Samsung tilbyder hele 16 GB RAM på smartphonen

Smartphones er snart som en bærbar eller stationær computer. De seneste smartphones kommer nu med hele 16 GB RAM.

Samsung LPDDR5 RAM (Foto: Samsung)
Samsung LPDDR5 RAM (Foto: Samsung)

Smartphones er blevet ekstremt forbedret de seneste år og selvom nogle måske vil hævde, at vi er ved at nå ”toppen”, så fortsætter udviklingen stadigvæk i hast.

Udviklingen på smartphones sker langt hurtigere end på bærbare og stationære computere. Det skriver Afterdawn.com.

Samsung Galaxy S20 Ultra – 120 Hz skærmen dræner batteriet

På smartphones kan man nu have op til én terabyte (TB) hukommelse og hele 16 GB RAM. Det lyder snart som en hel computer.

Samsung har på nogle markeder en konfiguration af topmodellen Galaxy S20 Ultra med 16 GB LPDDR5 RAM og 512 GB lagerplads. Det er kun et år siden, at Samsung lancerede de første telefoner med 12 GB RAM.

I Danmark er det dog kun versionen 12 GB RAM med 128 GB lagerplads, der er lanceret. Dette valg hænger nok sammen med, at en 16 GB-udgave vil stige en del i pris.

16 GB-versionen kan blandt andet findes på markedet Storbritannien, oplyser Samsung til MereMobil.dk.

Samsung Galaxy S20 Ultra - de første indtryk

Foruden Samsung er det helt sikkert, at flere konkurrenter vil følge efter.

Samsungs nye RAM-chip tilbyder dobbelt så meget kapacitet, som de fleste af topmodellerne på Android-platformen og fire gange mere end hvad Apple har i deres flagskib, iPhone 11 Pro Max. Derudover tilbyder den også højere hastighed og bedre batteritid.

Chippen er bygget med Samsungs 2nd gen 10nm, hvilket ifølge Samsung gør, at den bruger 20 procent mindre strøm end tidligere generationer. Den kan klare 5500 Mbps i overførselshastighed og flytter data med op til 687,5 megabyte hvert sekund.

Generelt kan man sige, at RAM ikke nødvendigvis er lig med bedre ydelse, da Apple klarer sig ret godt betydeligt mindre RAM. Men på det punkt kan iOS og Android platformene ikke sammenlignes. Samsung hævder også, at 5G øger RAM-behovet, samt mere AI også bruger RAM.

Samsung først med 5G – detaljerne du skal kende

Samsungs 3rd generation 10nm er fremstillet til at toppe på 6400 Mbps eller 800 MB/s.

Mere til historien

Under CES-messen i januar meldte Samsung sig også klar med en ny version af deres populære håndværker telefon, Galaxy XCover Pro.

Læs også:
Samsung har solgt flere 5G-enheder end forventet

Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – de seneste rygter

Der er et godt stykke tid til, at Samsung offentliggør den næste "topmodel" i Galaxy S-serien, men rygterne svirrer allerede nu.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE droppes måske

Der har været en forventning til, at Samsung i år ville lancere en Galaxy S22 FE. Det tyder nu på at Fan Edition serien lukkes.

(mere…)
Nye smart-køkken produkter på vej fra Samsung

Ovn, vaskemaskine og tørretumber – naturligvis med smarthome-teknologi og mange smarte ord. Læs om de nyeste smart-maskiner fra Samsung.

(mere…)
Samsung klar med nye foldbare smartphones til august

Skal man tro de seneste rygter fra tipster Jon Prosser, så vil Samsung afholde en Unpacked event i august, hvor de vil afsløre nye foldbare telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram