iPhone 11 Pro test – den iPhone du altid har drømt om

TEST: Den bedste batteritid nogensinde, fantastiske low-light-billeder, hurtigopladning og et kæmpe overskud. iPhone 11 Pro sætter ny standard for dine forventninger til en iPhone.

iPhone 11 Pro test
iPhone 11 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Særligt to nyheder sender iPhone 11 Pro til tops i min anmeldelse; kamera og batteritid

iPhone 11 Pro er den iPhone, du altid har drømt om. Så enkelt kan det siges. Jeg er voldsomt begejstret.

Velkommen til min test af iPhone 11 Pro Sponseret link og iPhone 11 Pro Max.

Anmeldelsen tager udgangspunkt i iPhone 11 Pro da de to pro-modeller, stort set er ens. Derfor giver det ikke mening med to selvstændige anmeldelser.

Grundlæggende har iPhone 11 Pro Max større skærm og batteri. Alle øvrige funktioner er ens.

Jeg ved ikke hvad det ligner

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har et design, der på ingen måde klæder telefonen.
Jeg ved ikke, hvad det ligner (Foto: MereMobil.dk)

Apple har altid været verdensmestre i lækkert design inden for stort set alle tech-kategorier, men designet er faktisk det eneste punkt, hvor denne iPhone netop IKKE er den du har drømt om.

Kamerakassen på bagsiden ligner…. Ja, jeg ved ikke, hvad det ligner. Det startede på iPhone X-serien, hvor kameraplaceringen ikke var køn. Nu er det gået fra slemt til værre.

Resten af designet hænger godt sammen.

Du vil desuden bemærke, at den glatte glasbagside fra iPhone X-serien nu er skiftet til en mat glasbagside. Dette giver et bedre greb. Og en utrolig lækker følelse.

Farvevalget er konservativt. Den grønne er da meget cool, men den står ikke så meget ud, at farven bliver ”must have”. Rammen er på begge Pro-telefoner i rustfrit stål. På iPhone 11 benyttes aluminium.

Kæmpe opgradering af kameraet

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro (Foto: MereMobil.dk)

På kameraet mærker du virkelig en forskel, når der sammenlignes med tidligere modeller.

Triplekameraet består af følgende objektiver:

 • 12 megapixels, f/1.8, 26mm (vidvinkel), 1/2.55″, 1.4µm, dual pixel PDAF, OIS
 • 12 megapixels, f/2.0, 52mm (telefoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optisk zoom
 • 12 megapixels, f/2.4, 13mm (ultra vidvinkel)

Ved dagligdags fotografering vil du opleve gode billeder. Apple har fortsat styr på deres shutter-lag (tiden der går fra du trykker på udløseren til motivet er i kassen). Telefonen skyder det billede, som du ser, og er lynhurtig klar til næste billede.

Burstmode har holdt flyttedag. I stedet for at holde udløseren inde, så skal udløseren nu trækkes nedad (eller mod venstre) alt efter, hvordan du holder telefonen.

Holdes udløseren inde, så lynaktiveres videooptagelse. Bliver du træt i fingeren, skal du trække knappen opad (eller mod højre) hvorefter optagelsen fortsætter uden din finger er på knappen.

Når mørket falder på, er iPhone 11 Pro og 11 Pro Max blevet op til tre gange hurtigere, når autofokuspunktet skal sættes, lyder det fra Apple.

Endelig 16:9-billeder

Billede i 16:9-format taget med iPhone 11 Pro
Billede i 16:9-format taget med iPhone 11 Pro (Foto: MereMobil.dk)

For første gang nogensinde kan en iPhone tage billeder i 16:9-format.

Siden den første iPhone har Apple stædigt fastholdt 4:3-formatet, men i takt med udbredelsen af større skærme (inklusive Apples egne smartphones), så bliver 4:3-billedet bare et kedeligt frimærke med sorte kanter. Vises billederne på en tv-skærm, f.eks. via Apple TV, er kanterne endnu mere irriterende.

Nu tilbydes formaterne 4:3, 16:9 og 1:1 (kvadratisk).

I min tech-podcast, episode 61, kan du høre et indslag om de mange skærm-, foto- og videoformater vi i disse år omgiver os med. Du kan høre interviewet herunder (gå frem til 6:20 minutter). Hele episoden finder du her.Kamerainterfacet viser tydeligt, hvad du præcist tager billede af – formatmæssigt. De nedtonede kasser omkring søgeren er den del af motivet du IKKE får med. Du kan således se, hvor meget mere du vil få med, hvis du skrifter til ultra vidvinkel (0.5).

En anden nyhed er ”Udvidet rammeområde til foto- og videoer”. Her bruges nogle ekstra pixels omkring det normale billede (eller video) til at hjælpe med kompositionen og stabilisering. Dette kan deaktiveres i indstillinger. Hvis et billede eller en video ikke redigeres inden for 30 dage bliver disse ekstra data automatisk slettet.

Videooptageren understøtter op til 4K med 60 fps. Standardindstillingen er 1080p HD 30 fps. Kører du 60 fps så bliver optagelsen nærmest som på en film. Det ser fedt ud.

Fremragende i mørke

Taget med iPhone 11 Pro, nattilstand
Taget med iPhone 11 Pro, nattilstand. Billedet er taget “op mod månen” der ses i baggrunden (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har været frontløber ved lowlight-fotografering. Den nyeste Huawei Mate 30 Pro er ingen undtagelse. Konkurrenten Samsung fulgte godt med på Galaxy S10+.

Apple har altid været gode i point-and-shoot situationer. iPhone har ikke nødvendigvis taget det bedste billede, men et billede der var ”okay” og som mange iPhone-ejere har stillet sig tilfreds med.

Nu kombinerer Apple point-and-shoot med en væsentligt bedre billedkvalitet, særligt i dårlig belysning. Den nye nattilstand er fantastisk.

Nattilstanden aktiveres automatisk, når lysforholdene er til det. Vil du ikke bruge tilstanden, skal du selv slå den fra i fotosituationen.

Når udløseren aktiveres i nattilstand, skal iPhonen holdes så stille som muligt, mens der tælles ned fra 5 sekunder. Resultatet er forbløffende godt.

Sætter du telefonen på en tripod, vil du kunne skyde natbilleder med 28 sekunders lukketid. I princippet kan du tage natbilleder, hvor det er RIGTIGT mørkt.

Eksempel på nattehimmel

Jeg har prøvet at tage billeder af stjernehimlen. Det lykkedes tildels. Jeg efterredigerede lidt. Du kan se det originale og redigerede billede herunder.

Low-light, uden og med nattilstand

Ultra vidvinkel / standard

Ny portrættilstand og nye funktioner

High-Key Light Mono hedder en ny portræteffekt, hvor baggrunden bliver hvid. Selve motivet er i sort-hvid. Det fungerer bedst, når du tager et portræt på en ensfarvet baggrund. Der er et eksempel i galleriet herover. High-Key Light Mono er en sjov feature, der langt fra er perfekt.

En anden knapt så interessant effekt er muligheden for at lave slow-motion selfies (slowfies)… Hvorfor?

Jeg kan ikke bedømme, hvorvidt iPhone 11-serien har verdens bedste kamera, men det er i hvert fald det bedste hidtil fra Apple og betydeligt over, hvad Apple hidtil har leveret.

Du kan se flere af mine billeder herunder.

Billeder taget med iPhone 11 Pro

Batteritiden er fantastisk

Apple lover længere batteritid på iPhone 11-serien sammenlignet med tidligere modeller. iPhone 11 Pro kommer med op til 4 timers længere batteritid end iPhone Xs. iPhone 11 Pro Max har 5 timers længere strømtid end iPhone Xs Max.

I praksis er der ingen tvivl om, at der virkelig er sket noget på batteritiden. Om det lige er 4 eller 5 timer, er svært at afgøre. Men det er uden sammenligning den iPhone, der holder længst på en opladning.

En typisk dag fra klokken 7 om morgenen til klokken 23 om aftenen slutter med 25-35 procent strøm tilbage på de aktive dage. På knapt så aktive dage har jeg præsteret at tage telefonen i brug klokken 7.15 og lægge den i opladeren klokken 22:15 den efterfølgende dag.

Apple sætter fokus på den strømforbedrede A13 Bionic chip, som årsagen til forbedringen. Det er dog ikke den fulde historie. En anden del som er mindst lige så vigtig, er batteriets kapacitet.

Fra iPhone Xs til iPhone 11 Pro er kapaciteten øget fra 2.658 til 3.046 mAh. Forøgelsen er altså omkring 15 procent. Max-modellen er øget fra 3.174 til 3.969 mAh – 25 procent mere kapacitet.

For første gang vedlægger Apple en hurtigoplader i salgspakken til iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max. Kabelopladning med op til 18 watt, er understøttet. Netop en 18 watt oplader er vedlagt.

Der er tale om en USB-C oplader med USB-C stik som udgang og ikke det gamle USB-A stik. Derfor er ladekablet i salgspakken med USB-C til Lightning-stik. Her havde jeg håbet, at Apple var gået all-in på USB-C, men mon ikke det kommer. Alle nyere MacBooks samt iPad Pro er skiftet til USB-C, så mon ikke tiderne for Lightning snart er talte?

På 30 minutter kunne jeg oplade iPhone 11 Pro fra 0-54 procent med 18 watts opladeren.

Trådløs opladning er stadig en mulighed. Her når du kun 21 procent på en halv time, når iPhone 11 Pro oplades. iPhone 11 Pro Max rammer 17 procent på en halv time. Det viser en test, som Phonearena har udført.

Lader kun til 80 procent

Fra iOS 13 er der kommet bedre styring af opladeprocessen. Dette kaldes “Optimeret batteriopladning”. Telefonen lærer din opladningsrutiner, og oplader kun til 80 procents kapacitet, ind til du skal bruge telefonen.

Om natten ligger opladeren dermed ikke at “pumper” på batteriet for at holde den på 100 procent. I stedet ligger den omkring 80 procent, og når dit ståop-tidspunkt nærmer sig, så lades det sidste stykke.

Sony introducerede denne lademetode i 2016 på deres telefoner. Det skete sammen med Qnovo. Om Apple også anvender Qnovo-teknologien, eller har udviklet deres egen tilsvarende, ved jeg ikke.

Jeg har i testperioden altid oplevet, at min iPhone var helt opladet, når jeg slog øjnene op.

Som nævnt er opladeteknikken ikke specifik for iPhone 11-serien. Det er en funktion i iOS 13.

TIP: Sådan tjekker du om batteriet på din iPhone er træt

Flere nyheder på hardwaren

Nye iPhones repræsenterer altid en del ny teknologi, men ikke nødvendigvis teknologi, som ikke er set før på markedet.

Eksempelvis understøtter Wi-Fi delen den nye standard WiFi 6 også kendt som Wi-Fi 801.11 ax. iPhone 11-serien og Samsung Galaxy Note10-serien er foreløbigt de eneste smartphones, der har WiFi 6.

En nyhed er også Dolby Atmos og Dolby Digital Plus. Desuden får du Bluetooth 5, som Apple dog har brugt på alle modeller siden iPhone 8.

Oplåsning med Face ID er nu 30 procent hurtigere end tidligere. Dette er dog en iOS 13 specifik forbedring og ikke udelukkende relateret til hardwaren. iPhone kan fortsat ikke låse op, hvis ikke ansigtet registreres forholdsvis lodret. På iPad Pro 2018 låses der op selvom enheden er roteret en halv omgang.

En nyhed er altid processoren. Ifølge Apple har iPhone 11-serien den hurtigste CPU og GPU (grafik) i en smartphone, der nogensinde er set. Jeg har det sådan, at det vil da være underligt hvis denne del blev dårligere – selvom vi for længst har ramt et niveau, hvor almindelige brugere slet ikke kan udnytte de kræfter, som produkterne kommer med.

Herunder kan du se nogle af mine seneste benchmarkmålinger af forskellige topmodeller.

  Antutu 3D Mark
iPhone 11 Pro 458.925 5.174
Sony Xperia1 341.814 5.338
OnePlus 7 Pro 374.041 5.597
Samsung Galaxy S10+ 417.690 4.325
iPhone Xs Max 362.252 3.604

Hvad er forskellen på iPhone 11 og iPhone 11 Pro og 11 Pro Max?

iPhone 11 Pro og iPhone Xs Max
iPhone 11 Pro og iPhone Xs Max (Foto: MereMobil.dk)

iPhone 11 er den billigste og mindst funktionsrige iPhone i år. iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er stort set ens.

Skærmen er størst på max-modellen. Netop fordi skærmen er større, med et højere batteriforbrug til følge, er batteriet også større i iPhone 11 Pro Max.

Kameraerne er identiske på pro-modellerne, men på iPhone 11 må du undvære telefoto-linsen og 2x optisk zoom Ved generel fotografering er alle tre telefoner altså ens. iPhone 11 har således også ultra vidvikel-sensoren.

Ligeledes er ydelsen ens.

Du skal lægge ekstra meget mærke til skærmstørrelserne i købssituationen. iPhone 11 Pro er den mest kompakte model med 5.8 tommer skærm. I forhold til max-modellen, der har 6.5 tommer skærm, ser iPhone 11 Pro lille ud.

Selvom iPhone 11 er den billigste, så får du alligevel en stor skærm. Her er størrelsen 6.1 tommer. Dette er dog kun en LCD-skærm, mens topmodellerne benytter OLED-teknologi.

Konklusion: Alt det du har drømt om

iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du har en iPhone fra X-serien, så skal du ikke opgradere. Der er meget mere i 10’erne endnu.

Når det er sagt, så er iPhone 11-serien noget af det mest interessante hidtil i Apple portefølje. Her er nogle af favoritegenskaberne, set med mine øjne.

 • Modstår vand i længere tid end forgængeren
 • Fantastisk batteritid
 • Hurtigoplader medfølger i pakken
 • Ydelse til mange år frem
 • Ultra vidvinkel-mulighed i kameraet
 • Rigtig god ydelse ved low-light fotografering
 • Generelt store opgradering i kameraet
 • Klar til WiFi 6

Nogle vil indskyde: “Ja, men det har Android jo haft i årevis”. Korrekt! Apple har bare ikke tilbudt præcis disse features før.

iPhone 11 Pro test topkarakter
Apple iPhone 11 Pro har fået top-karakteren 6 ud af 6 stjerner fra MereMobil.dk

Jeg vil stadig påstå, at markedet er opdelt i to segmenter; iPhone-brugere og Android-brugere. Sidstnævnte er mere flytbare i retning af iPhone, mens ejere af en iPhone, er mindre klar til at forlade Apples lukkede have, hvor de synes der dufter skønt af blomster.

Apples kunder er ofte ret ligeglade med, hvad Android-platformen kan tilbyde, da de aldrig vil gå den vej. Derfor ER iPhone 11-serien en virkelig stor nyhed, for de kunder som sværger til Apple.

Jeg er ikke i tvivl. iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max er topkarakteren 6 ud af 6 stjerner værd.

Du kan slippe omkring Sponseret link 8.900 kroner for iPhone 11 Pro og Sponseret link 9.800 kroner for iPhone 11 Pro Max. Det er for versionerne med 64 GB hukommelse, oplyser Pricerunner. Til sammenligning koster det 6.300 kroner at købe en 64 GB iPhone 11.

Overvej om din nye iPhone 11 skal have et nyt abonnement. Oister tilbyder nogle af de billigste mobilabonnementer Sponseret link.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Rigtigt godt kamera. Ultra vidvinkel og night-mode er fantastisk
 • Bedste batteritid i en iPhone nogensinde
 • Hurtigopladning er understøttet – USB-C hurtiglader medfølger
 • Processoren giver ydelse et langt stykke ud i fremtiden
 • Sikker beskyttelse af telefon og data via Face ID
 • Højttalerne lyder godt – god lyd ved telefonsamtaler

Lidt at tænke over

 • Trådløs opladning er langsom
 • Ingen 3.5 mm. jackstik-adapter i salgskassen
 • Kamerakassen bagpå er dårligt designet
 • Er iPhone 11 i virkeligheden et bedre køb – value-for-money for dig?

Mere til historien

Historisk er der langt imellem topkarakter til iPhones fra min side. I ”nyere tid” er det kun givet til iPhone 6S Max og iPhone X.

Apple iPhone 11 Pro
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
57 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram