Apple går frem på iPad og iPhone – Mac-salget er stagneret

12

REGNSKAB: Mac computere er det produkt Apples købere mindst vil have, men Apples overskud er stadig voldsomt højt.

Omsætningen i julekvartalet 2017 hos Apple var en ny ”all time high”. Omsætningen lå på hele 88,3 milliarder dollars.

I Q2 2018, som Apple netop har fremlagt regnskab for, ses også en fremgang i omsætningen. Hele Apples forretning forøgede indtægterne med 16 procent, når Q2 2018 sammenlignes med Q2 2017.

Japan og Kina står for den største udvikling i omsætningen. USA er nummer tre, mens Europa har haft en vækst i omsætningen på 9 procent.

iPhone er som altid det største forretningsområde. Lige under 53 millioner iPhones blev der solgt i kvartalet. Det varer til en lille fremgang på tre procent i styksalg – set i forhold til for et år siden.

iPad salget i styks går to procent frem. Mac-computere går tre procent tilbage.

Q2 2018 dækker over januar, februar og marts 2018.

Grafisk overblik: Apples salg

[infogram id=”regnskab-apple-salg-q2-2017-vs-q2-2016-1gx3pwjr8qy4mgr” prefix=”elH”]

Overblik: Q2 2017 mod Q2 2018 i styks

[infogram id=”apple-regnskab-1g94pkj69010m3v” prefix=”8p9″]

Bedste marts kvartal nogensinde

Den samlede omsætning i kvartalet endte på 61,1 milliarder dollars. Overskuddet blev på 13,8 milliarder dollars, fremgår det af regnskabet.

– ”Vi er begejstrede for at kunne rapportere, at dette er det bedste marts kvartal nogensinde. Vi har haft en stor omsætningsfremgang på iPhone, Services og Wearables,” lød det fra Apples topchef Tim Cook ved fremlæggelsen af regnskabet.

Uden direkte at sætte tal på salget af iPhone X oplyste Tim Cook dog, at kunderne i kvartalet har valgt iPhone X mere end nogen anden telefon i Apples lineup. Sådan var salget også i december kvartalet.

LÆS OGSÅ: Industrien elsker iPhone X

Der er ikke offentliggjort omsætnings- og salgstal for salg af digitalt indhold, Services, AppleCare og Apple Pay. Dette samles under ”Services”-kategorien i regnskabet. Denne udgjorde en omsætning på næsten 9,2 milliarder dollars. I forhold til sidste år er det en fremgang på 31 procent.

AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats produkter, HomePod, iPod Touch og andre produkter gemmes under ”Other Products”. Her var omsætningen 3,9 milliarder dollars – svarende til en fremgang på 38 procent.

Mere til historien

Apple har den største forretning uden for hjemmemarkedet USA. Faktisk ligger 65 procent af omsætningen uden for USA.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer