Smartphone-salg: Samsung taber terræn til Apple

En ny analyse fra Gartner melder om fremgang for Apple, mens Samsungs smartphone salg går tilbage.

iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone X

En del af forklaring på fremgang i salget af Apple-telefoner skal formodentlig findes i det faktum, at Apple i september præsenterede hele tre nye iPhones. Her ses iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X (Foto: Apple)

54 millioner. Så mange iPhones har Apple langet over disken i første kvartal af 2018. Dermed er salget af iPhones i første kvartal i år to millioner højere end samme kvartal i 2017. Det fremgår af en rapport fra analyse- og rådgivningsvirksomheden Gartner. Dermed tyder det på, at tre nye iPhones i efteråret har kunnet forbedre Apples salg af iPhones; i hvert fald i første kvartal af 2018.

Smartphones sælger dårligere end tidligere

Hvis man kigger på Samsung, er historien en ganske anden end hos Apple. Sydkoreanerne har solgt knap 200.000 færre smartphones i første kvartal af 2018 sammenlignet med samme kvartal 2017. Det betyder også, at Samsungs markedsandel er faldet fra 20,8 procent til 20,5 procent for første kvartal. I samme periode er Apple gået fra 13,7 procent til 14,1 procent.

Tallene dækker smartphonesalget på verdensplan.

Samlet set er det globale smartphone-salg steget med fire millioner, hvis man sammenligner første kvartal 2018 med første kvartal 2017. Dermed mener Gartner, at smartphone-salget oplever en anden udvikling end den, som man tidligere har set i en analyse fra International Data Corporation (IDC). Her lød dommen nemlig, at smartphone-salget var gået tilbage.

Samlet set ender det globale smartphone-salg ifølge Gartner på 378,5 millioner enheder for første kvartal 2018.

Så er Nemid appen endelig landet

De nye tal fra Gartner harmonerer med Apples regnskab for første kvartal 2018. Her fremlagde Apple nemlig, at der var tale om en fremgang sammenlignet med samme kvartal i 2017. Bemærkelsesværdigt når Gartner dog frem til nogle andre tal end Apple. Både Apple og Gartner er dog enige om at salget er vokset med godt to millioner enheder.

Mere til historien

Hvis man kigger nærmere på salget af iPhones er det oftest lavest i andet kvartal. Det fremgår af Apples regnskab.

Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Er Samsung på vej med en 3-sidet foldbar?

Samsung har sendt flere varianter af foldbare smartphones på markedet. Nu kommer der måske en 3-sidet variant.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram