Apple dominerende i første kvartal 2018

21

Apple dominerer salget af telefoner til butikkerne med iPhone X og iPhone 8.

12,7 millioner. Så mange iPhone X’er sendte Apple fra sine fabrikker i løbet af første kvartal 2018. Dermed placerer Apple sig langt foran konkurrenternes mest sendte smartphones. Det fremgår af en rapport fra analysebureauet IHS Markit.

Også selskabets “billigere” iPhone 8 blev sendt til forhandlere i store antal. 8,5 millioner blev det ifølge IHS Markit til i første kvartal.

Smartphone-salg: Samsung taber terræn til Apple

Tallene i rapporten dækker over antallet af smartphones leveret til forhandlere, butikker og lignende. De er altså ikke nødvendigvis et udtryk for, hvor mange telefoner, den enkelte producent har solgt i første kvartal.

Mens Apple har indtaget både første- og andenpladsen på IHS Markits liste, så snupper sydkoreanske Samsung tredjepladsen med en lidt overraskende model. For mens det er Apples flagskib, der driver vareforsendelserne, så er det Samsungs Galaxy Grand Prime Plus, som står for de fleste af Samsungs smartphone-forsendelser. 8,3 millioner blev det til i årets første kvartal.

Apple går frem på iPad og iPhone – Mac-salget er stagneret

Sammenlignet med sidste år oplever både Samsung og Apple en tilbagegang i antallet af forsendte smartphones.

iPhone 7 Plus stod for 18,3 millioner forsendte enheder i første kvartal 2017; altså næsten 6 millioner mere end iPhone X i år. Hos Samsung blev der leveret 2,2 millioner flere Galaxy Grand Prime Plus-telefoner i første kvartal 2017 sammenlignet med samme kvartal i år.

Huawei P9 Lite opdateres nu til Wi-Fi Opkald og VoLTE

Som noget nyt er top 10 listen i år udelukkende bestående af Apple og Samsung. Sidste år fandt man både Apple og Samsung samt de kinesiske producenter VIVO og Huawei på listen.

Mere til historien

Apple ønsker ikke selv at oplyse, hvor mange telefoner der er solgt af de specifikke modeller. I stedet viser selskabets regnskab kun det samlede iPhone-salg.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer