Sonos vil fokusere mere på stemmestyring af din musik

Din stemme skal kunne bruges mere aktivt til styring af musikken på dine Sonos højttalere. Sonos CEO vil dog ikke konkurrere med Google og Amazon.

Sonos retter nu et større fokus mod stemmestyring af deres højttalere. Det må udledes som et naturligt resultat efter opkøbet af det Paris- og Tokyo-baserede startupfirma Snips. Sonos har købt virksomheden for 37,5 millioner dollars, der er betalt kontant. Det skriver Variety.

Snips har udviklet en platform, der kan afvikle stemme-kommandoer på smarthøjttalere og andre smartenheder. Platformen er fleksibel, så der let kan opbygges kommandoer og dialoger til eksempelvis en smarthøjttaler.

Oprettelsen af kommandoer sker i disse tre relativt enkle trin.

  • Opret en trigger-ord som ”Hej højttaler”
  • Angiv en kommando. Fx ”Spil noget med Bruce Springsteen”. Ordene ”Spil” og ”Bruce Springsteen” er nøglerne til selve afspilningen.
  • Opret dialoger: ”Hvilket album er sangen fra”, ”Tilføj sangen til min top-100 playliste” osv.

Sonos SEO Patrick Spence understregede i et interview med Variety, at Sonos ikke planlægger at konkurrere med Amazon Alexa eller Google Assistant. Begge dele vil fortsat være tilgængelige på Sonos højttalere.

  • ”Vi bygger ikke en spørg-om-alting assistent,” fortalte Patrick Spence. Målet med opkøbet af Snips er udvikling af stemmestyring, der er musikspecifik.

En anden interessant del af Snips’ platform er brugernes privatliv. En stor del af stemmestyringen, stemmegenkendelse og sprogforståelsen sker lokalt på enheden. Derfor skal der ikke nødvendigvis uploades stemmeoptagelser til centrale servere for at få teknologien til at fungere.

Sonos seneste produkt er den transportable højttaler Sonos Move, der står på i en diskret opladningsfod. Så snart højttaleren løftes af, slår Sonos Move over på batteridrift. Udover understøttelse af AirPlay og Sonos egen app så har Move også Bluetooth-forbindelse. Det er første gang Sonos har lanceret en højttaler med Bluetooth.

VIDEOTEST: Lyt her før du køber Sonos Move

Hvis du er nysgerrig efter at vide hvordan Google Assistant lærte at tale dansk, så tjek min podcast hvor Googles danske sprogekspert fortæller, hvordan de fik Google Assistant på danskkursus.

Mere til historien

På premieredagen hvor Ikea satte Symfonisk-produkterne til salg i butikkerne, blev der solgt 30.000 højttalere. Det fortalte Sonos ved fremlæggelsen af det seneste kvartalsregnskab. Der kom ikke yderligere detaljer om hvordan salget efterfølgende er gået.

Læs også:
Her er min anmeldelse af Symfonisk

HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Robust højttaler er klar fra Ultimate Ears

Everboom er en ny robust højttaler som tåler fald og vand.

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Sonos Roam 2 er relanceret med en ekstra knap

En ekstra knap. Det er den store nyhed i den transportable højttaler Sonos Roam 2.

(mere…)
Sonos Ace er en realitet – Sonos hovedtelefoner

Spatial Audio, støjreduktion og integration med Sonos soundbars. Her er Sonos Ace.

(mere…)
Sonos’ nye app er fuld af fejl og mangler

En række brugere raser over den nye Sonos-app, som de mener er fyldt med fejl og mangler.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram