iPhone Xr har solgt bedre end flagskibene i USA

14

Nye tal fra analysefirma viser, at Apple har solgt færre eksemplarer af iPhone Xs og iPhone Xs Max samlet set – end af den mere prisvenlige iPhone Xr.

Der har været mange skriverier om, at iPhone Xr solgte dårligt. Helt skidt er det dog måske ikke. I hvert fald ikke på det amerikanske marked. Eller også var forventningerne selvfølgelig så endnu højere.

iPhone Xr
iPhone Xr (Foto: Apple)

iPhone Xr kan være ansvarlig for Apples svigtende salg

Analysefirmaet Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) har analyseret Apples kvartalsregnskab for første kvartal i 2019, som sluttede ved årsskiftet. Det skriver Pocketnow.com.

iPhone Xr sælger dårligere end forventet

Det viser, at iPhone Xs og iPhone Xs Max stod for 26 procent af iPhone-salget på det amerikanske kvartal. Bedre ser det ud for iPhone Xr, der stod for 39 procent af salget i kvartalet.

Dette er er 13 procent mere end iPhone Xs og iPhone Xs Max samlet. Og iPhone Xr kom først til salg, hvilket altså gav en kortere salgsperiode. Dog købte mange iPhone-entusiaster iPhone Xs og iPhone Xs Max da de udkom, hvilket altså tilhørte fjerde kvartal 2018.

De amerikanske mobilkøbere var mere interesserede i iPhone Xs Max end iPhone Xs, hvilket viser mobilkøberne er utrolig interesserede i de store skærme. Det gjaldt i øvrigt også 2017-modellerne, hvor iPhone 8 Plus solgte bedre på det amerikanske marked end iPhone 8.

Samlet set stod 2018-modellerne for 65 procent af det samlede iPhone-salg. I forhold til 2017 er det fremgang, da iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X her ”kun” stod for 61 procent af det samlede iPhone-salg, lyder det fra Josh Lowitz, der er partner og medstifter af CIRP.

Analysen viste også, at 5 procent af brugerne valgte at opgradere deres enheder på hukommelsen.

Apple skærer i iPhone Xr og iPhone Xs produktionen

Resultaterne fra CIRP bygger på en undersøgelse foretaget på 500 amerikanske Apple-kunder, som købte en iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch i oktober til december 2018.

Mere til historien

Først lige inden jul, helt præcis medio december, var Apple klar med et officielt cover til iPhone Xr modellen. Normalt er Apple klar med tilbehør ved lanceringen af telefonen. Uoriginalt tilbehør kan faktisk oftest købes allerede inden en telefon er officielt lanceret.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer