Apple dominerende i første kvartal 2018

Apple dominerer salget af telefoner til butikkerne med iPhone X og iPhone 8.

12,7 millioner. Så mange iPhone X’er sendte Apple fra sine fabrikker i løbet af første kvartal 2018. Dermed placerer Apple sig langt foran konkurrenternes mest sendte smartphones. Det fremgår af en rapport fra analysebureauet IHS Markit.

Også selskabets “billigere” iPhone 8 blev sendt til forhandlere i store antal. 8,5 millioner blev det ifølge IHS Markit til i første kvartal.

Smartphone-salg: Samsung taber terræn til Apple

Tallene i rapporten dækker over antallet af smartphones leveret til forhandlere, butikker og lignende. De er altså ikke nødvendigvis et udtryk for, hvor mange telefoner, den enkelte producent har solgt i første kvartal.

Mens Apple har indtaget både første- og andenpladsen på IHS Markits liste, så snupper sydkoreanske Samsung tredjepladsen med en lidt overraskende model. For mens det er Apples flagskib, der driver vareforsendelserne, så er det Samsungs Galaxy Grand Prime Plus, som står for de fleste af Samsungs smartphone-forsendelser. 8,3 millioner blev det til i årets første kvartal.

Apple går frem på iPad og iPhone – Mac-salget er stagneret

Sammenlignet med sidste år oplever både Samsung og Apple en tilbagegang i antallet af forsendte smartphones.

iPhone 7 Plus stod for 18,3 millioner forsendte enheder i første kvartal 2017; altså næsten 6 millioner mere end iPhone X i år. Hos Samsung blev der leveret 2,2 millioner flere Galaxy Grand Prime Plus-telefoner i første kvartal 2017 sammenlignet med samme kvartal i år.

Huawei P9 Lite opdateres nu til Wi-Fi Opkald og VoLTE

Som noget nyt er top 10 listen i år udelukkende bestående af Apple og Samsung. Sidste år fandt man både Apple og Samsung samt de kinesiske producenter VIVO og Huawei på listen.

Mere til historien

Apple ønsker ikke selv at oplyse, hvor mange telefoner der er solgt af de specifikke modeller. I stedet viser selskabets regnskab kun det samlede iPhone-salg.

Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram