iPhone X slår rekorder – køberne vil gerne betale

76

iPhone X har stimuleret smartphone-købernes lyst til større skærme og dobbelt kamera. Apple får måske det bedste kvartal nogensinde.

Apple ser ud til at indhente egne mål for 2018. Samtidig vendes der lidt op og ned på forventningerne til, hvilke modeller der sælger bedst.

Ifølge den London-baserede analysevirksomhed IHS Markit slår topmodellen iPhone X på flere markeder iPhone 8 Plus. Således er det en måned efter den blev frigivet til salg lykkedes X-modellen, at ligge i lommen på flere end to procent af iPhone-ejerne i otte betydende lande.

IHS Markit noterer, at der er en stærk sammenhæng mellem salget af Plus-modellerne og salget af X-modellen: Folk vil have en større skærm og dobbeltkamera, og – måske endnu vigtigere – er købestærke nok til at betale prisen.

I Danmark gik salget af iPhone X fantastisk i åbningsmåneden november, og gik således direkte ind på førstepladsen, som den bedst sælgende smartphone i november.

Hitliste: iPhone X slog alle andre i november

Den store Apple-lyst estimeres til, at den amerikanske smartphone-kæmpe i løbet af årets sidste tre måneder vil nå op på, at sende 88,8 millioner iPhones ud fra fabrikken.

Det vil dermed blive det bedste kvartal nogensinde i iPhone-historien, og samtidig vil gennemsnitsprisen for et iPhone-køb for første gang passere 700 dollars i snit – hvis altså, at IHS Markits krystalkugle får ret i, at 31 millioner af de knap 89 millioner iPhones er iPhone X-enheder.

På det amerikanske marked er det kun iPhone 7, som har haft større succes fra start end iPhone X. I Japan matchede X-modellen 7’erens salgs-præstationer.

I Danmark vil mobilbrugerne også gerne betale for iPhone X. Eksempelvis blev iPhone X den bedst sælgende smartphone hos YouSee i månederne efter frigivelsen. I de øvrige salgskanaler var tendensen den samme som hos YouSee.

Mere til historien

IHS Markit har tidligere fastslået, at iPhone X – ikke overraskende – er Apples hidtil dyreste iPhone. Og at den i detailpris – ikke overraskende – er den dyreste af sammenlignelige flagskibs-telefoner. IHS Markit har også konstateret, at produktionsprisen for en iPhone X er 370,25 dollars for en 64 GB-version. Den tilsvarende Samsung Galaxy S8 koster ifølge IHS Markit 302 dollars at producere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
76 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer