Apple sætter ny omsætningsrekord i julekvartalet 2017

REGNSKAB: Målt på salget af enheder imponerer Apples regnskab for julekvartalet ikke, men omsætningen er en ny "all time high", ifølge Apples topchef.

Det vigtige julekvartal, omtalt som Q1 2018 i Apples regnskab, endte med rigtigt mange solgte iPhones. I forhold til det tilsvarende kvartal for et år siden, er der dog tale om en nedgang.

I Q1 2018 solgte Apple 77,3 millioner iPhones. Q1 2017 kom ud med 78,3 millioner solgte telefoner. Altså et fald på 1,24 procent.

Salget af iPads har haft en beskeden fremgang på 0,68 procent. Det svarer til 89.000 enheder. I alt solgte Apple 13,1 millioner tablets. Mac computere går 4,88 procent tilbage.

Det skal her bemærkes, at Q1 2017 havde 14 uger. En uge mere end Q1 2018.

Første kvartal 2018 dækker over oktober, november og december 2017. Det er i disse måneder, at salget af iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X slår igennem så det kan ses i regnskabet.

Grafisk overblik: Apples salg

[infogram id="apple-regnskab-1g94pkj69010m3v" prefix="xfn"]

Overblik: Q1 2017 mod Q1 2018 i styks

[infogram id="regnskab-apple-salg-q2-2017-vs-q2-2016-1gx3pwjr8qy4mgr" prefix="YBs"]

Så mange penge tjente Apple

Apple præsterede en omsætning på 88,3 milliarder dollars. Der er tale om en fremgang på 13 procent, set i forhold til Q1 2017. Der er tale om en "all time high"-rekord, i omsætningen, ifølge Apples CEO Tim Cook.

iPhone er stadig Apple største forretningsområde med 61,6 milliarder dollars. iPad står for 5,8 milliarder dollars af omsætningen, mens Mac-computere udgjorde 6,9 milliarder dollars.

Omsætningen i ”services” blev 8,4 milliarder dollars. Det svarer til en fremgang på 18 procent. Services dækker over digitalt indhold, AppleCare, Apple Pay, licenser m.m.

Apple lavede et overskud i kvartalet på 20 milliarder dollars. En fremgang fra 17,8 milliarder dollars i kvartalet der sluttede ved udgangen af 2016.

Apple offentliggør ikke detaljeret omsætning og salgstal for Apple Watch, Apple TV, Beats produkter, tilbehør, Apple Pay, AppleCare m.fl. der ligger skjult i regnskabet. Kategorien Other Products udgjorde 5,3 milliarder dollars.

Mere til historien

I december 2017 blev iPhone X den bedst sælgende smartphone i verden, ifølge Canalys. Det oplyste Tim Cook, CEO, Apple, ved fremlæggelsen af regnskabet. Læserne på MereMobil.dk kårede ved udgangen af 2017 iPhone X som Årets Mobil.

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
57 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram