Premium-telefoner dominerer globalt smartphone-salg

Nye tal viser, at iPhone 8 solgte tre gange så godt som Samsung Galaxy Note 8 på verdensplan. Se hitlisten her.

Grafik: Counterpoint’s Market Pulse November Edition

Apples iPhones har godt fat i det globale marked. Det viser en markedsanalyse over smartphone-salget for oktober måned. Analysen er udarbejdet af Counterpoint Technology Market Research.

Ifølge Counterpoint stod iPhone 8 og iPhone 8 Plus for 8,6 procent af det samlede smartphone-salg i oktober måned. Sydkoreanske Samsung har også haft succes. Samsungs Galaxy Note 8 og Galaxy S8 har samlet stået for 3,9 procent af det samlede salg.

Markedsanalysen indeholder fem forskellige smartphonemærker. Listen tæller Apple og Samsung samt de kinesiske mærker Vivo, Xiaomi og Oppo. Det er disse mærker, der lige nu gør det godt på det globale marked.

Top 10: De bedst sælgende mobiler i oktober 2017

MereMobil.dk har tidligere kigget nærmere på smartphone-salget i Danmark hos teleselskaberne. Og der er flere overlap mellem de globale trends og danskernes foretrukne telefoner. Både iPhone 8 og storebror iPhone 8 Plus topper listen i både Danmark og på verdensplan (i oktober, red.).

I toppen finder man også Samsungs Galaxy S8, men modsat den globale verden, er der ingen Samsung Galaxy Note 8. I stedet ses Samsungs Galaxy A3. Top 10-listen over de mest solgte telefoner i Danmark indeholder også flere Huawei-telefoner. Og det er selvom Huawei slet ikke optræder på den globale liste.

OnePlus: 5T er vores hurtigst sælgende telefon

Overordnet set det globale marked domineret af flagskibs-telefoner som Apples iPhone og Samsungs Galaxy Note. I Danmark bliver der dog langet flere billigere telefoner over disken hos teleselskaberne. Eksempelvis har både iPhone SE og Samsung Galaxy A3 solgt godt.

Fordi Counterpoints analyse er for oktober, mangler der flere af 2017’s flagskibe. Eksempelvis mangler både Huaweis Mate 10 Pro og Apples iPhone X på listen. Sidstnævnte toppede salgslisten over smartphones i Danmark for november måned.

Mere til historien

Hverken telefoner Xiaomi, Vivo eller Oppo forhandles officielt i danske butikker.

Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Min mening om iPhone SE 2022

EP107: iPhone SE er en god budget-iPhone, men der er kompromisser du skal være parat til at indgå. Lyt med her.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram