Apple dominerende i første kvartal 2018

Apple dominerer salget af telefoner til butikkerne med iPhone X og iPhone 8.

12,7 millioner. Så mange iPhone X’er sendte Apple fra sine fabrikker i løbet af første kvartal 2018. Dermed placerer Apple sig langt foran konkurrenternes mest sendte smartphones. Det fremgår af en rapport fra analysebureauet IHS Markit.

Også selskabets “billigere” iPhone 8 blev sendt til forhandlere i store antal. 8,5 millioner blev det ifølge IHS Markit til i første kvartal.

Smartphone-salg: Samsung taber terræn til Apple

Tallene i rapporten dækker over antallet af smartphones leveret til forhandlere, butikker og lignende. De er altså ikke nødvendigvis et udtryk for, hvor mange telefoner, den enkelte producent har solgt i første kvartal.

Mens Apple har indtaget både første- og andenpladsen på IHS Markits liste, så snupper sydkoreanske Samsung tredjepladsen med en lidt overraskende model. For mens det er Apples flagskib, der driver vareforsendelserne, så er det Samsungs Galaxy Grand Prime Plus, som står for de fleste af Samsungs smartphone-forsendelser. 8,3 millioner blev det til i årets første kvartal.

Apple går frem på iPad og iPhone – Mac-salget er stagneret

Sammenlignet med sidste år oplever både Samsung og Apple en tilbagegang i antallet af forsendte smartphones.

iPhone 7 Plus stod for 18,3 millioner forsendte enheder i første kvartal 2017; altså næsten 6 millioner mere end iPhone X i år. Hos Samsung blev der leveret 2,2 millioner flere Galaxy Grand Prime Plus-telefoner i første kvartal 2017 sammenlignet med samme kvartal i år.

Huawei P9 Lite opdateres nu til Wi-Fi Opkald og VoLTE

Som noget nyt er top 10 listen i år udelukkende bestående af Apple og Samsung. Sidste år fandt man både Apple og Samsung samt de kinesiske producenter VIVO og Huawei på listen.

Mere til historien

Apple ønsker ikke selv at oplyse, hvor mange telefoner der er solgt af de specifikke modeller. I stedet viser selskabets regnskab kun det samlede iPhone-salg.

Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Samsung tager livet af rygte

Det er sjældent, at store firmaer kommenterer på rygter, men denne gang er Samsung ret tydelige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram