5 tech-tendenser der slår igennem i 2019

Flere kameralinser, farvel til Lightning-stikket og 5G-smartphones. Her er mine tech-forudsigelser for 2019.

Her får du mine tech-tendenser for 2019

Året er skudt i gang. Nu begynder ræset om hvem, der lancerer de mest spektakulære nyheder i det kommende år.

Allerede nu tegner sig et billede af, hvad vi kan forvente slår igennem eller hvad der får meget omtale inden for de næste 12 måneder.

Nogle af tingene er allerede langt fremme, og vil gradvist fylde mere og mere, mens andet tager længere tid om at lande i forbrugernes hænder og at blive implementeret i hverdagen.

Herunder er mine 5 forudsigelser af tech-tendenser for 2019.

1. Smart-højttalere udbredes med lynets hast

Små højttalere til hjemmet, der kan placeres hvor som helst, skal være intelligente. De skal ikke bare kunne spille musik, men også besvare spørgsmål.

Forbrugerne elsker allerede smart-højttalere. I tredje kvartal 2018 blev der, ifølge Strategy Analytics, sendt 22,7 millioner enheder ud på verdensmarkedet. Det er en stigning på 197 procent i forhold til det samme kvartal i 2017.

Amazon Echo lå i denne opgørelse i front og havde en markedsandel på 32 procent. Google fik en markedsandel på 23 procent.

Tidligere har forudsigelserne peget på, at der i 2020 sælges 225 millioner, smart-højttaler enheder på verdensmarkedet.

En rapport fra CIRP fortalte i august 2018, at 34 procent af Amazon Echo ejere og 31 procent af Google Home ejere i USA ejer mere end én smart-højttaler. Netop fordi mange ikke kan nøjes med én højttaler, så er dette i høj grad med til at forøge salget.

I Danmark er Google Home og Google Home Mini blevet tilgængelige i 2018. Libratone Zipp 2 højttaleren er i butikkerne med Amazon Alexa, der dog ikke taler dansk. Sonos ventes at åbne for Google Assistant i løbet af 2019. Desuden kommer Ikea med højttalere, der er understøttet af Sonos.

Nu invaderer Google dit hjem med højttalere

Det er stadig uklart om Apple vil sende deres smart-højttaler HomePods ud på det danske marked.

Jeg konkluderer, at betydeligt flere danskere i 2019 vil købe en eller flere smart-højttalere.

PODCASTSådan lærte Google Assistant at tale dansk

2. Apple siger farvel til Lightning-stikket

Først blev Magsafe-stikket fjernet fra Mac-computere. Det skete i august 2017. I november 2018 kom iPad Pro i en ny udgave, der blev den første iPad uden Lightning-stikket. Lightning-stikket blev erstattet med USB-C i Mac såvel som iPad.

Tilbage står så Apples telefoner, der hidtil stadig benytter Lightning-stikket.

Jeg forventer, at de iPhones der lander i efteråret, vil introducere USB-C som oplade- og kommunikationsstik.

Apple præsenterede Lightning-stikket i september 2012 som erstatning for det gamle 30-pins stik.

3. Smartphones får flere kameralinser

I 2018 fik vi dual-lens på flere smartphones i mange prisklasser og enkelte producenter introducerede hele tre linser. Huawei Mate 20 Pro var en af telefonerne med triple lens-system. Samsung Galaxy A7 (2018) kom også med tre bagkameraer.

Vi skal i 2019 forvente, at kamerateknologien i vores smartphones presses yderligere for endnu engang at forbedre kvaliteten af billederne.

På rygtebørsen har vi allerede hørt om Nokia 9 PureView med hele 5 linser på bagsiden.

VIDEONokia 9 PureView med 5 kameraer er afsløret

Flere kameralinser i 2019

4. De første 5G-telefoner kommer i 2019

Vi får ikke et kommercielt udbredt 5G-netværk i Danmark i 2019. Kommer der noget i den retning vil det være et enkelt teleselskab, som i et mindre testområde opsætter 5G-udstyr i testøjemed –for at kunne sige, at netop DE kom først.

5G er endnu en marketingsmulighed for operatørerne, og det kan blive et stort fokuspunkt for flere smartphone-producenter. Her handler det også om, at ”være den første”.

I løbet af foråret vil Samsung præsentere Samsung Galaxy S10 i en 5G-variant. Desuden kommer OnePlus med en 5G-telefon. Det samme ventes Huawei at gøre.

Jeg tror ikke, at Apple vil præsentere iPhones med 5G i 2019.

5. Klassiske computere presses af apps og tablets

Stationære og bærbare computere har ikke længere salgskurver, der brager ind i himlen. Tendensen er en flad kurve. I andet kvartal 2018 var der, ifølge IDC, en vækst i salget af traditionelle computere på 2,7 procent sammenlignet med andet kvartal 2017.

I IDC’s opgørelse tegner Lenovo sig for en vækst på 11,3 procent, Dell for 9 og HP gik 7,6 procent frem. Apple flyttede sig stort set ikke, mens gruppen af andre producenter gik 11,4 procent tilbage.

Da iPad Pro 2018 kom fortalte Apple, at ”denne iPad er kraftigere end 92 procent af alle de bærbare PC’ere, der blev solgt sidste år”.

Alle producenter laver meget kraftige tablets og smartphones, der gør det muligt at udføre meget avancerede opgaver som video- og billedredigering samt dokumentredigering, mails og meget andet. Det er blandt andet de meget apps, der er blevet bedre og bedre, som er med til at ændre vores forbrug.

Mere til historien

Hvad tror du, der kommer til at ske i 2019? Dine bud kan være lige så gode som mine. Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Smartphone-markedet fortsætter vækst

Ifølge analysefirmaet Canalys, så fortsætter væksten på smartphone-markedet for tredje kvartal i træk.

(mere…)
Atter fremgang i salget på smartphone-markedet

Efter et fald i salget de seneste tre år er der igen fremgang i salget af smartphones. Det er 5G som rykker.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram