Salget af smarthøjtalere vil eksplodere

Den amerikanske tech-trio, Amazon, Google og Apple, skal ikke forvente at få det store at sige, når kineserne tager de stemmestyrede smarthøjtalere til sig.

John G. med Google Home, Google Mountainview i Californien - december 2016 (Foto: MereMobil.dk(

John G. med Google Home, Google Mountainview i Californien – december 2016 (Foto: MereMobil.dk(

På verdensplan vil der med udgangen af 2018 være i nærheden af 100 millioner smarthøjttalere i brug. Det anslår den Singapore-baserede analysevirksomhed Canalys ifølge Venturebeat. Det er en fordobling siden udgangen af 2017.

Men det stopper ikke der. Canalys har studeret tendenserne nøje og ganget og divideret markedet med de store spillere på området: Google, Amazon og Apple, og kommet frem til at antallet af smarthøjtalere i løbet af få år passerer 200 millioner og rammer 225 millioner enheder i 2020.

Så hvis du tror, at det kun er noget amerikanere (73 procent af salget sker over there) og teknik-nørder leger med, så må du tro om.

Google og Amazon længder foran Apple

Det er samtidigt et marked, hvor Google og Amazon har sat Apple af.

Således sprøjter Amazon Echo-enheder ud og sidder i øjeblikket på halvdelen af markedet, mens Google med Home sidder på 30 procent. I 2022 venter Canalys at de to tech-mastodonter hver vil sidde på cirka en tredjedel af markedet – men det bliver ikke Apple, som for alvor æder sig ind på konkurrenterne.

Canalys mener, at Apple og dets HomePods markedsandel vil vokse fra fire procent i dag til ti procent i 2022.

Hvem der sidder på de resterende lidt over 20 procent er lidt usikkert. Blandt andet nævner Canalys ikke Sonos, som med One forsøger sig på markedet.

PODCAST: Hør hvor vilde de digitale assistenter bliver i fremtiden

Men det skulle være sikkert, at den store trækhest i antallet af enheder ventes at blive Kina. I øjeblikket foregår tre procent af salget af smarthøjtalere i det folkerige land, men de knap 1,4 milliarder kinesere ventes snart at blive modne til for alvor, at opdage den stemmestyrede enheds fortræffeligheder, så hver tiende smarthøjtaler vil blive solgt i Kina.

Men det bliver hverken Amazons, Apples eller Googles enheder, som kommer til at blive en markant del af den kinesiske indretning.

At få fodfæste i Kina vil være svært for den amerikanske trio Apple, Google og Amazon, men de vil også stå over for intens lokal konkurrence.

Det siger Hattie He fra Canalys:

– “Kina er stadig et voksende marked for smarthøjttalere, men det er en sovende kæmpe. Lokale aktører, som Alibaba og Xiaomi, investerer stærkt, siger han og pointerer, at markedet er gigantisk:

– “Kina har et massivt potentiale med mere end 450 millioner husstande – hvilket er over tre gange antallet i USA”.

Mere til historien

Måske når Canalys’ forudsigelser at blive forstyrret af udviklingen. Et nyt patent står nemlig stærkt på rygtebørsen i øjeblikket. Samsung skulle have udviklet en smarthøjtaler med berøringsfølsom skærm og indbygget kamera. Læs mere om det her

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram