iPhone X slår rekorder – køberne vil gerne betale

iPhone X har stimuleret smartphone-købernes lyst til større skærme og dobbelt kamera. Apple får måske det bedste kvartal nogensinde.

Apple ser ud til at indhente egne mål for 2018. Samtidig vendes der lidt op og ned på forventningerne til, hvilke modeller der sælger bedst.

Ifølge den London-baserede analysevirksomhed IHS Markit slår topmodellen iPhone X på flere markeder iPhone 8 Plus. Således er det en måned efter den blev frigivet til salg lykkedes X-modellen, at ligge i lommen på flere end to procent af iPhone-ejerne i otte betydende lande.

IHS Markit noterer, at der er en stærk sammenhæng mellem salget af Plus-modellerne og salget af X-modellen: Folk vil have en større skærm og dobbeltkamera, og – måske endnu vigtigere – er købestærke nok til at betale prisen.

I Danmark gik salget af iPhone X fantastisk i åbningsmåneden november, og gik således direkte ind på førstepladsen, som den bedst sælgende smartphone i november.

Hitliste: iPhone X slog alle andre i november

Den store Apple-lyst estimeres til, at den amerikanske smartphone-kæmpe i løbet af årets sidste tre måneder vil nå op på, at sende 88,8 millioner iPhones ud fra fabrikken.

Det vil dermed blive det bedste kvartal nogensinde i iPhone-historien, og samtidig vil gennemsnitsprisen for et iPhone-køb for første gang passere 700 dollars i snit – hvis altså, at IHS Markits krystalkugle får ret i, at 31 millioner af de knap 89 millioner iPhones er iPhone X-enheder.

På det amerikanske marked er det kun iPhone 7, som har haft større succes fra start end iPhone X. I Japan matchede X-modellen 7’erens salgs-præstationer.

I Danmark vil mobilbrugerne også gerne betale for iPhone X. Eksempelvis blev iPhone X den bedst sælgende smartphone hos YouSee i månederne efter frigivelsen. I de øvrige salgskanaler var tendensen den samme som hos YouSee.

Mere til historien

IHS Markit har tidligere fastslået, at iPhone X – ikke overraskende – er Apples hidtil dyreste iPhone. Og at den i detailpris – ikke overraskende – er den dyreste af sammenlignelige flagskibs-telefoner. IHS Markit har også konstateret, at produktionsprisen for en iPhone X er 370,25 dollars for en 64 GB-version. Den tilsvarende Samsung Galaxy S8 koster ifølge IHS Markit 302 dollars at producere.

Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
Apple Vision Pro ejere fortryder køb – her er årsagen

Det dyre mixed reality-headset, Apple Vision Pro, returneres i stor stil af de amerikanske forbrugere. 

(mere…)
Samsung får tilladelse for snuden af Apple

Er Samsung foran Apple i kapløbet om nye funktioner i deres smartwatches?

(mere…)
Apple har bøvl med en foldbar iPhone

JEG MENER: Har vi brug for en foldbar iPhone eller klapskærme i almindelighed?  End ikke Apple kan udvikle en foldbar iPhone, som fungerer.

(mere…)
Apple Cash kommer med virtuelle kortnumre

Der introduceres snart nye funktioner i Apple Cash, der udvider brugen til flere onlinebutikker.

(mere…)
Den næste iPhone SE får Dynamic Island

Skal man tro de seneste rygter, så får den næste iPhone SE ikke notch, men derimod Dynamic Island.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
76 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram