Huawei P9 Lite opdateres nu til Wi-Fi Opkald og VoLTE

KORT NYT: Kunder med en Huawei P9 Lite i lommen kan nu benytte Wi-Fi Opkald og VoLTE.

P9 Lite Wi-Fi opkald

Wi-Fi Opkald og VoLTE er nu aktiveret på Huawei P9 Lite (Foto: MereMobil.dk)

Huawei har netop udsendt en opdatering, der aktiverer Wi-Fi Opkald og VoLTE på modellen Huawei P9 Lite.

Tilbage i august sidste år kom Huawei P10 med på disse funktioner. Samtidigt lovede Huawei, at de arbejde på en tilsvarende opdatering til P10 Lite. Og nu følger så P9 Lite.

I første omgang understøtter YouSee, Telenor og 3 funktionen på blandt andet P9 Lite. Telia forventes at komme på i løbet af sommeren, oplyser Huawei til MereMobil.dk.

Med Wi-Fi Opkald kan telefonsamtalerne transmitteres over ens lokale trådløse netværk (Wi-Fi) i stedet for mobilmasterne. Dette er en fordel for de mobilkunder, som bor et sted hvor mobildækningen indendørs er dårlig.

VoLTE muliggør transmission af mobilsamtaler som data i mobilnettet. Med VoLTE kan samtaler flyttes fra det lokale Wi-Fi over på mobilnettet, uden samtalen afbrydes.

Mere til historien

Når Wi-Fi Opkald benyttes er samtalerne mellem ens telefon og teleselskabet krypteret


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.