Sonos vil fokusere mere på stemmestyring af din musik

Din stemme skal kunne bruges mere aktivt til styring af musikken på dine Sonos højttalere. Sonos CEO vil dog ikke konkurrere med Google og Amazon.

Sonos retter nu et større fokus mod stemmestyring af deres højttalere. Det må udledes som et naturligt resultat efter opkøbet af det Paris- og Tokyo-baserede startupfirma Snips. Sonos har købt virksomheden for 37,5 millioner dollars, der er betalt kontant. Det skriver Variety.

Snips har udviklet en platform, der kan afvikle stemme-kommandoer på smarthøjttalere og andre smartenheder. Platformen er fleksibel, så der let kan opbygges kommandoer og dialoger til eksempelvis en smarthøjttaler.

Oprettelsen af kommandoer sker i disse tre relativt enkle trin.

  • Opret en trigger-ord som ”Hej højttaler”
  • Angiv en kommando. Fx ”Spil noget med Bruce Springsteen”. Ordene ”Spil” og ”Bruce Springsteen” er nøglerne til selve afspilningen.
  • Opret dialoger: ”Hvilket album er sangen fra”, ”Tilføj sangen til min top-100 playliste” osv.

Sonos SEO Patrick Spence understregede i et interview med Variety, at Sonos ikke planlægger at konkurrere med Amazon Alexa eller Google Assistant. Begge dele vil fortsat være tilgængelige på Sonos højttalere.

  • ”Vi bygger ikke en spørg-om-alting assistent,” fortalte Patrick Spence. Målet med opkøbet af Snips er udvikling af stemmestyring, der er musikspecifik.

En anden interessant del af Snips’ platform er brugernes privatliv. En stor del af stemmestyringen, stemmegenkendelse og sprogforståelsen sker lokalt på enheden. Derfor skal der ikke nødvendigvis uploades stemmeoptagelser til centrale servere for at få teknologien til at fungere.

Sonos seneste produkt er den transportable højttaler Sonos Move, der står på i en diskret opladningsfod. Så snart højttaleren løftes af, slår Sonos Move over på batteridrift. Udover understøttelse af AirPlay og Sonos egen app så har Move også Bluetooth-forbindelse. Det er første gang Sonos har lanceret en højttaler med Bluetooth.

VIDEOTEST: Lyt her før du køber Sonos Move

Hvis du er nysgerrig efter at vide hvordan Google Assistant lærte at tale dansk, så tjek min podcast hvor Googles danske sprogekspert fortæller, hvordan de fik Google Assistant på danskkursus.

Mere til historien

På premieredagen hvor Ikea satte Symfonisk-produkterne til salg i butikkerne, blev der solgt 30.000 højttalere. Det fortalte Sonos ved fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab. Der kom ikke yderligere detaljer om hvordan salget efterfølgende er gået.

Læs også:
Her er min anmeldelse af Symfonisk

Her er Sonos roadmap for 2024

Se listen over hvilken nyheder som Sonos forventes at lancere i 2024. Et roadmap er sluppet ud.

(mere…)
Sonos er på vej med spændende nyt

Et nyt spændende produkt er på vej fra Sonos og forventningerne er store.

(mere…)
Sonos Move 2 test | Forbedret, tung og dyr

TEST: Batteritiden er længere, og lyden er bedre, men vægten og prisen er stadig høj. Læs min test af den transportable højttaler, Sonos Move 2, her.

(mere…)
Ny kraftig batterihøjttaler fra Sonos – Move 2

Sonos Move 2 har kraftigere lyd, længere batteritid, trådløs opladning og holder til vand.

(mere…)
Sony klar med billig og kompakt trådløs højttaler

En ny kompakt trådløs højttaler fra Sony til en pris, hvor alle kan være med, har set dagens lys. Se pris og design her.

(mere…)
aLOOMI er den hyggelige havehøjttaler

HAVETECH: Hyggemusik ved havebordet og stemningen af candlelight. Det er lampehøjttaleren aLOOMI.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram