Er en dyr Chromebook pengene værd?

MINITEST: ASUS Chromebook Flip C434T er dyr, men du får en Chromebook i høj kvalitet. Er den de mange ekstra kroner værd?

ASUS Chromebook Flip C434T test
ASUS Chromebook Flip C434T (Foto: Asus)

En Chromebook fås ned til et par tusinde kroner, hvilket nok er det som i første omgang tiltrækker kundernes opmærksomhed. Du kan dog også finde en langt dyrere Chromebook. Vi taler i prislejet omkring 7.000 kroner.

Hvorfor skulle du give SÅ meget ekstra? Simpelthen fordi kvaliteten er bedre.

Jeg har over en periode brugt ASUS Chromebook Flip C434T, for at kunne sammenligne de billige Chromebooks mod en væsentligt dyrere.

BAGGRUNDForstå Chromebook på 10 minutter

Bedre design og højere kvalitet

ASUS Chromebook Flip C434T
ASUS Chromebook Flip C434T (Foto: Asus)

Det første du opdager, med ASUS C434T i hånden, er designet. Det er bare noget HELT andet med et aluminiumskabinet end en kedelig grå plastik, der forsøger at ligne noget den ikke er.

Du mærker også tydeligt, at den samlede produktkvalitet er bedre.

Dernæst er skærmen betydeligt flottere. Denne 14-tommer Full HD (1920×1080 pixels) skærm slår alle de billige modeller med længder. Lysstyrke er tilmed rigtig god. Du er aldrig i tvivl om, hvad der står på skærmen.

I mine tidligere gennemgange af Chromebook beskrev jeg netop skærmen, som et sted hvor der oftest spares fra producentens side. Hvis ikke du har maskinerne side-om-side, er det ikke sikkert du tænker over det i købssituationen, men det vil du bestemt gøre bagefter.

På denne Chromebook bliver du altså ikke skuffet over skærmens kvalitet.

KØBSGUIDEChromebook? 5 ting du skal tjekke før du køber

Større overskud

ASUS Chromebook Flip C434T
ASUS Chromebook Flip C434T (Foto: Asus)

Når du presser en lavpris Chromebook med flere aktive programmer samtidigt og mange åbne faner i browseren, så er det ikke ligefrem overskud, at maskinen udviser. Her skal tålmodigheden findes frem.

Den testede model har en Intel Core i5 processor samt 8 GB RAM. Her er et helt andet overskud. Et overskud på linje med en god Windows eller Mac-computer.

Det er så også her, at du begynder at øge kravene til maskinen – særligt mentalt. Når det sker, så lægger du i højere grad mærke til, at eksempelvis Microsofts programmer er mobiludgaver og ikke de store fuldfede udgaver som på Windows og Mac. Her bliver det lidt irriterede.

GUIDE: Spark nyt liv i din gamle computer

Har du brug for at arbejde med foto og video, så vil du helt klart få glæde af flere kræfter. Når det er sagt, så kan du stadig uden problemer klippe små videoer på selv en billig Chromebook til en tredjedel af prisen.

En interessant iagttagelse er, at tastaturet og touchpad på 434T mod C214M-modellerne i begge tilfælde klarer sig rigtigt godt. Asus har ikke sparet på disse dele – heldigvis. Det er en bedre skriveoplevelse end vi finder på Apples bærbare med det såkaldte butterfly-keyboard.

Apple dropper måske deres trælse tastatur

Det er desuden ret cool at skærmen kan flippes rundt og forvandle computeren til en Android-tablet.

Herunder kan du se målingerne jeg har foretaget med Geekbench på henholdsvis ASUS Chromebook Flip 434T og ASUS Chromebook Flip C214. Der er omkring 3.500 kroner i forskel på de to maskiner.

 Single-coreDual-coreProcessorRAM
ASUS 434T4.1178.287Intel Core i5, 8th8 GB
ASUS C214M1.9493.480Intel Celeron4 GB

Konklusion: Super fed maskine

ASUS Chromebook Flip C434T
ASUS Chromebook Flip C434T (Foto: Asus)

Jeg er ikke i tvivl om, at ASUS Chromebook Flip 434T er en monster fed Chromebook. Det er den du køber, hvis du er feinschmecker inden for computere.

Jeg synes Chromebook har sin styrke i det prisvenlige produktudvalg, hvis du går efter de maskiner, som har en fornuftig skærm. Det har eksempelvis ASUS Chromebook Flip C214M.

Når det er sagt, at er Flip 434T en FED maskine. Jeg er bare ikke der, hvor jeg personligt ville købe en Chromebook i den prisklasse. Her ville jeg gå med en “rigtig” computer, der ikke begrænser mig.

ASUS Chromebook Flip 434T, eller en anden Chromebook i dette prisleje, kan være maskinen du køber, hvis du i dag har en billig Chromebook, og ønsker mere fart, bedre skærm og lækkert design.

ANMELDELSE: Dette skal du vide før du køber en MacBook Air

Sådan gør du en gammel computer lynhurtig

Se guiden til Chromebook-køb

Mere til historien

Når du køber en bærbar computer, uanset mærke, så brug meget tid på om touchpadden og tastaturet fungerer ordentligt. Det er trods alt essentielle komponenter for brugen af en bærbar.

ASUS Chromebook Flip C434T
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

TESTEN ER I GANG: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Motorola Razr 50 Ultra har kun én fejl | Test

TEST: Flipdesignet på Motorola Razr 50 Ultra er lækkert, men telefonen har én fejl, du skal kende, før du køber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram