Første testindtryk af Samsung Galaxy S20 Ultra

Testen af Samsung Galaxy S20 Ultra er i fuld gang. Her er mine første tanker, mens jeg overvejer hvordan anmeldelsen skal ende.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 Ultra er gigantisk i hånden men kameraet er rigtigt spændende
(Foto: MereMobil.dk)

Hen over weekenden har jeg haft Samsung Galaxy S20 Ultra i lommen. ”Lommen” er nok ikke retvisende – “i tasken” er en mere rigtig beskrivelse – for denne telefon er enorm.

Samsung har uden tvivl tænkt mange tanker omkring designet, men elegant er det i hvert fald ikke.

Min anmelderkollega på Lyd & Billede kalder den ligefrem “tudegrim“, men tilføjer: “Mine første indtryk, på nær de æstetiske, er stort set positive“.

Med til at ødelægge designet er naturligvis den enorme kamera-kasse på bagsiden, der er en nødvendighed, når man har et 108-megapixels kamera, 8K-video og op til 100x zoom.

Allerede nu kan jeg sige, at jeg er vild med kameraet – altså resultatet. Funktionen ”Single Take” med den tvivlsomme danske oversættelse ”TagÉt” er særligt interessant.

Her bevæger du telefonen rundt mellem 3 og 10 sekunder, imens mobilen selv optager og knipser en rækker billeder og videoklips. Resultatet giver mindst to små videoer og 10 billeder. Billederne er tilført beskæringer, filtre, effekter, bokeh osv.

Du ender med en flot buket af materiale fra den samme situation fordi telefonen udnytter både de mange kameraer og processorkraften til at beregne resultaterne.

Så næste gang du tænker ”skal jeg optage video eller skyde billeder” så er ”Single Take” den funktion du skal vælge.

Hvis du er på udkig efter tilbehør til Samsung Galaxy S20 Ultra eller Galaxy S20+ så tjek udvalget af covers og tilbehør til Galaxy S20+ her Sponseret link.

Hvorfor ikke 240 Hz?

Galaxy S20-serien er de første telefoner fra Samsung med 120 Hz opdateringshastighed på skærmen. Når du åbner telefonen første gang, er den dog indstillet til 60 Hz. Årsagen er den simple, at 120 Hz bruger pænt meget strøm.

Samsungs skærm er fantastisk allerede ved 60 Hz, der som bekendt er standarden for de fleste skærme. Ved 120 Hz bliver oplevelsen blød som smør. Når du scroller i lister, kan du se næsten hele teksten og ikke bare en sløret masse, der suser forbi.

Ind til nu er 120 Hz ikke vanedannende, men det ser fedt ud. Jeg har naturligvis prøvet at skifte mellem 60 og 120 Hz. Den højere opdateringshastighed er KLART mere flydende, men jeg har allerede tænkt: Hvorfor har den ikke 240 Hz? Så ville grafikken blive endnu mere flydende og mere imponerede.

Jeg ser ikke 120 Hz som must-have. Den er en cool feature, men når det bliver hverdag, tror jeg mange skifter til 60 Hz, der jo ikke er dårligt – særligt ikke på en Samsung-skærm. Jeg tror bare at batteritiden er vigtigere for slutbrugerne end opdateringshastigheden på skærmen.

BAGGRUND: Dette skal du vide om 120 Hz skærmteknologi

Standardindstillingen for skærmen er som nævnt 60 Hz. Standardopløsningen er Full HD+ 2.400 x 1.080 pixels. Skærmen understøtter 3.200 x 1.440 pixels, men ved denne indstilling kan du ikke køre 120 Hz.

LYT MED: I min podcast kan du møde Rasmus Larsen fra Flatpanels. Han gør os klogere på 120 Hz-skærmteknologi. Episoden finder du herunder eller i din favorit podcastapp.

Fingeraftrykslæseren driller mig

Da Samsung Galaxy S10+ var på mit bord beskrev jeg hvordan fingeraftrykssensoren irriterede. Der var så mange fejllæsninger, at den stort set var ubrugelig. Efter en softwareopdatering blev det bedre, men ikke super godt.

I efteråret kom Samsung Galaxy Note 10+. I min anmeldelse af Galaxy Note 10+ beskrev jeg, hvordan fingeraftrykslæseren var kraftigt forbedret. Det spillede bare max.

Et par uger før Galaxy S20 Ultra kom anmeldte jeg Galaxy S10 Lite. Denne havde også en fantastisk god sensor.

Men ak! Den ultra-soniske fingeraftrykssensor i Galaxy S20 Ultra driller mig. Den har sine højdepunkter, men er LANGT fra så præcis som jeg kunne tænke mig. Det er et klar minus. Særligt fordi Galaxy S20-serien ikke har sikker ansigtsgenkendelse. Derfor er PIN-kode eller fingeraftrykser (der virker) et absolut must.

Så hurtig er den

Her er mine benchmark-målinger af Samsung Galaxy S20 Ultra op mod Samsung Galaxy S10+ – sidste forårs topmodel.

Galaxy S20 Ultra har 12 GB RAM mens Galaxy S10+ i testen har 8 GB RAM.

 Antutu3DmarkSystemProcessor
Galaxy S20 Ultra525.2146.707Android 10Exynos 990
Galaxy S10+419.4455.072Android 10Exynos 9820

Min test af Galaxy S20 Ultra fortsætter. Jeg er særlig spændt på, hvordan batteritiden er på det 5.000 mAh store batteri, hvilket jeg først kan sige noget om, når telefonens batterisystem har data nok til at kende mit brugsmønster.

Du er velkommen til at stille spørgsmål og komme med inputs til anmeldelsen i kommentarfeltet herunder.

Læs også hovedartiklen om Galaxy S20 Ultra.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Før Galaxy S20-serien blev officiel havde jeg mulighed for et smugkig ved et lukket arrangement i München. Her kan du se mine første klips af S20-serien.

Mere til historien

Salget af Samsung Galaxy S20 Ultra starter i Danmark den 13. marts 2020. Prisen er 10.499 kroner. Læs mere om priserne på Galaxy S20-serien her.

Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram