Samsung Galaxy S20 Ultra – 120 Hz skærmen dræner batteriet

Det nye flagskib fra Samsung tilbyder 120 Hz opdateringshastighed på skærmen. Det sluger meget strøm. Se her hvor meget det betyder for batteritiden.

Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S20 Ultra mister tæt på tre timers batteritid, hvis du vælger 120 Hz opdateringshastighed fremfor 60 Hz. Samsung har indstillet telefonen til 60 Hz som standard. Det viser en test foretaget af Tom’s Guide.

PODCAST: Hvor geniale er 120 Hz-skærme egentlig?

De nye Galaxy S20-modeller fra Samsung tilbyder en opdateringshastighed på 120 Hz. En række af de konkurrerende telefoner også rygtes at komme med denne mulighed i år.

OnePlus kommer med 120 Hz skærm på ny topmodel

Selvom det er fedt for de, som spiller grafiktunge spil, eller som blot vil have mere flydende grafik, så har det altså også en omkostning.

I en test Tom’s Guide har foretaget på Samsung Galaxy S20 Ultra, så kostede det tæt på tre timers batteritid. Samme test blev udført med 60 Hz og 120 Hz. Med 120 Hz aktiveret holdt batteriet kun i 9 timer og 13 minutter, mens det med 60 Hz holdt i næsten 12 timer.

Dette skal du vide om 120 Hz på Galaxy S20-serien

I testen har telefonen været ladet op til 100 procent, hvorefter der er surfet kontinuerligt på en 5G-forbindelse på T-Mobile netværket indtil batteriet var helt tomt. Se resultaterne herunder.

Batteritest af andre telefoner

Testresultater fra Tom's Guide på hvor længe batteriet kan holde (Kilde: Tom's Guide)
Testresultater fra Tom’s Guide på hvor længe batteriet kan holde (Kilde: Tom’s Guide)

Foruden blot forskellen på 120 Hz og 60 Hz på Samsung Galaxy S20 Ultra, så har Tom’s Guide også testet andre telefoner og hvordan de klarede sig i den samme test, hvor der blev ”surfet” indtil batteriet blev tømt.

Du kan høre mere om 120 Hz skærmteknologi i denne podcast, hvor John G. taler med skærmekspert Rasmus Larsen fra Flatpanels.dk.

MereMobil.dk er netop nu ved at teste Galaxy S20 Ultra. Du kan allerede nu læse vores første indtryk, mens du venter på den endelige test er klar.

Samsung Galaxy S20 Ultra – de første indtryk

Mere til historien

Det skal lige nævnes, at 5G-netværket også generelt bruger mere strøm end 4G-netværket. Derfor kan vi også anbefale, at man benytter 4G-netværket fremfor 5G, når der åbnes for 5G i Danmark, hvis man vil spare på strømmen.

Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
Forsker i opråb: Savner præcision i debatten om “skærmtid”

Skærme i skolen bliver ofte omtalt i generelle vendinger af politikere og debattører, mener eksperter.

(mere…)
Galaxy S22-serien får nu Galaxy AI-funktionerne

Galaxy S22-serien og andre Galaxy-enheder fra 2022 modtager nu opdateringen med Galaxy AI-funktionerne.

(mere…)
Samsung Unpacked dato måske afsløret

KORT NYT: Datoen for det næste store Samsung Unpacked er måske afsløret. Rygterne svirrer i hvert fald om en specifik dato i juli.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram