Smartphones sælger dårligere end tidligere

Nye tal dokumenterer et fald i antallet af solgte smartphones på verdensplan. Det viser nye tal.

Xiaomi Mi 5 (Foto: Xiaomi)

Særligt kinesiske Xiaomi har set fremgang i salget på trods af en global tilbagegang. Her ses Xiaomi Mi 5 (Foto: Xiaomi)

334,3. Så mange millioner smartphones blev solgt verden over i første kvartal af 2018. Dermed er antallet af solgte smartphones i første kvartal af 2018 faldet med 2,9 procent sammenlignet med samme kvartal i 2017. Det fremgår af en ny rapport fra analysebureaet International Data Corporation (IDC). Det skriver Computerworld.

Har smartphone-salget nået toppen?

Den nye rapport kommer i kølvandet på en tidligere analyse fra Counterpoint Research, der såede tvivl om vækstpotentialet i smartphone-salget. Og nu viser nye tal altså, at salget er gået tilbage.

Ifølge IDC skal grunden til det svigtende salg findes i Kina. Historisk set har Kina været hovedfaktoren bag smartphone-salget, men for første gang siden 2013 har kineserne købt færre end 100 millioner smartphones i første kvartal.

Premium-telefoner dominerer globalt smartphone-salg

Hvis man kigger nærmere på de enkelte mobilproducenter, viser tallene, at særligt én producent har oplevet en markant fremgang i salget af smartphones – selvom det globale salg er svækket. Der er tale om kinesiske Xiaomi, der på ét har øget sit salg af smartphones med næsten 100 procent. I samme periode er Xiaomis markedsandel steget fra 4,3 til 8,4 procent.

Kigger man på de store spillere så har Apple og Samsung formået at holde fast i deres markedsandele. De ligger på henholdsvis 15,6 og 23,4 procent for første kvartal 2018. Det betyder også, at Apple har øget sin andel med næsten ét procentpoint siden første kvartal 2017. Der lå den amerikanske gigants andel nemlig på 14,7 procent.

Værst ser det ud for kategorien af andre smartphoneproducenter. Deres andel er nemlig faldet fra 40,2 procent i første kvartal 2017 til 33,7 procent i 2018.

Mere til historien

IDC’s analyse er baseret på estimater. Derfor er der en vis usikkerhed knyttet til tallene. Du kan læse mere om IDC og deres metoder her.

Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram