for at have brugt Sonos’ multiroom-teknologi i sine højtalere.

LÆS OGSÅ: Sonos mener, at Google har stjålet fra dem

Ifølge Sonos, har Google anskaffet sig viden om teknologien gennem et samarbejde med Sonos, der skulle integrere Google Play Music i Sonos-platformen. Derudover mener Sonos, at Google har prissat sine højtalere for billigt, udelukkende for at presse Sonos ud af markedet.

Google afviser alle anklager fra Sonos. Tech-giganten påpeger, at det faktisk var Google, der i sin tid hjalp Sonos med at udvikle sit system.

– ”Vi er skuffede over, at Sonos har fremsat falske anklager omkring vores samarbejde og teknologi,” udtaler Googles talsmand, Jose Castanede, til The Verge.

Sonos: Google spiller med musklerne

Ifølge Sonos’ administrerende direktør, Patrick Spence, spiller Google med musklerne for at få sin vilje.

– ”I stedet for blot at adressere sagen og betale os det, der skyldes, har Google valgt at bruge deres størrelse til at forsøge at finde måder at gøre gengæld. Vi ser frem til at vinde den oprindelige sag, samt også at vinde denne nyligt indgivne gengældelsessag,” udtaler Patrick Spence.

Mens Google vil have penge ud af Sonos, forsøger Sonos omvendt at standse importen af en række Google-produkter, der produceres i Kina. Det handler angiveligt blandt andet om Pixel 3 XL, Google Chromecast og Google Nest Hub.

Sonos har både indgivet et civilt søgsmål og klaget over Google til handelskommissionen. Sagen i handelskommisisonen skal efter planen behandles i februar 2021. Før end der foreligger en afgørelse herfra, vil retten i Los Angeles ikke behandle det civile søgsmål.

Sonos er ikke alene på markedet for multiroom-systemer. Vi har for kort tid siden testet Denons svar mod Sonos domimans. Se også videoanmeldelsen herunder.

Mere til historien

Sonos har netop lanceret en vigtig opdatering. Her kan du læse mere om, hvad opdateringen betyder for dig, samt hvad du skal gøre.

Fredag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Sonos er på vej med spændende nyt

Et nyt spændende produkt er på vej fra Sonos og forventningerne er store.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram