Denon vs Sonos – det bedste multiroom-system

3

VIDEO: Hvor får du det bedste multiroomsystem til hjemmet? Jeg har duelleret mellem Denon Home og Sonos. Se resultatet her.

Sonos har i årevis (stort set) været enehersker på markedet for multiroomsystemer. Jo der har været konkurrenter, blot med en kvalitet som ikke nåede på niveau med Sonos.

Nu har Sound United meldt sig ind i kampen. Det gør de med Denon Home.

Jeg har over en periode testet Denon Home 150 og Denon Home 350 herhjemme. Det har været en god oplevelse.

I starten skulle jeg lige blive gode venner med Heos-appen til Denon-højttalerne. I forhold til Sonos er appdesignet nemlig lidt kluntet. Her mærkes det, at Sonos har øvet sig i mange år.

Lydkvaliteten fra Denon er på niveau med Sonos, så det er ikke lyden du går på kompromis med. Du skal dog huske, at streaminghøjttalere skal kunne spille alt fra jazz til rock i en fornuftig kvalitet, hvilket kan være med til at ”presse lyden” i forhold til et rigtigt Hi-Fi setup, som disse højttalere ikke må sammenlignes med.

Denons største fordel er dens mange tilslutningsmuligheder. Du kan spille musik fra USB-stik, direkte fra lydfiler på din smartphone, AUX-porten, Bluetooth, AirPlay osv. Dette gør Denon meget fleksibelt og du er ikke låst til systemet på samme måde som hos Sonos.

Denon-højttalerne kommer med genvejsknapper (presets) på toppen, så du med ét tryk kan afspille en favoritplayliste fra eksempelvis Spotify eller din yndlingsradiokanal. Det er en ret fed feature.

Denon mangler musiktjenester

Før du køber Denon Home skal du være sikker på, at den musiktjeneste du vil bruge, er tilgængelig. I forhold til Sonos er udvalget nemlig begrænset.

Spotify, TuneIn og Tidal er repræsenteret, men Apple Music og YouSee Musik indgår ikke på listen. Producenten skriver i et statement, at de arbejder på at tilføje flere musiktjenester, men ved købet er du nødt til at forholde dig til de tjenester, som systemet understøtter nu og ikke hvad der eventuelt kommer på et udefineret senere tidspunkt.

Denon Home er et godt og velspillede system og en værdig konkurrent til Sonos, som desværre virker lidt umodent.

Selvom Sonos holder skansen og leverer det samlet set bedste multiroomsystem, så er jeg dog sikker på, at køberne af Denon, vil blive rigtigt glade – men vær opmærksom på prisen. Denon er dyrere end Sonos.

Jeg giver Denon Home 4 ud af 6 stjerner.

Læs hele min anmeldelse af Denon Home her og få mange flere detaljer. Se også videoen herover.

Vil du spare penge på højttalere til boligen så tjek også Symfonisk, der sælges i Ikea. Her kan du læse min anmeldelse af Ikea Symfonisk og se videoen.

Mere til historien

Ligesom på Sonos kan Denon Home sættes op som stereopar. Du kan ligeledes tilføje en subwoofer efter behov.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer