iPhone X er lige nu den bedst sælgende telefon

30

Selvom Apple iPhone X koster over 10.000 kroner i den dyreste konfiguration, så er det netop nu den bedst sælgende smartphone i verden.

Trådløs opladning
Trådløs opladning af iPhone X på en IKEA bordlampe (Foto: MereMobil.dk)

Det er åbenbart uden betydning, hvor meget en telefon koster. Det fristes man i hvert fald til at tro.

Ifølge analysefirmaet Canalys, så har Apple solgt 29 millioner eksemplarer af iPhone X i fjerde kvartal 2017. Altså det populære og vigtige julekvartal.

Hvis dette holder stik, så betyder det iPhone X er den mest solgte smartphone i verden netop nu. Det skriver DR.dk.

 – iPhone X slår rekorder – køberne vil gerne betale

Apple har endda kun haft fra slutningen af oktober og frem til december for at nå dette salg. Analysefirmaet mener, at mange har valgt at ofre så mange penge på en iPhone X, da deres gamle iPhone fortsat har en høj gensalgsværdi. Nogle forhandlere har taget den gamle iPhone i bytte som en del af betalingen.

Herhjemme har meldingen også op til salgsstarten været, at teleselskaberne ikke forventede den høje pris ville have den store betydning, da mange formentlig ville købe den på afbetaling og det derfor ville være bare et lidt højere beløb om måneden end normalt.

 – Teleselskaberne: Apple har skabt endnu en succes

Regnskab på vej

29 millioner eksemplarer og verdens bedst sælgende smartphone lyder godt. Men ifølge Canalys, så havde analytikerne forventet mere. Mindre optimistisk omkring salget af iPhone X er KGI Securities analytikeren Ming Chi-Kuo, der mener salget allerede er faldende. Det skriver 9to5mac.com.

iPhone X er heller ikke den hurtigst og bedst sælgende iPhone. Dette er fortsat iPhone 6 og iPhone 6 Plus fra 2014. Men Canalys har en forventning om, at det samlede salg af iPhone-modeller i kvartalet sætter ny rekord, da der generelt har været et godt salg.

– ”Apple er på vej med sin bedste præstation til dato takket være de massive ændringer, de har foretaget i porteføljen i 3. kvartal,” siger Canalys Analytiker TuanAnh Nguyen i en pressemeddelelse. Her tænker han på, at hele sortimentet også tæller iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

 – TEST: iPhone X – den mest innovative iPhone til dato

Holder Canalys vurdering stik, så vil Apple have solgt mere end 78,29 millioner iPhones, der pt. er rekorden fra julekvartalet 2016. Apple offentliggør i næste uge deres regnskab, hvor vi bliver klogere.

Når Apple offentliggør regnskab afslører de det samlede antal solgte iPhones, men normalt kommer de ikke med oplysninger om, hvor mange eksemplarer af de enkelte modeller der er solgt.

Mere til historien

Apple løb med sejren for “Årets Mobil 2017” på MereMobil.dk. Det er i øvrigt første gang siden 2014, hvor de vandt prisen med iPhone 6.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer