Ny patent viser smart Samsung-højtaler med skærm og kamera

9

RYGTE: Samsungs kommende smart-højtaler skal imponere med berøringsfølsom skærm og indbygget kamera.

Samsungs patent viser en rotérbar højtaler med indbygget kamera og skærm. (Foto: LetsGoDigtal / Samsung

Forestil dig en højtaler, som kan se dig, høre dig og mærke dig. Det kan meget vel blive til virkelighed, hvis man skal tro et nt patent fra Samsung, som LetsGoDigital har kigget nærmere på.

Nye rygter: Samsung Galaxy Note 9 får stort batteri

Patentet viser en højtaler, der er udstyret med en rund og angiveligt berøringsfølsom skærm. Sammen med højtalerens indbyggede kamera kan den ifølge patentet bruges til videoopkald. Derudover er højtaleren også i stand til at positionere kamera og skærm, så smart-højtaleren kan “se” brugeren. Den øverste halvdel af højtaleren kan nemlig dreje rundt.

Sammenligner man Samsungs patent med eksempelvis Apples Homepod, så er det tydeligt, at Samsung har store ambitioner.

Apples smarthøjtaler har eksempelvis ikke indbygget kamera til videochat. Derudover er funktionerne på Homepods berøringsfølsomme overflade i toppen af højtaleren meget begrænsede. Det er nemlig kun muligt at aktivere Siri og styre musikken ifølge Apples hjemmeside.

Apple dominerende i første kvartal 2018

I forbindelse med dette års Mobile World Congress og lanceringen af Samsung Galaxy S9 og S9+ løftede Samsungs chef for mobilenheder slørret for, at Samsung formodentlig vil lancere en smart-højtaler i sidste halvdel af 2018. Det er uvist om patentet viser den kommende højtaler, der efter alt at dømme bliver udstyret med Samsungs digitale assistent kaldet Bixby.

Såfremt Samsung præsenterer en Bixby-højtaler, vil forbrugerne have flere forskellige smart-højtalere og platforme at vælge imellem. Listen tæller blandt andre Google Home, Apple Homepod og Amazons Alexa-enheder. Indtil videre er det kun Amazons Echo Show, der er en smart-højtaler med indbygget kamera til videochat. Echo Show er dog ikke i stand til at dreje skærm og kamera i retning af brugeren som Samsungs patent viser.

Mere til historien

Samsungs Bixby blev annonceret sammen med Samsung Galaxy S8. Assistenten er et alternativ til blandt andet Google Assistent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer