Sonos vil fokusere mere på stemmestyring af din musik

1

Din stemme skal kunne bruges mere aktivt til styring af musikken på dine Sonos højttalere. Sonos CEO vil dog ikke konkurrere med Google og Amazon.

Sonos retter nu et større fokus mod stemmestyring af deres højttalere. Det må udledes som et naturligt resultat efter opkøbet af det Paris- og Tokyo-baserede startupfirma Snips. Sonos har købt virksomheden for 37,5 millioner dollars, der er betalt kontant. Det skriver Variety.

Snips har udviklet en platform, der kan afvikle stemme-kommandoer på smarthøjttalere og andre smartenheder. Platformen er fleksibel, så der let kan opbygges kommandoer og dialoger til eksempelvis en smarthøjttaler.

Oprettelsen af kommandoer sker i disse tre relativt enkle trin.

  • Opret en trigger-ord som ”Hej højttaler”
  • Angiv en kommando. Fx ”Spil noget med Bruce Springsteen”. Ordene ”Spil” og ”Bruce Springsteen” er nøglerne til selve afspilningen.
  • Opret dialoger: ”Hvilket album er sangen fra”, ”Tilføj sangen til min top-100 playliste” osv.

Sonos SEO Patrick Spence understregede i et interview med Variety, at Sonos ikke planlægger at konkurrere med Amazon Alexa eller Google Assistant. Begge dele vil fortsat være tilgængelige på Sonos højttalere.

  • ”Vi bygger ikke en spørg-om-alting assistent,” fortalte Patrick Spence. Målet med opkøbet af Snips er udvikling af stemmestyring, der er musikspecifik.

En anden interessant del af Snips’ platform er brugernes privatliv. En stor del af stemmestyringen, stemmegenkendelse og sprogforståelsen sker lokalt på enheden. Derfor skal der ikke nødvendigvis uploades stemmeoptagelser til centrale servere for at få teknologien til at fungere.

Sonos seneste produkt er den transportable højttaler Sonos Move, der står på i en diskret opladningsfod. Så snart højttaleren løftes af, slår Sonos Move over på batteridrift. Udover understøttelse af AirPlay og Sonos egen app så har Move også Bluetooth-forbindelse. Det er første gang Sonos har lanceret en højttaler med Bluetooth.

VIDEOTEST: Lyt her før du køber Sonos Move

Hvis du er nysgerrig efter at vide hvordan Google Assistant lærte at tale dansk, så tjek min podcast hvor Googles danske sprogekspert fortæller, hvordan de fik Google Assistant på danskkursus.

Mere til historien

På premieredagen hvor Ikea satte Symfonisk-produkterne til salg i butikkerne, blev der solgt 30.000 højttalere. Det fortalte Sonos ved fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab. Der kom ikke yderligere detaljer om hvordan salget efterfølgende er gået.

Læs også:
Her er min anmeldelse af Symfonisk

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer